Gamepower PSU'nun kablosu yandı

PSU Kablosu yanmış.

PSU kablosu yanmış, zaten birkaç haftadır yanık kokusu geliyordu. Ne yapmalıyım?
Ve girişi de yanmış galiba.
Not: Bilgisayar çalışıyor sorunsuz, sadece yanık kokusu geliyor.
9 ay önce yine psu arizasindan servise gidip psu değişmisti bu ariza yapan 2. Psu olacak gibi gorunuyor.

Sistem
İşlemci: Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: ASUS RX 580 4 GB Dual OC Edition.
RAM: 8 GB Adata 3000 MHz.
PSU: Gamepower 500 Watt.
SSD: Adata 256 GB.
HDD: Seagate 500 GB.

Dosya Ekleri

• IMG_20210130_165542.jpg
    IMG_20210130_165542.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 245
  • IMG_20210130_165551.jpg
    IMG_20210130_165551.jpg
    276,9 KB · Görüntüleme: 194
Son düzenleme:
Arkadaşlar son bir sorum olacak malum haftasonu müşteri hizmetleri ve kargo kapalı. Pazar günü bilgisayarı açıp oynasam ne olur patlamayız herhalde. Canım acayip sıkılıyor evde çünkü ve pc de çalışıyor :D
Sistemin parçaları bozulur. Risk almayın.

Arkadaşlar son bir sorum olacak malum haftasonu müşteri hizmetleri ve kargo kapalı. Pazar günü bilgisayarı açıp oynasam ne olur patlamayız herhalde. Canım acayip sıkılıyor evde çünkü ve pc de çalışıyor. :D
Hocam 2 gün oyun oynamak için bütün sisteminizden olabilirsiniz.

İyi cesaret hocam. Sistem düne göre fazla ses çıkarsa tedirgin olup fiziksel ve yazılımsal kontrollerimi yapıyorum ben.
Hocam ben de bu yanık kokusunu aldiğimda tediegin oluyordum ama fişten geliyordur elektriktir nomraldir diyip geçiyordum ama baktiğimda oyle olmadigini anladim.
Arkadaşlar yarın servise yolluyorum koli bulamadığımdan bugün gönderemedim. Ufak bi not ta yazdım. Umarım kullanıcı hatası demezler çünkü benim hatam olması pek olası bir durum değil. Kabloyu hiç çıkarmadım yerinden. Verdikelri kablodan başka kablo kullanmadım. Umarım 2-3 hafta içinde çözülür.
Uçta görünen yanmaya bakılırsa soketi oturtmamışsınız veya kablo içi tırnaklar fabrikasyon hatalı oturmamış dolayısı ile uzun süre Ark yapmış duymamışsınız veya ilgilenmemişsiniz ve yanmış doğal olarak... PSU'yu bu şekilde kullanmamanızı öneririm.

100W üzeri tüketen tüm cihazların güç soketlerini tam oturttuğunuzdan ve ses gelmediğinden emin olun.
Merhabalar arkadaşlar. Servise yolladım 3 günde psu değiştirip gönderdiler güzel bir şekilde. Ancak şimdi psu kablosu yuvaya tam oturmuyor. Zorlamaya da korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
PSU Kablosu yanmış.

PSU kablosu yanmış, zaten birkaç haftadır yanık kokusu geliyordu. Ne yapmalıyım?
Ve girişi de yanmış galiba.
Not: Bilgisayar çalışıyor sorunsuz, sadece yanık kokusu geliyor.
9 ay önce yine psu arizasindan servise gidip psu değişmisti bu ariza yapan 2. Psu olacak gibi gorunuyor.

Sistem
İşlemci: Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: ASUS RX 580 4 GB Dual OC Edition.
RAM: 8 GB Adata 3000 MHz.
PSU: Gamepower 500 Watt.
SSD: Adata 256 GB.
HDD: Seagate 500 GB.
Psu kablosu tam oturmamış. Yanmış sonrada lütfen bir daha dikkat edin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı