30k bütçe ile mi ?Kafam karıştı bi öneriniz var mı farklı?
30k bütçe ile mi?
Ne işlerde kullanılacak?
Çizgi film ve animasyon bölümünü kazandı. Bölümü için alıyor hocam. Bahsettiğim özellikler olursa daha rahat olur onun için.
Şöyle örnek vermek isterim. İmzanızdaki ürünü sahibinden de 37k gibi bir fiyata satıyorlar. 2. el bir ürün ve 3 ay garantili. Gamegarajda 3070Ti olan model 38kAraştırabilirsiniz. Parça kalitesi o kadar yüksek değil, hoparörü patlıyor, biosu sıkıntılı, driverlar gelmiyor, ekran kalitesi yerlerde vs vs vs.
En basitinden şöyle özetleyebilirim. 30k verip bunu alacağınıza sıfır tadında 37k ya bunun 1,5 katı gücünde 3070 li bir şey alabilirsiniz.
Siz vermek üzeresiniz
1 yıl boyunca kullandım, kuzenime hediye ettimBir markayı karalamadan önce ürünlerini 1-2 sene olmasa da bir 6 ay kullanın derim.
Evet ben satıyorum. Normalde sıfır piyasa fiyatı 45k, fiyatı güzel koydum gibi.İmzanızdaki ürünü sahibinden de 37k gibi bir fiyata satıyorlar.
2. el bir ürün ve 3 ay garantili.
Ekran kalitesi yerlerde derken Full HD ekran gayet memnunum.
Şöyle örnek vermek isterim. İmzanızdaki ürünü sahibinden de 37k gibi bir fiyata satıyorlar. 2. el bir ürün ve 3 ay garantili. GameGaraj'da 3070 Ti olan model 38kTam olarak bahsettiğim bu aslında. Şimdi GameGaraj övüyormuşum gibi olacak ama 3 yıldır kullandığım laptopa da peçete muamelesi yapılınca üzülüyor insan.
Parça kalitesi yüksek değil derken bir MacBook Pro gibi metal değil. Düz plastik. Ama çok kolay açılıyor. Hemen termal macun değişimini yapabiliyorum. Hoparlörüm hala patlamadı. Patlarsa da değişir diye düşünüyorum. BIOS'la ilgili hiç sıkıntı yaşamadım. Driverlar sitesinde mevcut ama bir yerden sonra Windows hemen bulup kuruyor. Ekran kalitesi yerlerde derken Full HD ekran gayet memnunum. LCD değil renker biraz farklı sadece. Yani şu dedikleriniz her mrka için söylenebilir. Şikayet sitelerine bakarsanız müşteri hizmetlerinden tutun da parça kalitesizliğine kadar binlerce şikayetle karşılaşabilirsiniz. Bir markayı karalamadan önce ürünlerini 1-2 sene olmasa da bir 6 ay kullanın derim.
Aradaki 5-6k fark ile emin olun kaliteli bir monitör de alacaktır arkadaş zaten. Bahsettiğimiz laptopların tamamı %100 srgb oluyor zaten. nit? ekranım karanlık diye şikayet görmedim ben.evet çünkü değişim ürünü, kutusu yeni açılmasına rağmen eski cihazdan devam ediyor garantisi. Kurallar bu şekilde. Ayrıca garantisi yaklaşık 6 ay ama ben garanti olsun diye 3 yazdım.
Renk kalitesi, ntsc ve nit değerlerinden bahsediyorumArkadaş çizim yapacağı için düzgün renklere ihtiyaç duyuyor. %100Srgb olmalı.
Benim laptop tavsiyelerimin hepsi= "Bütçenizin elverdiği en kaliteli donanımı alın" olmuştur. Asla marka fanatizmi yapmam, yapanı da sevmem.Benim hakkımda endişelenmeden önce kendiniz fanatiklik yapmayın diye yorumlarım bende.
Aradaki 5-6k fark ile emin olun kaliteli bir monitör de alacaktır arkadaş zaten.
Bahsettiğimiz laptopların tamamı %100 sRGB oluyor zaten
Benim laptop tavsiyelerimin hepsi= "Bütçenizin elverdiği en kaliteli donanımı alın" olmuştur. Asla marka fanatizmi yapmam, yapanı da sevmem.
3 yıldır kullandığım laptopa da peçete muamelesi yapılınca üzülüyor insan.
Önerdiğiniz laptopların 4-5k daha ucuzunu bulabiliyorken neden daha fazla para verelim?
Muhabbet uzamasın sizin işiniz görülsün diye saadete geleyim. Google da istediğiniz kadar "Çizgi film ve animasyon bölümünü için laptop önerisi " diye aratın 1 kişi ekranı şöyle olsun böyle olsun demez. Youtube de bol bol videolar var. Sizin için en önemli olan şeylerin başında GPU geliyor. Çok çok iyi bir ekran kartı olsun satın alacağınız laptopta, bir sonraki önemli şey işlemciniz. Karşılaştırma sitelerinden, baktığınız/size önerilen işlemcileri mutlaka karşılaştırın %20 fark bile 2-3 yıl sonra çok işinize yarayacak. Ekran gerçekten önemli değil. Ekran çok önemli Srgb-ntsc diyen arkadaşlara lütfen aldırmayın. Youtube de bolca karşılaştırma videoları var. Onları izleyin. Misal bu video. İzlerseniz %63 srgb oranlı ekranlara soluk diyen arkadaşın örnek diye koyduğu fotoğraf gibi olmadığını anlayacaksınız.Çizgi film ve animasyon bölümünü kazandı. Bölümü için alıyor hocam. Bahsettiğim özellikler olursa daha rahat olur onun için.
1 yıl boyunca kullandım, kuzenime hediye ettimMonster'ın abra kasalarından iyidir ama yine de klasmanı budur. Ama msi kasaları gaz ve güzeldi.
Evet ben satıyorum. Normalde sıfır piyasa fiyatı 45k, fiyatı güzel koydum gibi.
Görsellik satacak birine ekran önemli değil diyeni de ilk kez görüyorum.Muhabbet uzamasın sizin işiniz görülsün diye saadete geleyim. Google da istediğiniz kadar "Çizgi film ve animasyon bölümünü için laptop önerisi " diye aratın 1 kişi ekranı şöyle olsun böyle olsun demez. Youtube de bol bol videolar var. Sizin için en önemli olan şeylerin başında GPU geliyor. Çok çok iyi bir ekran kartı olsun satın alacağınız laptopta, bir sonraki önemli şey işlemciniz. Karşılaştırma sitelerinden, baktığınız/size önerilen işlemcileri mutlaka karşılaştırın %20 fark bile 2-3 yıl sonra çok işinize yarayacak. Ekran gerçekten önemli değil. Ekran çok önemli Srgb-ntsc diyen arkadaşlara lütfen aldırmayın. Youtube de bolca karşılaştırma videoları var. Onları izleyin. Misal bu video. İzlerseniz %63 srgb oranlı ekranlara soluk diyen arkadaşın örnek diye koyduğu fotoğraf gibi olmadığını anlayacaksınız.
Arkadaşım şurada da bahsettiği gibi sfırı 45k olan laptopun hem işlemcisinin hem de ekran kartının daha iyisini 38.9k ya alabiliyorsunuz. En başta belirttiğim gibi Daha ucuza daha iyisi varsa mutlaka ucuzunu tercih edin. Yoksa manipüle edilerek 3ay garantisi kalmış ürüne 38k verirsiniz ve çok uyguna aldığınızı düşünerek sevinirsiniz.
Sonsöz: İnsanlar size neyin önemli olduğunu söyleyip duracak. 15-20 yıllık sektör tecrubeme dayanarak şunu kesin olarak söyleyebilirim. Hata vermeyen/Arızalanmayan marka-model yoktur. HP Omen için şikayet arattığınızda mikrofondan, bataryaya yeniden başlamasından malzeme kalitesine bir sürü şikayet olduğunu görüyorsunuz. Keza müşteri hizmetleri alanında en iyilerden Macbook larda bile o kadar çok şikayet var ki. Şikayet pahalı markalardan gelince görmezden gelinirken Ucuz segment TOPLAMA laptop markalarından olunca bir anda olay oluyor.
Bütçe belirleyin-Paranızın yettiği EN İYİ donanımı alın. Selametle
Dediğiniz gibi toplama laptoplara bu kadar bütçe vermek çok anlamsız.Ucuz segment TOPLAMA laptop markalarından olunca bir anda olay oluyor.
Sektör size ucuz etin yahnisi kavramını öğretmemiş anlaşılanEn başta belirttiğim gibi Daha ucuza daha iyisi varsa mutlaka ucuzunu tercih edin.
3 hafta önce gelmiş ürün3ay garantisi kalmış
Yoksa manipüle edilerek