GameGaraj Slayer R9T3D vs Slayer5 9XL

MGFreak

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben SolidWorks ve oyun amacıyla kullanabileceğim bir laptop bakıyorum fakat şu iki laptop arasında kaldım. Bu iki laptop arasında kağıt üstünde bence AMD işlemci daha az watt çektiği için daha az ısınıyordur ama kasa farkından dolayı hangisi daha mantıklıdır? Termal performansı ve kasalar hakkında biraz bilgi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Slayer 5 cihaz MSI Vector kasalı. Slayer R9T cihaz ise Tongfang'in high-end diyebileceğimiz bir kasaya sahip. Soğutma olarak benzer performanstalar, kasa kalitesi olarak Slayer 5 daha iyi. İşlemci ve ekran (yenileme hızı, parlaklık) olarak R9T cihaz daha önde, kalite ve soğutma olarak Slayer 5 bir tık daha iyi. Sana kalmış bir tercih, Slayer 5 benim gözümde bir tık daha iyi fakat.

Performanslarını da yorumlayabilirsiniz.
İki cihazda 2K QHD+ ekrana sahip. 2K çözünürlükte daha çok GPU baskın olduğu için oyun performansı olarak aralarında pek bir fark olmaz (FPS oyunları dışında). Düşük çözünürlükte ve FPS oyunlarında 9955HX3D cihaz daha performanslı, arada büyük bir L3 Cache farkı var. Genel olarak benzer diyebiliriz fakat.

İki cihazda 2K QHD+ ekrana sahip. 2K çözünürlükte daha çok GPU baskın olduğu için oyun performansı olarak aralarında pek bir fark olmaz (FPS oyunları dışında). Düşük çözünürlükte ve FPS oyunlarında 9955HX3D cihaz daha performanslı, arada büyük bir L3 cache farkı var. Genel olarak benzer diyebiliriz fakat.

Ben şahsen Intel'in kasasını daha çok sevdim fakat AMD'nin işlemcisi fark yaratacak kadar iyi galiba. Sizce hangisini seçmeliyim.(keşke Intel'in kasası ve AMD'nin işlemcisini seçebiliyor olsaydık)

Performansa bakıyorsak bence AMD ama genel laptop olarak bence Intel alınabilir.

Ben şahsen Intel'in kasasını daha çok sevdim fakat AMD'nin işlemcisi fark yaratacak kadar iyi galiba. Sizce hangisini seçmeliyim.(keşke Intel'in kasası ve AMD'nin işlemcisini seçebiliyor olsaydık)

Performansa bakıyorsak bence AMD ama genel laptop olarak bence Intel alınabilir.
İşlemci olarak arada o kadarda ahım şahım bir fark yok. Bazı incelemelerde 275HX daha iyi performans gösteriyor hatta, adam akıllı inceleme görmediğim için pek bir şey diyemem. Düşük çözünürlükte ve %1 Low değerlerde 9955HX3D bir tık daha performanslı, 2K da kullanacaksanız gözle görülür bir fark olmayacak ayrıyeten. Kasasını sevdiyseniz Slayer 5 cihazı alıp geçin.

Slayer 5 cihaz MSI Vector kasalı. Slayer r9t cihaz ise Tongfang'in high-end diyebileceğimiz bir kasaya sahip. Soğutma olarak benzer performanstalar, kasa kalitesi olarak Slayer 5 daha iyi. İşlemci ve ekran (yenileme hızı, parlaklık) olarak r9t cihaz daha önde, kalite ve soğutma olarak Slayer 5 bir tık daha iyi. Sana kalmış bir tercih, Slayer 5 benim gözümde bir tık daha iyi fakat.

Ben araştırdım fakat Slayer 5'in sıcaklık değerlerini bulamadım, soğutmasının daha iyi olduğunu nereden anlıyorsun? Tahmin mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı