Gamepower Bronze PSU Cızırdıyor

kokunc99

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün kasamı değiştirdim ve kasamın içindeki donanımlarımı başka yeni bir kasaya geçirttim. Bugün kasa elime geldi ve çalıştırdığımda Power'den elektrik trafosu içinden gelen cızırtı sesi gibi bir çalışma sesi geliyor. Önceki kasamda bu problemi yaşamamıştım. Ses kesinlikle PSU'dan geliyor ve fanla alakalı bir şey değil. Fan sürtme sesi değil yani anlayacağınız.
Güç kaynağım: Gamepower 650W 80+Bronze
Ekran Kartım: XFX RX 5500XT 8 GB
İşlemcim: Ryzen 5 3500X
Anakartım: Gigabyte B450M S2H V2 DDR4 3600
RAM: Team T-Force Vulcan TUF Alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD: Adata'nın 480 GB SSD'si

Powerin gücünün de yetmediğini düşünmüyorum, 650W bu sisteme yeter diye düşünüyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Ses kaydı atamam çünkü fan sesleri bu sesi bastırıyor. Kulağımı çok yakına getirdiğim zaman duyuyorum.
Fanların bağlantısını kesip PSU'nun sesini atabilir misin? Coil Whine sesiyse sadece ses, donanıma zararı yok.

Dostum sadece geyiğine demiştim foruma kaydolur kaydolmaz direk gamepowerın kötü olduğu söyleyen yazılar olduğu- görüldüğü için şaka yapmıştım. Niyetim kırmak değildi belli ki kırmışım gerçekten özür dilerim.
Siz de benim kusuruma bakmayın, sınav var acelesiyle hızlıca bir sistem topladım daha doğrusu hazır aldım, yaşamadığım sorun kalmadı daha yeni kasa değiştirdim. Aslında o paraya daha iyi bir sistem toplayabilirmişim ya da ne bileyim gördüğünüz gibi psu sorunu. Böyle şeyler üst üste binince sinirlerim alt üst oldu. Allah kahretseydi de toplamasaydım dedim sistemi.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim anlaşılan sınavlarımdan sonra biraz da bütçe ayarladığım zaman tekrar geleceğim ve güzel, kaliteli psu için yardımınızı isteyeceğim. Gamepower kasanın dandikliğinden anlamıştım zaten psusundan da bir cacık olmayacağını da. Ne bileyim sorayım patlamasın gece yarısı falan diye sormuştum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Siz de benim kusuruma bakmayın, sınav var acelesiyle hızlıca bir sistem topladım daha doğrusu hazır aldım, yaşamadığım sorun kalmadı daha yeni kasa değiştirdim. Aslında o paraya daha iyi bir sistem toplayabilirmişim ya da ne bileyim gördüğünüz gibi PSU sorunu. Böyle şeyler üst üste binince sinirlerim alt üst oldu. Allah kahretseydi de toplamasaydım dedim sistemi.

Deme öyle dostum kendimi gerçekten kötü hissettim gece gece. Forumda sürekli dönen bir geyik olduğu için takılmıştım sadece şimdi daha da kötü oldum :(.

Ben de sistemi toplarken B550 anakart ile Ryzen 5 3400G işlemci almıştım (uyumsuzlarmış) 1 ay kadar bin bir türlü sıkıntı yaşadım. Zaten ilk toplanan sistemin mükemmel olması beklenemez. Sıkma canını kenara 3-5 para atsın 350 400 lira civarına işini görecek bir ürün alırsın.

Deme öyle dostum kendimi gerçekten kötü hissettim gece gece. Forumda sürekli dönen bir geyik olduğu için takılmıştım sadece şimdi daha da kötü oldum :(.

Ben de sistemi toplarken B550 anakart ile Ryzen 5 3400G işlemci almıştım (uyumsuzlarmış) 1 ay kadar bin bir türlü sıkıntı yaşadım. Zaten ilk toplanan sistemin mükemmel olması beklenemez. Sıkma canını kenara 3-5 para atsın 350 400 lira civarına işini görecek bir ürün alırsın.
Sıkma canın gerçekten senlik bir şey değildi. Bütçesinde de değilim aslında sadece aldığım parayla tabiri caizse eşek durumuna düşmek beni üzdü. Sadece en son bilgisayarımı sanırım 2013de toplatmıştım ve üzerine o kadar süre geçmiş ve her şey o kadar değişmiş ki. Kendimi o kadar uzak hissettim ki sanki hiç bilgisayar kullanmamış bir insan gibi. Bir de üstüne önce kasa değiştir şimdi psu ardından işlemci ardından ekran kartı falan derken insan düşünüyor "ah be kardeşim niye topladın ki o zaman diye"

Sıkma canın gerçekten senlik bir şey değildi. Bütçesinde de değilim aslında sadece aldığım parayla tabiri caizse eşek durumuna düşmek beni üzdü. Sadece en son bilgisayarımı sanırım 2013'de toplatmıştım ve üzerine o kadar süre geçmiş ve her şey o kadar değişmiş ki. Kendimi o kadar uzak hissettim ki sanki hiç bilgisayar kullanmamış bir insan gibi. Bir de üstüne önce kasa değiştir şimdi PSU ardından işlemci ardından ekran kartı falan derken insan düşünüyor "ah be kardeşim niye topladın ki o zaman diye"

PSU dışında ki parçaların pek önemi yok kötüyse en fazla 3-5 FPS az alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı