Gamemax GP-650 Bozulan güç kaynağını tamir etmek

MutantKral

Megapat
Daha fazla  
Power'a giden uzatma kablosu lazım olduğu için bilgisayarı kapattım. Ardından içindeki statik enerjinin bitmesini bekledikten sonra power'ı da şartelinden kapattım. Ertesi gün bağladığımda bilgisayar çalışmadı. Garantisi vardı ama uğraşmak istemediğimden birde yapabileceğimi düşündüğümden içini açtım. Patlayan herhangi bir parça göremedim. Sonrasında şartelini yandığını gördüm. Hafif bir erime vardı ki benzer bir olay fırının düğmesi içinde olmuştu. (Binanin akımları dengesiz !) Ve şartelin faz nötr uçlarını direk birbirine bağladım. Sonra kısa devre ile çalıştırdım. Fan döndü, power çalıştı fakat ayağa kalkarken power'ı düşürdüm. Ve kısa devre yapmaya başladı (şalteri attırıyordu) Sonra prizde takılı iken sakarlık halim parçaları oynatayım düzelir dedim. Yanlışlıkla tornavidayı anakartının arkasındaki uçlara değirdim ve patladı. Ama yanık lekesi olan yerin arkasındaki bileşen sağlamdı. Yani sadece kıvılcım çıkmıştı. Demem o ki artık garantiye gitmesi mümkün değil. Şu an ise prize taktığımda evin ana şalteri atıyor. Patlayan yerleri belirttim (resim) Kurtarmam için adım adım önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler :)
Power Supply: Gamemax GP-650 650 Watt (+80)

Ek olarak: Sizinde yardımlarınızla power'ı adım adım test ederken her seferinde şalteri attırmak evdeki elektronik aletlere zarar verebilir. Buzdolabı vs. yani priz ile araya kendim bir şalter koysam sadece onu attırsa olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı