GamePower, James Donkey vb. Markalar Neden Kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Veqheim

Centipat
Merhabalar öncelikle. Bu sene yayın yapmak için yeni bir sistem topladım kendimce uygun bir fiyata. Sonrasında ekipmanlarımı da yenilemek için uğraştığımda gamepower, james donkey gibi uygun ürünler gördüm. Youtube kanallarında(muhtemelen sponsor) çok övülen bu ürünler forumlarda yerden yere vurulmuş bazen yine övenleri de gördüm. Bu konuyu da benden daha tecrübeli kişilerden öneri almak için ve tecrübelerini öğrenmek için açıyorum. James Donkey, gamepower almak yerine 100 TL daha fazla ödeyip steel series vb. markalara yönelin diyenler var. Şimdi bu markaların kusuru nedir ya da ödendiği parayı hak etmiyor mu? Çünkü hem 15 yaşımda olduğum için hemde maalesef ailem asgari ücretle geçindiği için her şeyden en iyi performansı almak ama bunu yaparken de ailemi zora sokmak istemem. Sırf bu markalardan almamak için öneriler üzerine 230 tl bütçe ile sharkoon b1 model kulaklık aldım. Ama merak ediyorum, bu tarz ürünler neden kötüdür ya da önerenler neden önerir? Bu konu da bilgi verebilecek birileri varsa çok mutlu olurum.

Son düzenleme:

Genelde Çin markaları diye pek önerilmiyorlar. Lâkin alıp, kullanıp memnun kalanlarda var. Teknoloji biraz şans işidir. Bazen aynı markanın, aynı modelin iyisi geçer elinize bazen ise sorunlusu geçer. O markaları önerenler de var önermeyenler de var. Dediğim gibi Çin malı oldukları için pek önermiyorlar.

Klavye almak isterseniz markaya pek takılmayın önemli olan mekanik ise switchleridir ben bundan 5 ay önce Trust GXT 890 CADA isimli klavyeyi aldım hem RGB hem de mekanik ve gayet memnunum fiyatını sonuna kadar hakediyor. Trust markası öncelerde bana defalarca sorun yaratmıştı mouse konusunda ve markaya hiç sıcak bakmıyordum fakat bu aldığım klavyede gerçekten başarılılar. Mouse olarak MSI Clutch GM40 aldım optiği e sporcuların kullandıkları mouse'ların optiklerinden ve gayet başarılı bir mouse özellikle CS'de. Kulaklık olarak James Donkey 710 aldım bana yeterli geliyor ve aşırı derecede rahat fakat kesinlikle profesyonel değil. Almayı düşünürseniz önceliği mouse'a yöneltmenizi tavsiye ediyorum.

Evet, Çin markası olduğunu biliyorum ama burada biraz yerine koyma stratejisini izlemek gerekiyor. Şimdi benim gibi ailesi asgari ücretle geçinen ve yaşı küçük olan insanlar var. Hani acaba bu tarz markalara sınırlı bir bütçe ile yönelmek mantıklı bir şey mi yoksa cidden parayı çöpe atmak mı bunu çözmüş değilim. Zaten hiçbir fikrim yok, sadece yorumlardan bir şeyler çıkarmak istiyorum.
Anladım, dediğim gibi derdim alıp almamak değil. Bugün almazsam bütçem yüzünden yarın gene bu markalar karşıma çıkacak. Bir şans vermem gerekir mi yoksa görmezden mi gelmem gerekir onu anlamaya çalışıyorum. Yorumlar için teşekkürler.

Arkadaşın dediği gibi teknoloji biraz şans işidir. Örneğin kullandığım Rampage RPM 600W 80+ model bir PSU. Alırken herkes elinde kalır, yeni C4'ün hayırlı olsun vb. gibi yorumlar yapmıştı. Ama hiç düşünmüyorlar benim alabileceğim Max. fiyatlı PSU bu. Herkes 100 lira daha verip bunu alsaydın 200 lira daha verip şunu alsaydın dedi. Ee param olsa alırdım zaten. Velhasıl 500 TL lik PSU'da da sorun çıkabilir %5 ihtimalle benimkinde bu olasılık %25 olsun. Elimizden bir şey gelmiyor fiyatlar uçuk. James Eşek'i mesela kimse önermez bende önermem, ama kullanan bir çok arkadaşım var bazıları yeni bazıları eksi gayette memnunlar sorun yaşayanı oldu da olmadı da. Bazen bizim gibiler için riski göze almak gerekiyor.

Yani emin olun lüksün sonu yok dolar bu kadar yüksekken ve ailemiz bu denli zorlu şartlar altında çalışırken gidip 800-1000 tl verip ekipman almak bana göre onların hakkına girmektir yemeden içmeden kısıp harçlık veriyorlar bizi arkadaşlarımızın yanında daha düşük bir ekonomik sınıfta olmayalım diye fedakarlık yapıyorlar. Bizimde elimizi vicdanımıza koymamız gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi lüksün sonu yok hep daha iyisi daha iyisi demek akıl karı değil bana sorarsanız. Marka konusuna gelirsek her markanın kendine göre ucuz ve pahalı ekipmanları var e tabii ki kaliteleride değişiklik gösterebiliyor. Yazdığım ekipmanları birçok ekipman değiştirdikten sonra en iyileri ve F/P olduklarına karar verdim ve uzun süredir kullanıyorum herhangi bir şikayetim yok.

Aynen katılıyorum ama mesele pahalıya ürün almak değil zaten. Şimdi almayın diyen insanlarında bir bildiği vardır diye düşünüyorum mesela. Çünkü 200 TL ye bir kulaklık aldığımda bu markalardan 2-3 ay sonra elimde kalacaksa bir manası yok. 100 tl daha ekler 2 sene giden bir şey alırsam belki daha mantıklıdır. Ama sanırım dediğiniz gibi birazcık şans işi bu işler. En önemli etken bütçe, bütçe... Bende isterim elbet 700 800 TL'lik ekipman ama aileme bu kadar yüklenemem, zaten vicdanen yapamam. Fen lisesi şu bu derken yeterince masraf var. Okul, gerekli masraflar derken zaten kalan bütçe sınırlı. Ülkemiz şartları da kötü maalesef. Keşke burs falan alabilsem ama onuda yapamıyoruz.

O konuda da şunu söyleyeyim. Mesela Turkcell'den 100 TL'ye Trust marka bir kulaklık aldım. Yani 100 TL bir kulaklık için yeterli bütçe olmayabilir. Fakat yaklaşık 6-7 ay oldu ve PC'imde hoparlör kullanmıyorum. Sürekli kulaklık kullanıyorum fakat hâla sapasağlam çalışıyor. Ne fiziksel olarak bir sıkıntısı oldu ürünün ne de performans olarak. Hâla ses çok kaliteli geliyor. Mikrofonu da çok kaliteli çalışıyor. 100 TL'ye aldığım kulaklık 2 ay sonra elimde kalabilirdi ama yaklasık yarım senedir kullanıyorum hâla sapasağlam çalışıyor. Dediğim gibi şans işi bunlar biraz ve sizin de ürünleri nasıl kullanmanıza bağlı. Hor kullanan birisi tabi ki elinde hiç bir ürünü sağlam tutamaz.

Olay çin markası olması değil zaten çoğu ürün Çin'de üretiliyor, ama birçok alt marka firmanin eşyalarına sadece marka etiketini basarak satmaları sıkıntı.

O alt markalar da en kaltesiz bileşenleri kullanınca bazı sonlar kaçınılmaz oluyor.

Bende james donkey 712 kullanıyorum yorumları berbat herkez cızırtı geliyor diye şikayet ediyordu ben yinede aldım şuan sağ hapörlerden gerçekten arada cızırtı geliyor incehesap geri gönder bakalım dedi ama onunla uğraşıcağıma dursun daha iyi çünkü ürün gidicek, gelecek 1 aylık iş sorun çözülür mü oda belli değil, klavyem inca nın 30tl lik klavyesi, mouse u da 2 kere everest aldım bozuldu şuan rampage kullanıyorum, geçen yıl nanakatolog dan silicon power markalı yani çin malı ssd almıştım hiçbir sorunu çıkmadı ama dediği hızlara çıkamıyor vaad edilen hız 530mb/s şuan ssd yarı dolulukta 230mb/s felan okuyor açıkçası ben yinede çin malı alıp ucuza kaçarım çok ciddi bi sorunla karşı karşıya gelmedim, alıp almamak size kalmış ama çin malı ürünler çok çabuk bozuluyor bunu göze alarak alın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…