Game Pass vs PS Plus

Kendi adınıza konuşun hocam. Benim için değişmiyor. Açıkçası çok sevdalısı olduğunuz bir şey değilse veya tüketim çılgınlığına kapılmış biri değilseniz genel olarak herhangi bir şeyi geç tüketmek deneyimi değiştirmez diye düşünüyorum.

Game Pass'in PC'de de olduğunu ve hatta PC aboneliğinin daha uygun olduğunu düşünürsek bence de Series X yerine 4060'lı PC daha iyi olur.

Bence de çok bir şey değişmiyor. Sadece bitirdikten sonra etrafınızla konuşmak isterseniz oyunun çıktığı dönem ve sonrası ile alakalı biraz ilgi kaybı olabiliyor.

GTA 6 hariçte bana bu hype ı diyelim veren oyun da yok. O da hikayesi vs ile alakalı değil. Oyunlarda önem verdiğim NPC karakterlerin bu oyunda devrimsel şekilde geliştirildiğini düşünüyorum. Bu gelişimi deneyim etmek istiyorum. Çünkü teknolojisini merak ediyorum.

Zamanında tlous2 ile alakalı çok beklentim vardı. Çıktığı gibi oynadım bitirdim. Ne değişti dersen pek bir şey değişmedi. 1-2 sene sonra da oynayabilirmişim çok da önemli değil. Oyunu çok beğendim. Kötü olduğundan değil ama üzerinden 6 sene geçtikten sonra oynamak gibi de bir his olmuyor. Zamanım veya canım isteyince alsam bile bekletip öyle oynadığım oluyor. Sırf aldığım için bitirmek için oynamayı mantıklı bulmuyorum.

Ben GoW Ragnarok'u çıktıktan 4 5 ay sonra almıştım. Hala oynamadım. Spoiler yemedim. Canım isteyince oynayacağım. Hatta PlayStation a aldım ama PC için mi alsam diye düşünüyorum. Nasıl olsa oynamadım daha iyi görüntü ve akıcılık ile oynamak iyi olabilir.

Fikirler için teşekkürler. Zaten benim online oyunlar oynamak için bir laptopum var. Arada gider yatarak büyük ekrandan oyun oynarım diye alıyorum. O yüzden ps5 daha mantıklı gibi.

Arkadaş konuda fiyattan bahsetmemiş bile. Başkalarını fanboylukla suçlarken marka düşmanlığınız kendini ele veriyor. Ben PS5'ten ve bu nesilden nefret eden bir insanım. Nefret etmem onu alınmayacak bir konsol yapmıyor ki ben de zamanında almayı düşündüm. Oyun fiyatlarının pahalılığı, çıkmayan yeni oyunlar vs. derken PS5 rezalet bir konsol gibi görünse de güncel konsollara bakınca en azından az da olsa kaliteli oyuna sahip, DualSense'in özellikleriyle birlikte güzel deneyim sunuyor ve alınabilir buluyorum. Ayrıca Hype'ın ne kadar önemli olduğunu unutmuşsunuz. Yılın oyunu seçilebilecek kaliteye sahip oyunlar 2 yıl sonra PC'ye çıkınca satışları birkaç milyonu geçemiyor. Oynayan için de oyunu zamanında oynamak önemli. O oyunu oynarken herkesin o oyundan bahsetmesi, sürekli karşına çıkması, o oyunla ilgili daha fazla içerik tüketebilmek oyundan alınan keyfi arttırıyor.

Ayrıca Hype'ın ne kadar önemli olduğunu unutmuşsunuz. Yılın oyunu seçilebilecek kaliteye sahip oyunlar 2 yıl sonra PC'ye çıkınca satışları birkaç milyonu geçemiyor. Oynayan için de oyunu zamanında oynamak önemli. O oyunu oynarken herkesin o oyundan bahsetmesi, sürekli karşına çıkması, o oyunla ilgili daha fazla içerik tüketebilmek oyundan alınan keyfi arttırıyor.
Haklı bulduğum ve kısmen haksız bulduğum yerler var o yüzden konuya şöyle gireceğim.
Hype denen şeyi toplumsal etki ve bireysel etki diye ikiye ayırabiliriz bence. Toplumsal etki de bir oyunun hypeı düştüğü zaman evet, satışlar öyle aşırı fazla olmuyor(Gerçi Sony oyunları ilk defa PC'ye gelmeye başladığında elde ettiği satışlar Alan Wake 2 veya Silent Hill 2'nin toplam satışını geçebilmişti). Lakin geriye kalan cümleler tamamen genelleme yapılan bir kişisel yorum olmuş. Herkesin o oyundan bahsetmesi benim için önemli bir şey değil(Hatta Türk oyuncu topluluğu adına konuşursak bana yayıncı abisinin yorumlarını kendi yorumuymuş gibi aktaran biriyle veya parası olmadığı ve Youtube'dan izlemeyi sevmediği için hiç bilgisi olmayan biriyle konuşmaya çalışmaktan çok daha iyi). Sürekli karşına çıkması durumu ise günümüz sosyal medya algoritmasında gerekirse 20 yıl sonra oyna o oyunu yine yaşayacağın bir şey. O oyunla ilgili daha fazla içerik tüketebilmek için de benzer şey geçerli. Üretilen içeriklerin hepsi sosyal medyada duruyor. İstediğini istediğin zaman tüketebilirsin. Ya bir kere bir şeyi çıktığı gibi tüketmek gerçekten bu kadar önemli olsaydı 2007 öncesi oyunlarını niye konuşuyor olurduk ki? Niye hâla daha Godfather, Gta San Andreas konuşuyor olurduk ki? Aşırı öznel konuşup fazla genelleme yapmışsınız hocam. Sizin dediğiniz gibi olan insan çok. Hatta günümüz dünyasında millet 3 gün erken oynamak için Gold Edition'lara 100-130 dolar bayılıyor. Yani muhtemelen sizin dediğiniz gibi olan insan sayısı çoklukta ama öyle olmayan insan da hâla daha yeterince var. Umarım demek istediğim şeyi iyi anlatabilmişimdir.
Fanboyluk konusuna gelirsek. Ben kendi yazımda sizi fanboylukla suçlamadığım için paragrafın o kısmını üzerime alınmayacağım.

Arkadaş konuda fiyattan bahsetmemiş bile. Başkalarını fanboylukla suçlarken marka düşmanlığınız kendini ele veriyor. Ben PS5'ten ve bu nesilden nefret eden bir insanım. Nefret etmem onu alınmayacak bir konsol yapmıyor ki ben de zamanında almayı düşündüm. Oyun fiyatlarının pahalılığı, çıkmayan yeni oyunlar vs. derken PS5 rezalet bir konsol gibi görünse de güncel konsollara bakınca en azından az da olsa kaliteli oyuna sahip, DualSense'in özellikleriyle birlikte güzel deneyim sunuyor ve alınabilir buluyorum. Ayrıca Hype'ın ne kadar önemli olduğunu unutmuşsunuz. Yılın oyunu seçilebilecek kaliteye sahip oyunlar 2 yıl sonra PC'ye çıkınca satışları birkaç milyonu geçemiyor. Oynayan için de oyunu zamanında oynamak önemli. O oyunu oynarken herkesin o oyundan bahsetmesi, sürekli karşına çıkması, o oyunla ilgili daha fazla içerik tüketebilmek oyundan alınan keyfi arttırıyor.
Hocam konsolu veya oyunlarını bedavaya almıyorsunuz. Önemli olan fiyatı tabii ki. Her şey para bu dünyada. Su bile parayla satılıyor. Eğer aşırı zengin değilseniz fiyatına bakarsınız. PS'de oyunlar genel olarak pahalı. Eski oyunlara bile habire zam yapılıyor. Ve yeni çıkan oyunlar da 3000'e yaklaşacak neredeyse. Xbox'ta 1 kez zam gördüm o da eski CoD oyunlarında oldu. Bir de tek tük bazı oyunlarda gördüm.

Kullanıcı da oyunların pahalı olduğunu belirtmiş konuda, yani o da bunu önemsiyor. Elbet bir süre sonra alacağı konsolda oyun almak da isteyecek. Bu doğal bir şey. O yüzden önemli bir konu fiyatlar.

Ayrıca kimse de fanboylukla suçlanmıyor açıkçası. Sizi de suçlayan kimse yok. Eğer bana ithafen yazdıysanız ben genel olarak söyledim o daha olumlu yorum yaparlar kısmını, sadece PC'den farkı yok kısmını size söyledim. Genel olarak söylememin sebebi de firmayı sevenler hep ona göre yorum yapıyor, diğerini çöp vesaire diyerek kötülüyor. Böyle aşırı taraflı görüşlere gerek yok.

Kimseyi hedef almadım elbette. Hatta mesaj yazarken çoğunlukla isme bile bakmıyorum. Yanlış anlaşılmasın. :) Fiyatlar kesinlikle önemli ve birçok konuda korsan oyun önermişliğim var. PS5'in dezavantajlarından biri de bu ancak konu PS Plus üzerine olduğu için bu şekilde yorumladım.

Hype konusu ise deneyimi bence etkiliyor arkadaşlar. Kişisellik değil de çoğunluk için böyle olduğunu düşünüyorum. Bu sadece oyun değil diğer eğlence ürünleri için de geçerli. Mesele istediğinde erişebilmek değil. O ürün revaçtayken herkesle aynı anda tüketmenin daha iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı