Ön Söz
Öncelikle bu benim ilk incelemem, eğer eksikliklerimi belirtirseniz sevinirim. Kulaklıklardan pek anlamam fakat bu kulaklığın pek bir incelemesi olmadığı için ve kulaklığın performansını merak eden insan sayısı bir hayli fazla olduğu için bu incelemeyi yapmak istedim. Fiyatına göre özellikleri bakımından iyi bulduğum Gamenote FUXI-H3 kulaklığı inceleyeceğim bugün. Bu kulaklığı 1099 TL'ye Trendyol üzerinden aldım. Hadi incelemeye geçelim.
Teknik Özellikler
Hoparlör: Φ40mm.
Empedans: 17±15%ω
Hassasiyet: 106±3dB
Frekans yanıtı: 20Hz ila 20KHz.
Mikrofon: Ø6, 0×2, 7mm.
Mikrofon hassasiyeti: -42±3dB
Kablosuz mesafe: 10M.
Bağlantı: 2, 4 GHz+BT+C tipi ses kablosu+3, 5 mm ses kablosu.
Lityum pil: 600mAh 3, 7V.
Şarj süresi: Bluetooth ile 26 saat, 2.4 GHz alıcı ile 23 saat.
2.4 GHz ile gecikme süresi: 24 ms.
Kutu İçeriği
Ürünün kutu tasarımı hoş ve sade olmuş. Kutunun içerisinden jak girişi kablosu, USB girişi kablosu, 2.4 GHz hıza sahip USB dongle ve mikrofonun bulunduğu bir poşet geliyor. Bunların yanında kulaklığın kendisi, garanti belgesi, kullanım kılavuzu, Gamenote logolu bir sticker ve Gamenote'un diğer ürünlerini gösteren bir kağıt geliyor. Hediye olarak da küçük bir mouse pad veriyorlar, hoş bir hareket olmuş.
Öncelikle bu benim ilk incelemem, eğer eksikliklerimi belirtirseniz sevinirim. Kulaklıklardan pek anlamam fakat bu kulaklığın pek bir incelemesi olmadığı için ve kulaklığın performansını merak eden insan sayısı bir hayli fazla olduğu için bu incelemeyi yapmak istedim. Fiyatına göre özellikleri bakımından iyi bulduğum Gamenote FUXI-H3 kulaklığı inceleyeceğim bugün. Bu kulaklığı 1099 TL'ye Trendyol üzerinden aldım. Hadi incelemeye geçelim.
Teknik Özellikler
Hoparlör: Φ40mm.
Empedans: 17±15%ω
Hassasiyet: 106±3dB
Frekans yanıtı: 20Hz ila 20KHz.
Mikrofon: Ø6, 0×2, 7mm.
Mikrofon hassasiyeti: -42±3dB
Kablosuz mesafe: 10M.
Bağlantı: 2, 4 GHz+BT+C tipi ses kablosu+3, 5 mm ses kablosu.
Lityum pil: 600mAh 3, 7V.
Şarj süresi: Bluetooth ile 26 saat, 2.4 GHz alıcı ile 23 saat.
2.4 GHz ile gecikme süresi: 24 ms.
Kutu İçeriği
Ürünün kutu tasarımı hoş ve sade olmuş. Kutunun içerisinden jak girişi kablosu, USB girişi kablosu, 2.4 GHz hıza sahip USB dongle ve mikrofonun bulunduğu bir poşet geliyor. Bunların yanında kulaklığın kendisi, garanti belgesi, kullanım kılavuzu, Gamenote logolu bir sticker ve Gamenote'un diğer ürünlerini gösteren bir kağıt geliyor. Hediye olarak da küçük bir mouse pad veriyorlar, hoş bir hareket olmuş.
Konfor ve Malzeme Kalitesi
Kulaklığın beyaz kısımları plastikten oluşuyor. Fakat kalitesiz bir plastik değil. Pedleri yumuşak süngerlerden oluşuyor ve rahatsızlık hissi vermiyor. Fakat kulaklığı takınca kulağınızın arkasında boşluk kalıyor ve rahatsız ediyor. Kafa bandı çok sert, 10-15 dakika içinde baş ağrıtıyor. Konforsuz bir kulaklık olmuş.
Mikrofon
Mikrofonu istediğiniz yöne döndürebiliyorsunuz ve orada kalıyor, yani mikrofon yavaş yavaş geri eski konumuna dönmüyor. Bana tatmin edici geldi mikrofonu. Ses testini link olarak bırakıyorum.
Müzik ve Oyun Performansı
Evet, geldik en can alıcı noktaya. Öncelikle bu kulaklığı eski kulaklığım olan James Donkey 711 ile karşılaştırarak anlatacağım ki daha iyi anlatabileyim. Müzik dinlerkenki performansı JD 711'den bir tık daha iyi. Fakat oyun performansına gelince aynı şeyi söyleyemeceğim. Bu kulaklığı almamın asıl amacı oyunlarda kullanmak ki zaten kulaklık oyun kulaklığı olarak geçiyor. Kulaklığı öncelikle CS:GO'da deneyimledim ve sonuç hüsrandı. AK-47 ile mermi sıkarken ses bir garip geliyordu. Alıştığım ses bu değildi. AWP ile scope açınca scope açma sesini aşırı az duyuyordum, kendi ayak sesimi duyamıyordum neredeyse. Diğer oyuncuların ayak seslerinin ne taraftan geldiğini az çok anlayabiliyordum fakat ayak sesinin uzaklığı-yakınlığı hiç belli olmuyordu. Özellikle mapin yukarıda ve aşağıda kalan bölümlerinde ses kasmak bir hayli zorlaşıyordu. 7.1 açıp deneyeyim dedim, gerçekten çok kötü bir 7.1 performansı var kulaklığın. Tüm sesi bozuyor. Valorant'a geçeyim dedim, Valorant'ta da çok kötüydü performans. Hatta Valorant'ta CS'deki performanstan daha kötü bir performans aldım. JD 711 kulaklığımda rahat rahat ses kasarken bu kulaklıkta ses kasamadım. Gerçekten çok kötü bir oyun performansı var kulaklığın.
Sonuç
Kulaklıktan hiç memnun kalmadım ve iade işlemlerini başlattım. Bu fiyata alınır mı derseniz hiçbir türlü alınmaz bence. Önermiyorum.