GameGaraj Slayer FreeDOS laptopa Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

Daha fazla  
Merhaba, GameGaraj'ın Slayer X5T-5050 model laptopunu aldım. FreeDOS kurulumunu nasıl yapacağım acaba? Hiç anlamam bu işlerden. Sadece USB'yi takıp açacak mıyım?

Merhaba, GameGaraj'ın Slayer X5T-5050 model laptopunu aldım. FreeDOS kurulumunu nasıl yapacağım acaba? Hiç anlamam bu işlerden. Sadece USB'yi takıp açacak mıyım?

Hocam USB'ye W11 kurulum medyasını yüklediyseniz önce bilgisayarın BIOS'una girmeniz gerekiyor oradan boot kısmında usb yi seçmeniz gerekiyor. Ben böyle hatırlıyorum.

Flashı takıp açın zaten yeterliyse w11 kurulum ekranı gelir eğer gelmezse bios'a girip ayarlarsınız.

İçinde Windows 11 ISO'su olan bir flash diski bilgisayara tak sonra BIOS'a gir boot bölümü olacak oradan sistem başlatılacak diski seçebileceğin bir bölüm olacak flash diskin ismini en üste taşı, kaydettikten sonra BIOS'tan çık sonra karşına kurulum ekranı çıkacak sana uygun adımları izleyerek kurulumu bitirmiş olacaksın.

Hocam USB'ye W11 kurulum medyasını yüklediyseniz önce bilgisayarın BIOS'una girmeniz gerekiyor oradan boot kısmında USB'yi seçmeniz gerekiyor. Ben böyle hatırlıyorum.

Flashı takıp açın zaten yeterliyse W11 kurulum ekranı gelir eğer gelmezse BIOS'a girip ayarlarsınız.

Sistemde halihazırda Windows var ise ve BIOS'da boot sıralamasında ilk sırada mevcut Windows var ise o zaman boot tuşuna basarak veya BIOS üzerinden USB'yi seçerek boot etmeniz gerekir. Ancak sistemde halihazırda bir boot bölümü yani işletim sistemi yok ise BIOS doğrudan gördüğü ilk boot bölümünden yani USB üzerinden devam edecektir.

İçinde Windows 11 ISO'su olan bir flash diski bilgisayara tak sonra BIOS'a gir boot bölümü olacak oradan sistem başlatılacak diski seçebileceğin bir bölüm olacak flash diskin ismini en üste taşı, kaydettikten sonra BIOS'tan çık sonra karşına kurulum ekranı çıkacak sana uygun adımları izleyerek kurulumu bitirmiş olacaksın.
BIOS'a girmem için F2 tuşuna spam mı yapmam lazım acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı