GameGaraj Blaster 5TN-120 "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" Hatası

barrow54

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler,

Dizüstü bilgisayarıma Windows 10'u yeni yükledim. Driverları ve Windows güncellemelerini yaparken üst üste WHE_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyorum.

Minidump dosyalarını zipleyim Google Drive'a yükledim.

Sistemim:

GameGaraj Blaster 5TN-120

İşlemci:
Intel Core i7 9750-H 2.6GHz 12MB

Chipset:
Intel Mobile HM370

Ekran Kartı:
NVIDIA GeForce GTX1650 4 GB 128Bit GDDR5

Bellek:
16 GB (2x8) 2666MHz DDR4

1. Port M.2 SSD:
256 GB NVMe M.2

Bu hatayı geçtiğimiz şubat-Mart aylarında da almıştım ve bilgisayarı her açtığımda anında mavi ekran verdiği için bilgisayara format atmam gerektiğini düşündüm. Bu olaydan 2 gün sonrasına ödevim olduğu için de ev arkadaşımın tavsiyesiyle Ubuntu 20.04 yükledim ve bu güne kadar genel anlamıyla sorunsuz kullandım.

Ubuntu yükleme sebebim biraz test amaçlıydı. Bilgisayarı 5 saniyeden fazla açık tutamadığım için yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sıkıntı mı var bilemediğimden, "Ubuntu yüklemeye çalışalım eğer onu kullanırken de sıkıntı yaşarsam servise Türkiye'ye yollarım" diye düşünüyordum ki o sıralar KKTC'deydim ve bilgisayardan 2-3 hafta uzak kalmam sınavlardan ve ödevlerden dolayı istediğim bir şey değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci üzerinde herhangi bir UC veya OC işlemi varsa kaldırın.

BIOS ayarlarını sıfırlayın.

Sisteme erişiminiz varsa Intel Driver yazılımı aracılığıyla Chipset ve iGPU sürücülerinizi güncelleştirin.

Prime95 ile Small FFT seçeneğini seçip 2 saat test gerçekleştirin. 2 saatin ardından Worker loglarını paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı