GameGaraj güvenilir mi?

• Konuyu başlatan HmK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 4.839
Ne gibi kötü açıklar mısınız?
Ben cevap vereyim, OC yapamıyorsunuz ve gelecekte mutlaka yeni anakart almak zorundasınız, ileri jenerasyonlara desteği yok b450'nin aksine. gigabyte b450m s2h gibi anakartlarla karşılaştırdığında bundan edilecek tasarrufa değmez.

Ha işlemcinin çalışmasını engeller mi? Hayır, a320 anakartlarda da ryzen 1600 tam performans çalışır gayet, ama 2020'de kimseye önermiyor a320 almasını yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü.

Ben cevap vereyim, OC yapamıyorsunuz ve gelecekte mutlaka yeni anakart almak zorundasınız, ileri jenerasyonlara desteği yok B450'nin aksine. Gigabyte B450M S2H gibi anakartlarla karşılaştırdığında bundan edilecek tasarrufa değmez.

Ha işlemcinin çalışmasını engeller mi? Hayır, A320 anakartlarda da Ryzen 1600 tam performans çalışır gayet, ama 2020'de kimseye önermiyor A320 almasını yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü.

Açıkçası OC dışında ikisi de aynı işlemcileri stabil çalıştırıyor, B450 ile yeni jenerasyonun stabil çalışmasını bekliyorsan VRM'lerden çıkan aleve de hazır ol.

Açıkçası OC dışında ikisi de aynı işlemcileri stabil çalıştırıyor, B450 ile yeni jenerasyonun stabil çalışmasını bekliyorsan VRM'lerden çıkan aleve de hazır ol.
OC'siz stabil çalıştığını ben de söyledim zaten mesajımda. b450'nin hiçbir şekilde alev alacağını zannetmiyorum, şuan 3600 kullanıyorum, gelecekte de 4600-5600 tarzı bir şey alırım. All core %100 çalışmasını gerektirecek iş alanları olmayan herhangi bir kimsenin vrm sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Şuanki review kanallarında bile sınırlarını gösterebilmek için bir yerlerini yırtıyorlar, ryzen 3950x koyup 2 saat %100 de çalıştırıyorlar, bunu yapmalarının tek amacı da x570 gibi anakartlarla aralarındaki farkı göstermek, gerçekçi senaryolar değil.

OC'siz stabil çalıştığını ben de söyledim zaten mesajımda. B450'nin hiçbir şekilde alev alacağını zannetmiyorum, şu an 3600 kullanıyorum, gelecekte de 4600-5600 tarzı bir şey alırım. All Core %100 çalışmasını gerektirecek iş alanları olmayan herhangi bir kimsenin VRM sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Şuanki review kanallarında bile sınırlarını gösterebilmek için bir yerlerini yırtıyorlar, Ryzen 3950X koyup 2 saat %100'de çalıştırıyorlar, bunu yapmalarının tek amacı da X570 gibi anakartlarla aralarındaki farkı göstermek, gerçekçi senaryolar değil.

Bir de şöyle bakmak lazım, 4600, 5600 alacak olsam o leş anakartı kullanır mıyım sence?

A320 içinde geçerli.

.
Al şu sistemi ve keyfine bak. Saçma saçma PSU markalarıyla uğraşma. Technopat’ın önerdiği QP bilişim gayet iyidir.
Bu da iyi değil ki, markadan ziyade sertifika önemli böyle şeylerde, hepsini aynı kurum denetliyor zaten.
Corsair'ın üst seviye modelleri 10 sene mükemmel çalışırken ucuz modelleri bilgisayar yakıyor mesela. O seviyeler sadece yüzde kaç verim sağladığını değil, doğrudan kalitesini de gösteriyor, yüksek verimliler zor eskiyor ya da bozuluyor.

Onun dışında QP'nin fiyatları benim de hoşuma gidiyor, ama seçenekleri az gibi geliyor diğer firmalara kıyasla, ben istediğimi bulamamıştım.
Bir de şöyle bakmak lazım, 4600, 5600 alacak olsam o leş anakartı kullanır mıyım sence?

A320 içinde geçerli.
Belli olmaz, insanlar bütçelerine iyi donanım sıkıştırmaya çalışabiliyor.

Ben tomahawk max aldım, bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum, eğer bütçeyi idealliği bozmadan aşağı çekecek olursak s2h ile ryzen 3100 kullanan biri de yine gelecekte yeni nesil bütçe dostu işlemci alabilir. Bana her türlü her işlemci değiştiğinde anakart değiştirmekten mantıklı geliyor.

Intel alıştırdı bizi 6-7 senede bir işlemci değiştirmeye, zira tekel oldukları için bu durumu sömürdüler, yavaaş yavaş her sene azıcık azıcık iyileşerek ilerlediler, ama başlarında AMD var artık, rekabet var, işlemci piyasasının da ekran kartları gibi hareketlenmesini bekliyorum, 3-4 seneye elimizdekilerden çok daha iyilerinin çıkması muhtemel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı