GamePower, James Donkey vb. Markalar Neden Kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, Çin markası olduğunu biliyorum ama burada biraz yerine koyma stratejisini izlemek gerekiyor. Şimdi benim gibi ailesi asgari ücretle geçinen ve yaşı küçük olan insanlar var. Hani acaba bu tarz markalara sınırlı bir bütçe ile yönelmek mantıklı bir şey mi yoksa cidden parayı çöpe atmak mı bunu çözmüş değilim. Zaten hiçbir fikrim yok, sadece yorumlardan bir şeyler çıkarmak istiyorum.

Anladım, dediğim gibi derdim alıp almamak değil. Bugün almazsam bütçem yüzünden yarın gene bu markalar karşıma çıkacak. Bir şans vermem gerekir mi yoksa görmezden mi gelmem gerekir onu anlamaya çalışıyorum. Yorumlar için teşekkürler.
90₺'ye Gamepower Tinker V2 buldum ve aldım, şu an için memnunum. Klavyem KB R9 RAMPAGE modeli ve şu an için sorun yaşamadım, aluminyum gövde ile sağlam. Mouse A90 Bloody ve bana göre mouse tarafında asla ucuz ve bilinmedik markalara yönelmemek gerek.
 
90₺'ye Gamepower Tinker V2 buldum ve aldım, şu an için memnunum. Klavyem KB R9 RAMPAGE modeli ve şu an için sorun yaşamadım, aluminyum gövde ile sağlam. Mouse A90 Bloody ve bana göre mouse tarafında asla ucuz ve bilinmedik markalara yönelmemek gerek.
Bende 1 senedir KB-R9 kullanıyorum ama artık değiştirmek istiyorum. Hiçbir sıkıntısı yok şuan. Ama dediğim gibi şans işi. Alan başka bir arkadaşım 1 ay sonra çöpe atmıştı.
 
Bende 1 senedir KB-R9 kullanıyorum ama artık değiştirmek istiyorum. Hiçbir sıkıntısı yok şuan. Ama dediğim gibi şans işi. Alan başka bir arkadaşım 1 ay sonra çöpe atmıştı.
Değiştirmek için ben de can atıyorum ancak bu devirde her elimizi attığımız model uçuk fiyat. 15 yaşındayım ve RGB ürünler artık sarmıyor gibi sadelik biraz daha kendine çekiyor :D
 
Değiştirmek için ben de can atıyorum ancak bu devirde her elimizi attığımız model uçuk fiyat. 15 yaşındayım ve RGB ürünler artık sarmıyor gibi sadelik biraz daha kendine çekiyor :D
RGB olmasında bana tam performans versin. RGB ile bitmiyor iş bende bundan bir iki sene öncesinde çok istiyordum ama anladım ki önemli olan performans. Yoksa 20 tl maliyetle rgb yapmaları bir şey değiştirmiyor.
 
Ürün yorumlarına bakarak bu durumu anlayabilirsin. Ucuz çinli markaların olumlu yorumlarının en fazla 6 aylık bir tecrübe sonrası yazıldığını görürsün. Logitech, Sennheiser, Razer vb. markaların yorumlarında 7 yıla varan tecrübesini yazanlar vardır. Ucuz çinli markaların yorumlarının genellikle daha önce sağlam markalar kullanmamış gençler tarafından yazıldığını görürsün. Sağlam markaların yorumlarını ise ağırlıklı olarak bir çok markayı deneme imkanı bulmuş tecrübeli kişiler tarafından yazıldığını görürsün. Ucuz ürünler genel anlamda oynanışı ve maddiyatı olumsuz etkilerler. Örneğin 60 TL lik bir oyun mouse'u taş çatlasa 6 ay ilk günkü gibi çalışır. Kendi tecrübelerime dayanarak 2 yıl yoğun kullanılmış Logitech G102'min hala ilk günkü gibi olduğunu söyleyebilirim. Logitech MX518 alıp 7 yıl kullanmış arkadaşım bulunmakta. Mouse hala çalışıyor. G102 günümüzde 120 TL'ye indirim günlerinde çok kolay bulunuyorken bazı günler fiyatı 100 TL'ye kadar düşüyor. 6 ayda bir değiştireceğin ucuz mouse iki yılda sana 240 TL'ye geliyor ve dandik bir sensör kullanıyorsun aynı zamanda. G102'de ise orta seviye bir sensör kullanarak 120 TL veriyorsun 2 yılda. Ucuz ürün alanlar bunun farkında olmadığı için alıyor.
Merhabalar öncelikle. Bu sene yayın yapmak için yeni bir sistem topladım kendimce uygun bir fiyata. Sonrasında ekipmanlarımı da yenilemek için uğraştığımda gamepower, james donkey gibi uygun ürünler gördüm. Youtube kanallarında(muhtemelen sponsor) çok övülen bu ürünler forumlarda yerden yere vurulmuş bazen yine övenleri de gördüm. Bu konuyu da benden daha tecrübeli kişilerden öneri almak için ve tecrübelerini öğrenmek için açıyorum. James Donkey, gamepower almak yerine 100 TL daha fazla ödeyip steel series vb. markalara yönelin diyenler var. Şimdi bu markaların kusuru nedir ya da ödendiği parayı hak etmiyor mu? Çünkü hem 15 yaşımda olduğum için hemde maalesef ailem asgari ücretle geçindiği için her şeyden en iyi performansı almak ama bunu yaparken de ailemi zora sokmak istemem. Sırf bu markalardan almamak için öneriler üzerine 230 tl bütçe ile sharkoon b1 model kulaklık aldım. Ama merak ediyorum, bu tarz ürünler neden kötüdür ya da önerenler neden önerir? Bu konu da bilgi verebilecek birileri varsa çok mutlu olurum.
Ayrıca 230 TL'ye Sharkoon almak yerin çok az bir para ekleyip HS50 alabilirdin. HyperX taklidinden öteye geçememiş bir kulaklık Sharkoon. Ses anlamında HS50'nin daha iyi olduğundan gözüm kapalı eminim.
 
Sharkoon B1 fiyatına göre güzel bir kulaklık malzeme kalitesi gayet iyi Rampage, Gamepower gibi düşünmemek gerek.

Mesela diğer arkadaş Trust Gxt 890 demiş oda Gamepower gibi rakiplerine göre malzeme kalitesi daha iyi.

Mouse için 150 TL ve üzeri ayırabiliyorsa marka sıkıntısı olmuyor.
 
Sharkoon B1 fiyatına göre güzel bir kulaklık malzeme kalitesi gayet iyi Rampage, Gamepower gibi düşünmemek gerek.

Mesela diğer arkadaş Trust Gxt 890 demiş oda Gamepower gibi rakiplerine göre malzeme kalitesi daha iyi.

Mouse için 150 TL ve üzeri ayırabiliyorsa marka sıkıntısı olmuyor.
150 tl değilde, 90-120 TL arası bir fiyatta ürün arıyorum. Bu fiyatlarda en iyi ürün nedir? Aydınlatma falan umurumda değil oyun oynayacağım sadece.
 
Benim kullandığım (elim terlemez genellikle soğuktur) 2006dan itibaren günümüze:
(2 adet) Logitech g300s 1 yıl sonrası arızalandı. Teker algılamamaya tutukluk yapmaya başladı. Kısayol atadığım tuşlar algılamamaya başladı. Garantiden değişim yapıldı. Garanti bitiminden sonra yeniden arızalandı
(1 adet) Logitech M570 3yıl kullanım sonrası algılayıcıda sorun yaşamaya başladı çift tıklama problemleri sonrası bozuldu. Yensini alarak kullanmaya devam etmekteyim.
(2 adet) Logitech G502 1buçuk sene sonunda sol tuş çift tıklama ve kısayol tuşlarından biri de çalışmamaya başladı. Garantiden değişti 9 ay kadar kullandım. 9 ay sonra Çift tıklama ve tekerleğin üstüne basarak kullnılan orta tuşun çalışmaması.
(1 adet) Logitech G9x çift tıklama problemi.
(1 adet) Razer mamba Algılayıcıda zaman zaman problem yaşama, tekerlek problemi. Rahatsız bozulmayla artan iki metalin birbirine sürtmesi gibi oluşan click sesi. Amazon.com dan aldığım için garantisi yoktu.

Çalışma arkadaşım (eli sıcaktır. dediğine göre nadiren terleme oluyormuş)
1 adet Corsair m65 siyah modelin dışının yapış yapış olması. Çift tıklama problemi.
1 adet Corsair m90 dışının yapış yapış olması başparmak tarafında bulunan tuşların çalışmamaya başlaması.
(2 adet) SteelSeries Rival 310 Çift tıklama problemi. Tekerin üstü yani orta tuşta arıza. Garantiden değişim. Başparmağın oradaki silikon ya da kauçuk malzemenin soyulması yapış yapış olma problemi


Logitech G502 için Aliexpress üzerinden Omron switch sipariş ederek bir süre daha kullandım.
Kısaca ben bozulmayan ürüne denk gelmedim.

15 aydır Gamepower Usra mouse kullanıyorum. Memnunum. Sık karşılaştığım çift tıklama ve tekerin üzerine basılarak kullanılan orta tuş bozulması yaşamadım. Ursa'nın yazılımından memnun kaldığım için daha fazla tuşa sahip ele oturuşu iyi olan Gamepower Icarus almayı da ayrıca düşünüyorum.

Ses konusu mouse gibi olmadığı kablo kalitesinden driverlara kadar pek çok şey ses kalitesine etki edeceği için ürünü kulağına takıp denemeden almamanı öneririm.
 
Şimdi şöyle bir şey var tabi ki bazı ürünler F/P bildiğiniz kadarıyla. Onun dışında ucuz olan ürünlerin çoğu genelde kalite açısından kötü oluyorlar. Ben şahsen Everest Rampage Hydra R7 klavye aldığım zaman herkes de şöyle bir görüş oluşmuştu ya alınır mı Corsair, Razer varken. Ben bu klavyeyi 550 liraya almıştım indirim ile o zamanlar tabi ki eksiklikleri ve farklılıkları var ama önemli olan benim için iş görmesi. Ha PSU ve Mouse Konusunda sıkıntılar yaşayabilirsin bilinmedik bir marka aldığın zaman. Örneğin bozulduğu zaman garanti firması senin gösterdiğin hassasiyeti göstermiyor olabilir tabi bunlar olasılıklar. Ama çoğu kişi önermiyorsa anla ki iyi değil onu da es geçmemek gerekir. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı