Snowman kötü değil. M.200 ile T6 Ultra arasında devasa fark var bu arada. Birisinde 1 tane 9cm fan var, 2 bakır borulu ve ağırlığı az, diğerinde 2 tane 12cm fan var, 6 bakır borulu ve daha ağır. SE-224-XT-R 4 borulu ama tek fanlı olmasına rağmen T6 Ultra ile aynı güçte.
Bana sormayın. @BerkayZ87 daha iyi açıklar ama şunu söyleyebilirim. İşlemci soğutucu sıcak havayı dışarı üflüyor. Egzoz fan gibi. Bunu bilseniz yeter. Borular ısıyı çekiyor kendine doğru. Aynı sistem ekran kartında da kullanılıyor.
Bana sormayın. @BerkayZ87 daha iyi açıklar ama şunu söyleyebilirim. İşlemci soğutucu sıcak havayı dışarı üflüyor. Egzoz fan gibi. Bunu bilseniz yeter. Borular ısıyı çekiyor kendine doğru. Aynı sistem ekran kartında da kullanılıyor.
Bakır borular sıcaklığı çekip soğutma bloğuna iletiyor, soğutma bloğundaki fanlar da soğutma bloğunu soğutuyor. Ben böyle biliyorum kule tipi soğutmaların çalışma prensibini.
Tek fanlı sıvı soğutmaya para bayılmaya gerek yok. Hem daha zahmetli kullanması hem de pahalılar. İşlemciniz çok ısınan bir işlemci değil. Orta segment bir hava soğutma yeterli olur. i9 11900K soğutmuyoruz sonuçta.