Gamegararaj X5t mavi ekran hatası veriyor

DESMOND54

Centipat
Daha fazla  
Mavi ekran ilk defa almıyorum ama birkaç gün önce bilgisayara format attım düzelir diye. Siteden driverları kurdum Windows Update attım BIOS Update attım. Ekran kartını Experience aracılığı ile de güncelledim. Bugün yine mavi ekran aldım. Minidump dosya analizinden anlayan birisi sorunumu çözebilir mi? Yoksa geri göndereceğim iade alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5.75 istememin sebebi 6.xx sürümlerinin tüm sektörleri taramaya izin vermiyor oluşu.

5.75 indirmelisiniz bu sebeple.
Teşekkürler 5.75 indirip yeniden başlatıp sistemi test sonuçlarını bittiği zaman size iletmiş olacağım.

5.75 istememin sebebi 6.xx sürümlerinin tüm sektörleri taramaya izin vermiyor oluşu.

Ekran görüntüsü 2025-12-06 205200.png

11.png

Sonuçlarla ilgili bir yanıt alamadım sizden. Ayrıca tekrar mavi ekran vermesi durumunda yine minidump paylaşırım.

Son düzenleme:
Merhaba.

Disk sağlam görünüyor.
RAM belleklere de test yapabilir miyiz?

Merhaba.

Disk sağlam görünüyor.
RAM belleklere de test yapabilir miyiz?

Tabi işten çıktım eve gidiyorum. Okudum rehberi 2 ile 10 saat diyor. Uzun sürme ihtimaline karşı gece yatarken başlatıp yatmamın sakıncası var mıdır? 10 Saat uzun bir süre çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest biraz uzun sürebilen bir test sürecine sahip.
Bu sebeple gece açık bırakarak test yapabilirsiniz.

XMP/DOCP açık ise (RAM frekans aşırtma) kapatarak testi uygulayınız.

XMP nedir bilmiyorum ama tahminen BIOS ile ilgilidir, kontrol edeceğim.

MemTest biraz uzun sürebilen bir test sürecine sahip.
Bu sebeple gece açık bırakarak test yapabilirsiniz.

XMP/DOCP açık ise (RAM frekans aşırtma) kapatarak testi uygulayınız.
Hocam XMP kapatmak için biosa girdim ama ayarı mevcut değil. Chatgpt sordum bu kasalarda gizli geliyormuş ve açmanın yolu yok diyor. Ancak XMP kapalı bios sürümü yüklemem gerektiğini söylüyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Testi direkt başlatabilirsiniz. Bu durumda, XMP ile alakalı yapmanız gereken bir şey bulunmuyor.
Tamamdır XMP ellemeden memtest testini başlatıyorum. Sonuçlar çıktığın da size iletmiş olacağın. Teşekkürler yardımınız için.

Testi direkt başlatabilirsiniz. Bu durumda, XMP ile alakalı yapmanız gereken bir şey bulunmuyor.
WhatsApp Image 2025-12-07 at 22.22.12 (2).jpeg
WhatsApp Image 2025-12-07 at 22.22.12.jpeg WhatsApp Image 2025-12-07 at 22.22.12 (1).jpeg
Sonuçlar kral. Umarım bi yeri atlamamışımdır resim çekerken.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı