İnceleme Gamepower Calypso V2

Merhaba, uzun zamandır mekanik klavye arıyordum ama çok yüksek bütçe ayıramıyordum. Yaklaşık 1800-2000 TL civarında bir klavye ararken Gamepower Calypso V2 RGB modeline denk geldim ve şansımı denemek istedim. Açıkçası beklentim çok yüksek değildi ama kullanmaya başlayınca gerçekten memnun kaldım. Klavye kutusundan çıkar çıkmaz sağlamlığı ve malzeme kalitesi dikkat çekiyor. Üstünde metal bir kasa var, bu da hem dayanıklılık hem de ağırlık açısından güzel olmuş. Tuş kapakları çift enjeksiyonlu ABS malzemeden yapılmış, bu sayede yazılar zamanla silinmiyor. Su ve toza karşı dayanıklı tasarımı da uzun ömürlü kullanım için ekstra artı.

Switch’leri optik mekanik ve Blue switch ile geldi bana. Yazarken tuşların verdiği tıklama sesi ve tok geri bildirim gerçekten mekanik hissiyatını güzel veriyor. Eğer sessiz bir klavye isterseniz kırmızı switch’li versiyonunu da seçebilirsiniz. Kutu içinden ekstra bir set switch çıkıyor, bu da bozulursa değiştirme şansı veriyor. Böyle küçük detaylar sevdiriyor. RGB aydınlatma kısmı da oldukça iyi. Klavyenin kenarlarından 360 derece rengarenk ışık yayılıyor. Yazılımı yok ama FN tuş kombinasyonlarıyla aydınlatma modları ve renk geçişleri kolayca değiştirilebiliyor. Yazılım olmaması bence hiç problem değil, çünkü bu fiyat bandında genellikle böyle oluyor. RGB efektleri gece oyun oynarken gerçekten hoş bir atmosfer yaratıyor.

Ergonomi açısından da memnun kaldım. Bilek desteği sabit ama uzun oturumlarda bile bileği rahatsız etmiyor. Tuşlar rahat ve aralıklı, uzun süre yazı yazarken veya oyun oynarken bile eli çok yormuyor. Klavye masa üzerinde bazen sert bastığınızda hafif oynayabiliyor ama altındaki kaydırmaz pedler büyük ölçüde işe yarıyor. Oyun performansı olarak da gayet yeterli. Özellikle FPS oyunlarında tuş tepki süresi gayet hızlı ve sorunsuz. Anti-ghosting özelliği var, tuşlar arasında komut kaçırma gibi bir sorun yaşamadım. CS2, Valorant ve benzeri oyunlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tek ufak eleştirim bazı tuşlardaki ışık dağılımı tam eşit değil, bazen biraz koyu kalabiliyor ama gündelik kullanımı etkilemiyor. Genel olarak fiyatına göre çok başarılı bir ürün.

Kısaca değerlendirme yapmak gerekirse;
Tuş hissiyatı 9/10
RGB aydınlatma 9/10
Oyun performansı 8.5/10
Konfor ve ergonomi 8/10
Malzeme kalitesi 8/10
Fiyat performans 9.5/10

Eğer bütçeniz sınırlıysa ve mekanik, RGB ışıklı sağlam bir klavye arıyorsanız Gamepower Calypso V2 RGB’yi kesinlikle öneririm. Ben kullanırken memnun kaldım, hem yazı yazmak hem de oyun için yeterince performans veriyor.

Merhaba, uzun zamandır mekanik klavye arıyordum ama çok yüksek bütçe ayıramıyordum. Yaklaşık 1800-2000 TL civarında bir klavye ararken Gamepower Calypso V2 RGB modeline denk geldim ve şansımı denemek istedim. Açıkçası beklentim çok yüksek değildi ama kullanmaya başlayınca gerçekten memnun kaldım. Klavye kutusundan çıkar çıkmaz sağlamlığı ve malzeme kalitesi dikkat çekiyor. Üstünde metal bir kasa var, bu da hem dayanıklılık hem de ağırlık açısından güzel olmuş. Tuş kapakları çift enjeksiyonlu ABS malzemeden yapılmış, bu sayede yazılar zamanla silinmiyor. Su ve toza karşı dayanıklı tasarımı da uzun ömürlü kullanım için ekstra artı.

Switch'leri optik mekanik ve blue switch ile geldi bana. Yazarken tuşların verdiği tıklama sesi ve tok geri bildirim gerçekten mekanik hissiyatını güzel veriyor. Eğer sessiz bir klavye isterseniz kırmızı Switch'li versiyonunu da seçebilirsiniz. Kutu içinden ekstra bir set switch çıkıyor, bu da bozulursa değiştirme şansı veriyor. Böyle küçük detaylar sevdiriyor. RGB aydınlatma kısmı da oldukça iyi. Klavyenin kenarlarından 360 derece rengarenk ışık yayılıyor. Yazılımı yok ama FN tuş kombinasyonlarıyla aydınlatma modları ve renk geçişleri kolayca değiştirilebiliyor. Yazılım olmaması bence hiç problem değil, çünkü bu fiyat bandında genellikle böyle oluyor. RGB efektleri gece oyun oynarken gerçekten hoş bir atmosfer yaratıyor.

Ergonomi açısından da memnun kaldım. Bilek desteği sabit ama uzun oturumlarda bile bileği rahatsız etmiyor. Tuşlar rahat ve aralıklı, uzun süre yazı yazarken veya oyun oynarken bile eli çok yormuyor. Klavye masa üzerinde bazen sert bastığınızda hafif oynayabiliyor ama altındaki kaydırmaz pedler büyük ölçüde işe yarıyor. Oyun performansı olarak da gayet yeterli. Özellikle FPS oyunlarında tuş tepki süresi gayet hızlı ve sorunsuz. Anti-Ghosting özelliği var, tuşlar arasında komut kaçırma gibi bir sorun yaşamadım. CS2, Valorant ve benzeri oyunlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tek ufak eleştirim bazı tuşlardaki ışık dağılımı tam eşit değil, bazen biraz koyu kalabiliyor ama gündelik kullanımı etkilemiyor. Genel olarak fiyatına göre çok başarılı bir ürün.

Kısaca değerlendirme yapmak gerekirse;
Tuş hissiyatı 9/10
RGB aydınlatma 9/10
Oyun performansı 8.5/10
Konfor ve ergonomi 8/10
Malzeme kalitesi 8/10
Fiyat performans 9.5/10

Eğer bütçeniz sınırlıysa ve mekanik, RGB ışıklı sağlam bir klavye arıyorsanız Gamepower Calypso V2 RGB'yi kesinlikle öneririm. Ben kullanırken memnun kaldım, hem yazı yazmak hem de oyun için yeterince performans veriyor.

Isınamıyorum bir türlü şu markaya yok yani olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı