Gamepower Warcry Pulse fan montajı nasıl olmalı?

hasker

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisi
Arkadaşlar merhaba,

Gamepower Warcry Pulse kasasını satın aldım ve içerisinde 4 adet 2000 RPM 62 CFM fanlar bulunuyor. Bu fanların tümü birbirine daisy chain ile bağlanıp(mavi ok) oradan da kumandaya bağlanmış. Kumandadan çıkan sata kablosunu(kırmızı ok) PSU'ya bağlayacağım evet. Fakat soru işaretlerim burada başlıyor. Kumandadan reset tuşuna bağlanan (sarı ok) kablo mevcut.
Ekstra olarak ikinci el Gamepower Glacia aldım 5 adet(1800 RPM 45 CFM) alta 2 üste 3 takarım diye düşünüyorum.
Anakart modelim B850m Force
İşlemci soğutucum Segotep FZ6 Pro çift fanlı ve rgbli
İşlemci R7 9700X
Ekran kartı RX 9060XT 16GB

Sorum, bağlantı şemasını nasıl kurabilirim?
Tüm RGBlerin anakart üzerinden yönetilebilmesi için kumandayı iptal mı edeyim? Yoksa kumandaya rgblerin hepsini bağlayıp fan güçlerini mi ayırayım? Ekstra bir çoklayıcı mı alayım kurtulmak için (anakartımda çoğunun yuvası var işin aslı ama..)

Gemini şu şekilde bir rota oluşturdu:
"
1. Hat: İşlemci Soğutucu ve Arka Fan (En Önemli Bölge)
  • Bağlantı: Segotep FZ6 Pro'nun 2 fanının ARGB kablolarını ve kasanın arka egzoz fanını birbirine ekle.
  • Anakart: Bu grubu sağ üstteki ARGB_V2_2 yuvasına tak.
  • Neden? Göz hizandaki ve işlemci üzerindeki ışıkları ayrı yönetebilirsin.

2. Hat: Üst ve Alt Fanlar (Hava Akış Grubu)

• Bağlantı: Üstteki 3 fanı ve alttaki 2 fanı (toplam 5 fan) daisy chain yaparak birbirine bağla.
  • Anakart: Bu grubu alt taraftaki ARGB_V2_3 yuvasına tak.

3. Hat: Yan Paneller (Görsel Şov Grubu)

• Bağlantı: Kasanın yan tarafında bulunan o meşhur 3 fanı birbirine bağla.
  • Anakart: Bu grubu alt taraftaki ARGB_V2_1 yuvasına tak.

⚠️ Çok Kritik Uyarı: Fan Hızları (Güç)

Işıkları (ARGB) 3'e böldük ama fanların dönmesi için gereken güç kablolarını (PWM) sakın tek bir yuvaya toplama. Anakarttaki fan yuvaları (SYS_FAN) genellikle 1 Amper destekler ve 10 fan bir yuvayı yakabilir.

Önerim:
  • İşlemci fan güçlerini mutlaka CPU_FAN yuvasına tak.
  • Geri kalan 8-9 fanın güç kablolarını en az ikiye bölüp SYS_FAN1 ve FAN2_PUMP yuvalarına dağıt.

Kısaca ben bu matematiği çözemedim arkadaşlar, fan problemini çözsem setupı açacağım ama yok olmuyor. Kafamda mantığı oturtamıyorum :( yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-23-03-04-05-796-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-12-23-03-04-05-796-edit_com.android.chrome.jpg
    134,7 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20251223_125530.jpg
    IMG_20251223_125530.jpg
    199 KB · Görüntüleme: 8

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı