İnceleme GameGaraj Slayer R9T-99HX-5070 Ti laptop

Çok gözüm var bu laptopta ya bence fiyatı muazzam, 12GB VRAM çok cezbediyor. Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın.

Çok gözüm var bu laptopta ya bence fiyatı muazzam, 12 GB VRAM çok cezbediyor. Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın.

Şimdi şöyle 4000 serisi laptop kısmında NVIDIA'nın bize attığı en büyük kazıktır. 4060 ile 4070 tam performansı ile çalışmıyordu bile ilk çıktığında ki hala tam performansları ile çalışmıyor birçok oyunda. 8 GB VRAM olması cabası ben eğer 10 GB VRAM'i olsa 4070 almıştım çoktan. 5000 serisi ise sadece oyunların artan VRAM ihtiyacına bir bardak su vermiş. 12 GB VRAM iyi hoş ama masaüstü tarafında artık 12 GB VRAM bir standart resmen. 5070 Ti o yönden mobil kısımda en F/P cihazı denebilir. Hem ucuz nispeten hem de 8 GB VRAM'li tüm mobil ekran kartlarına çok ciddi fark açıyor. 5080 ile 5090'da kas gücünden kaybediyor masaüstü 5070 Ti gücünde 5090 5070 Ti mobil ise masaüstü 4070/5060 Ti ayarında. Buradan bile anlayabiliyoruz durumun vahametini. 5090 almak için 2 kat fazla para veriyorsun ama performans kazancın %30-40. bu laptop net bir şekilde piyasanın en F/P cihazı ancak NVIDIA resmen laptop oyunculaına orta parmak gösteriyor 2020'den beridir.

Son olarak eğer benim gibi kasa alamayacak durumdaysanız ve her yerde oyun oynayabilmeniz ya da taşınabilirlik ilk sıradaysa alınacak ilk laptoplardan biri gibi duruyor. Cihaz gerçekten kendini gösterdi sadece 1 günde.

Son düzenleme:

RTX 4070 ekran kartlı mevcut dizüstü bilgisayarım 8GB VRAM'e sahip ve mobil çalışırken aldığım acil renderlarda bu kapasite yetersiz kalıyor. Masaüstü sistemlerim olsa da, laptopla yaptığım bu işlemler sırasında Keyshot gibi programlarda bazen bellek hataları ve çökmeler yaşıyorum. Bu tecrübeler ışığında, 12GB VRAM'in sunacağı kapasite artışı iş akışı profesyonel alanda da işleri değiştirir.

rd2 bekliyoruz hocam

RDR2'yi de test etmiş bulunmaktayım. 3 farklı modda hem oynadım hem de benchmark yaptım. 1. mod agresif Turbo modu diye geçiyor bu modda ekran kartı maximum wattı kullanıyor ancak işlemci neden bilmiyorum bir anda wattı azalıyor. Sonra işlemcinin watt değeri 15-20'ye düşünce üstüne frekasn ekran kartını besleyemiyor ondan sonra da takılmalar meydana gelebiliyor bunun karşılığında ortalamadaen serin bu modda çalışıyor PC 85 derece sabit işlemci 80-82 derece de ekran kartı. Tek sıkıntısı yükleme ekranlarında bir anda 80-100 watt çekmeye başlayıp anlık 98 dereceyi görebilmeniz. Yani modda ya ekran kartı tam güç çalışıyor ya da işlemci.

2. mod oyuncu modu ya da dengeli mod gibi bir şey. Bu modda işlemcinin hızı sabit 4000-5000 ggz arasında gidiyor. Bu modda işlemci tam anlamıyla ekran kartını besliyor bu modun dezavantaşı işlemci ortalamada fazla watt kullanıyor 40-50 civarı ancak ekran kartı Dynamic Boost'u kullanmakta zorluk çekiyor 110-115 watt civarı takılıyor o yüzden ortalama FPS'de daha düşük aldı ilk modd.

Son mod ise özel mod bu modda işlemci wattını kısıtlıyorum ve ekran kartı wattını arttırabiliyorum ancak 70 watt ile 45 watt arasında ne denediysem sıcaklık 2. moddaki gibi hep 91 derece bandında gezdi. 1 aşağı 1 yukarı hep oradaydı. En stabil oyun deneyimini bu modda yaşadım. Bir iki ayar daha öğrenirsem bu mod olur gibi ya. G

Görüldüğü gibi en yüksek FPS aynı zamanda en yüksek Max FPS burada. Şimdilik işlemci ve ekran kartının watt değerleri byle değişiklik yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.

Son olarak Valorant'yu silmişim ve indirmem için biraz süre lazım bana. Bu akşam indiremem gibi onu. Ama söz onu da deneyip sonuçları atarım.

Bence sıcaklık değerleri fazla ya işlemciye yük binmediği ve limitli olduğu halde 91 derece. fazla gibi geldi bana. Ayarlar ne durumda 2k ve dlss falan açıp denediniz mi orada sonuç nasıl

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…