Gamepower monitör için adaptör önerisi

Bu adaptör kaliteli mi hocam yüksek ısıya dayanaklı olsun burada havalar çok sıcak çok çabuk ısınıyor. Daha iyi adaptör önerileriniz var mı?
Bir de monitrrume uygun adaptörü ben nasıl bulurum nasıl buldunuz bu adaptörü.

12v 3A adaptor olarak aratabilirsiniz daha sonrasinda adaptorun girisi olarak 3 pin 2 asagida 1 yukarida olacak sekilde olanlarin icinden monitore giren kısmı bunun gibi olanlardan birini secebilirsiniz adaptorun kalitesini bilmem ama adaptorlerin hepsi hemen hemen ayni kalitelerdedir icindeki bilesenler farklilik gostermez fazla kaliteleri degisir bir miktar fakat adaptor uzmani olmadigim icin bir şey diyemicem ama Gamepower'in verdigi adaptor ile ayni kalitededir muhtemelen cogu.

1731690139939.png

12v 3A adaptor olarak aratabilirsiniz daha sonrasinda adaptorun girisi olarak 3 pin 2 asagida 1 yukarida olacak sekilde olanlarin icinden monitore giren kısmı bunun gibi olanlardan birini secebilirsiniz adaptorun kalitesini bilmem ama adaptorlerin hepsi hemen hemen ayni kalitelerdedir icindeki bilesenler farklilik gostermez fazla kaliteleri degisir bir miktar fakat adaptor uzmani olmadigim icin bir şey diyemicem ama Gamepower'in verdigi adaptor ile ayni kalitededir muhtemelen cogu.

Eki Görüntüle 2353229

Bu linkteki adaptörler monitörüme uygun olur mu sizce?

İkisi de uyumsuz N11'den attiginiz prize baglanan kısmı uyumsuz digeride direkt prize baglandigi icin eski adaptorunuz ile ayni olmiyacaktir benim attigim ile ayni tarz olanlara bakin.

İkisi de uyumsuz N11'den attiginiz prize baglanan kısmı uyumsuz digeride direkt prize baglandigi icin eski adaptorunuz ile ayni olmiyacaktir benim attigim ile ayni tarz olanlara bakin.

Peki bunlar nasıldır hocam.

Son düzenleme:
İkisi de uyumsuz hepsiburadaki tek uyumsuzluk sorunu amperi fazla amper oldugu icin monitoru yakabilirsiniz zarar verir muhtemelen amazondakininde priz ucu uyumsuz.
hocam 8-9 tane elektirkçi-bilgisyarcı gittim hiçbirinde 3
amper yoktu bende mecburi birisinden 5 amperlik bir adaptör aldım 400 tl ye görselleri de burda.
şu an monitörüm sorunsuz çalışıyor .adaptör de ortalama bir kalitesi var size gönderdim sizce bu monitörümü yakar mı yada zarar verir mi? zarar verceksede başka adaptör yok zaten çok aradım bunlar tek var
İkisi de uyumsuz hepsiburadaki tek uyumsuzluk sorunu amperi fazla amper oldugu icin monitoru yakabilirsiniz zarar verir muhtemelen amazondakininde priz ucu uyumsuz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.47_f2da4cbc.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.47_f2da4cbc.jpg
    98,4 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.49_ecadee0d.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.49_ecadee0d.jpg
    241,5 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.50_51485af1.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-18 saat 20.19.50_51485af1.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 31
Hocam 8-9 tane elektirkçi-bilgisyarcı gittim hiçbirinde 3
Amper yoktu bende mecburi birisinden 5 amperlik bir adaptör aldım 400 TL'ye görselleri de burada.
Şu an monitörüm sorunsuz çalışıyor. Adaptör de ortalama bir kalitesi var size gönderdim sizce bu monitörümü yakar mı ya da zarar verir mi? Zarar verceksede başka adaptör yok zaten çok aradım bunlar tek var.

Bunu alacaginiza keske benim attigimi alsaydiniz monitorun panelinde isinma oluyor mu?

Bunu alacaginiza keske benim attigimi alsaydiniz monitorun panelinde isinma oluyor mu?
hayır ısınma olmuyor . chatgpt,gemini ye bile sordum sorun olmaz diyor bana bu cevabı verdi:
12V 3A isteyen bir cihaza 12V 5A adaptör kullanmak genellikle sorun oluşturmaz çünkü cihazınız yalnızca ihtiyacı olan kadar akım çeker. Adaptörün voltajı (12V) uyumlu olduğu sürece, daha yüksek akım kapasitesine sahip bir adaptör kullanabilirsiniz. Ancak birkaç noktaya dikkat etmek önemlidir:
  1. Voltaj Uyumu: Adaptörün voltajı cihazın ihtiyacıyla tam olarak eşleşmelidir. Bu durumda, her iki adaptör de 12V olduğu için sorun yok.
  2. Akım Kapasitesi: Adaptörün amper değeri (5A), cihazın ihtiyacından (3A) daha yüksek olduğu için cihaz 3A çekecek ve adaptör bunu sağlayacaktır. Daha yüksek amper kapasitesi, adaptörün zorlanmadan çalışmasını sağlar.
  3. Bağlantı Uçları: Adaptörün fişi ve polaritesi (artı ve eksi bağlantılarının düzeni) cihazınızın gereksinimleriyle uyumlu olmalıdır. Yanlış polarite cihaza zarar verebilir.
  4. Adaptör Kalitesi: Kullandığınız adaptörün kaliteli ve güvenilir bir markadan olması önemlidir. Düşük kaliteli adaptörler voltaj dalgalanmalarına neden olabilir ve cihazınıza zarar verebilir.
Sonuç: 12V 5A adaptör, 12V 3A isteyen cihaz için güvenle kullanılabilir. Ancak voltaj, bağlantı ve adaptör kalitesine dikkat edin.

Söyledikleri doğruya benziyor değil mi?

hocam sizde çok abartıyorsunuz herşeyi aynı orjinal monitör adaptöründeki olmasını istiyorsunz fakat ne internete nede dışarda öyle bir adaptör çok az nerdeyse yok

Hayır ısınma olmuyor. ChatGPT, Gemini'ye bile sordum sorun olmaz diyor bana bu cevabı verdi:
12v 3A isteyen bir cihaza 12v 5A adaptör kullanmak genellikle sorun oluşturmaz çünkü cihazınız yalnızca ihtiyacı olan kadar akım çeker. Adaptörün voltajı (12v) uyumlu olduğu sürece, daha yüksek akım kapasitesine sahip bir adaptör kullanabilirsiniz. Ancak birkaç noktaya dikkat etmek önemlidir:
  1. voltaj uyumu: Adaptörün voltajı cihazın ihtiyacıyla tam olarak eşleşmelidir. Bu durumda, her iki adaptör de 12v olduğu için sorun yok.
  2. akım kapasitesi: Adaptörün amper değeri (5a), cihazın ihtiyacından (3a) daha yüksek olduğu için cihaz 3A çekecek ve adaptör bunu sağlayacaktır. Daha yüksek amper kapasitesi, adaptörün zorlanmadan çalışmasını sağlar.
  3. bağlantı uçları: Adaptörün fişi ve polaritesi (artı ve eksi bağlantılarının düzeni) cihazınızın gereksinimleriyle uyumlu olmalıdır. Yanlış polarite cihaza zarar verebilir.
  4. adaptör kalitesi: Kullandığınız adaptörün kaliteli ve güvenilir bir markadan olması önemlidir. Düşük kaliteli adaptörler voltaj dalgalanmalarına neden olabilir ve cihazınıza zarar verebilir.
sonuç: 12v 5A adaptör, 12v 3A isteyen cihaz için güvenle kullanılabilir. Ancak voltaj, bağlantı ve adaptör kalitesine dikkat edin.

Söyledikleri doğruya benziyor değil mi?

Hocam sizde çok abartıyorsunuz her şeyi aynı orijinal monitör adaptöründeki olmasını istiyorsunz fakat ne internete ne de dışarıda öyle bir adaptör çok az neredeyse yok.

Bir sorun cikartmiyorsa kulanin ihtiyaci kadarini kullanicaktir fakat adaptorun icinde surekli olarak bosta 2 amper olacak yani direkt uyumlusunu alabilseydiniz daha iyi olurdu cunku elektronikte bu tur seyler riskli aksam sistemi acik birakirsin fazladan 1 amper fazla alir bir bakarsin yangin cikmis falan o yuzden uyumluyu alabiliyorken uyumluyu almak daha iyi olurdu ama oda olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı