Gamepower Warlock Blue Switch'e su kaçması

Ynka

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.486
Çözümler
17
Bugün klavyemi temizlerken azcık şırınga ile su sıkayım dedim. İçine aşağı dogru akıp gider derken içine kaçtı. Kavye öldü bildiğiniz sonra güneşe koydum 30 dk kurutma makinesiyle kuruttum. İçi açılmıyor klavyenin. Gamepower Warlock Blue Switch model. Şu anda çalışıyor ama bazı tuşlar Blue Switch değil de Red Switch gibi his veriyor. a tuşu arada basmıyor. Arada bazı tuşlar basmıyor. Tuşu çıkarıp mavi kısmını agzınıza getirip son nefesinizle üfleyince calısıyor uzun bir süre. Tamamen bu sorundan nasıl kurtulabilirim_ 300-400 TL'lik klavye yenisini almam imkansız, düzeltmenin bir yolu var mı?
 
İçinde su kalmış nasıl çıkartırsınız orası size kalmış fakat nemli bez falan dururken neden şırınga ile su sıkıyorsunuz nerede böyle bir şey gördünüz güneşe koymanız ya da fön makinesi ile üflemeniz içindeki suyu çıkarmaz ya da kurutmaz.
 
Son düzenleme:
Klavyeye neden siringa ile su sıkıyorsunuz? Gunese koymaniz pek bir sey ifade etmeyecek cunku oradaki su buharlastikca PCB'ye isler ve oksitlenme yapabilir. Klavyenin icini acsaniz bile yapabileceginiz bir sey yok, switchi yerinden sokup o kismi temizlemelisiniz. Bunun icin lehim bilmeniz gerekiyor. Eger biliyorsaniz klavyenin vidalarini sokup acmayi deneyin, belki kurtarabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı