Çözüldü Gamepad Wireless adaptörü bilgisayarı bozuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NoDiggy112

Centipat
Daha fazla  
game.jpg

Easysmx X15 gamepad aldım bilgisara takıp kullanıyorum sorunsuz ama bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda bilgisayar kapanmıyor kapanıyor yazısında takılı kalıyor bilgisayarı açarken de çok uzun sürede açılıyor. Başka bir sorundan kaynaklanmıyor denedim bayağı Wireless adaptörünü takınca sıkıntı çıkıyor. Nasıl çözebilirim acaba bir bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatmadan önce çıkarıyorum yine aynısı devam ediyor bilgisayar açıkkende görev çubuğu fln gidiyor bazen saçmalıyor bilgisayar.Bluetooth üzerinden bağladığımda forza horizon 5 de fln görmüyor kolu.Windows 11 ile alakalı olabiliceğini düşünüyorum bu sorununda emin de değilim

Konu çözüme ulaşmış görünüyor ancak çözüm olmamış bence. Aynı sorun bende de oldu. Ben sorunu kesin bir sonuçla çözdüm. Sorun alıcının sürücüsünde.

Çözüm:

Alıcı takılı ve gamepad kapalı bir şekilde aygıtlar ve yazıcılara girin. Orada aşağıdaki gibi bir donanım görünecek.
1737152728079.png

Özelliklere girip donanım sekmesinden USB Giriş Aygıtı şeklindeki seçeneğin üstüne tıklayıp özelliklere basın. Aşağıdaki gibi ayrıntılar sekmesinden Donanım Kimlerine girin ve oradaki yazıları aklınızda tutun veya pencere açık kalabilir.
1737153011866.png

Şimdi Aygıt Yöneticine giriyoruz. Başlata sağ tıklayıp ulaşabilirsiniz. Burada İnsan Arabirim Aygıtlarını genişleterek birden fazla USB Giriş Aygıtlarını görüyoruz. Bu sizde daha fazla yada daha az olabilir.
1737153277763.png

Bunların özelliklerine tek tek girerek yukarıdaki menüyle aynı şekilde ilerleyip donanım kimliğinin aynı olduğu aygıtı bulacağız. Bulduğumuz aygıta sağ tıklayıp devre dışı bırakıyoruz. Yukarıdaki fotoğrafta devre dışı bıraktığım aygıtı görebiliyorsunuz. Ve sorunumuz çözülüyor.
Bu ayardan sonra ilk kapatma yine gerçekleşmeyebilir. Daha sonraki kapatmalarda sorun olmayacak. En azından bende öyle oldu.

Dosya Ekleri

• 1737153270639.png
    1737153270639.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 22
Konu çözüme ulaşmış görünüyor ancak çözüm olmamış bence. Aynı sorun bende de oldu. Ben sorunu kesin bir sonuçla çözdüm. Sorun alıcının sürücüsünde.

Çözüm:

Alıcı takılı ve gamepad kapalı bir şekilde aygıtlar ve yazıcılara girin. Orada aşağıdaki gibi bir donanım görünecek.
Eki Görüntüle 2400357
Özelliklere girip donanım sekmesinden USB Giriş Aygıtı şeklindeki seçeneğin üstüne tıklayıp özelliklere basın. Aşağıdaki gibi ayrıntılar sekmesinden Donanım Kimlerine girin ve oradaki yazıları aklınızda tutun veya pencere açık kalabilir.
Eki Görüntüle 2400360

Şimdi Aygıt Yöneticine giriyoruz. Başlata sağ tıklayıp ulaşabilirsiniz. Burada İnsan Arabirim Aygıtlarını genişleterek birden fazla USB Giriş Aygıtlarını görüyoruz. Bu sizde daha fazla yada daha az olabilir.
Eki Görüntüle 2400363
Bunların özelliklerine tek tek girerek yukarıdaki menüyle aynı şekilde ilerleyip donanım kimliğinin aynı olduğu aygıtı bulacağız. Bulduğumuz aygıta sağ tıklayıp devre dışı bırakıyoruz. Yukarıdaki fotoğrafta devre dışı bıraktığım aygıtı görebiliyorsunuz. Ve sorunumuz çözülüyor.
Bu ayardan sonra ilk kapatma yine gerçekleşmeyebilir. Daha sonraki kapatmalarda sorun olmayacak. En azından bende öyle oldu.
Çok sağolasın.

Dongle sürekli takılı kalması gerekiyor mu ayar için?

Çözüm:

Eki Görüntüle 2400357
Eki Görüntüle 2400360

Eki Görüntüle 2400363
Hocam bende windows ayarlarında aygıtlar ve yazıcılara basınca windows 11 ayarlar menüsüne atıyor. Orada Receiver Update için özellikler kısmı yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı