Gamepower Warlock vs Masterkeys Lite L

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Yakın zamanda Bloody A9 almıştım. Şimdi ise klavyemi almayı düşünüyorum. Gamepower Warlock ve Masterkeys Lite L arasında kaldım. Konuyu lütfen kalite yönünden karşılaştırmayın. Benim amacım hangisi oynadığım oyunlara daha uygun olur, hissiyatı sizce nasıldır sorusuna cevap arıyorum. Gamepower Warlock outemu denilen switchleri kullanıyor ve bunlar gateron, cherry MX, kailh switchlere göre daha kötü deniliyor. Teknosa mağazasında membran olan G213'ü denedim ve tuşları ağır geldi. Rahat kullanamadım klavyeyi yani. Mekanik olarak Razer Blackwidow Elite kullandım onun switchleri tamamen farklıydı ama tuşa basış hissiyatı çok iyiydi. Sizce Masterkeys Lite L'nin basış hissiyatı G213'e göre farklı mıdır?

Oynadığım oyunlar League Of Legends, CS:GO, R6 ve singleplayer oyunlar.

Bir senedir Masterkeys Lite L kullanıyorum. Farklı Mekanik klavye modellerini test ettim. Mekanik Hissiyatının çok iyi olduğu rahatlıkla belirtebilirim. Bunun yanında 7 Katmanlı ışıklandırma ve farklı mod seçenekleri var. Memchanical Anahtarlar iyi iş çıkarmış.

Gamepower Warlock ise çakma switch kullanmasının yanında plastik ve tuş kaliteside iyi değil. Sosyal üzerinde ürünü alanların çoğu kısa bir süre sonra arıza konusu açmaya başladı. Garanti kullanıcı hatası olarak yansıttığı için değişim ya da tamir mümkün değil. Belki şansınıza bir arıza yaşamasanız bile kötü bir tecrübe elde edeceksiniz. Gamepower Warlock almak Paranızı çöpe atmaktan farksız olur.

Cevabım Masterkeys Lite L. Moderatör olan @Akif 'in de bu ürün hakkındaki incelemesini izleyebilirsin.

Cooler Master Masterkeys Lite L Mekanik Hisli RGB Klavye İncelemesi
Masterkeys Lite L dediğim gibi G213 tarzı olmasından korkuyorum. G213 Prodigy gibi olursa hiç memnun kalmam çünkü tuşları ağır ve bana hissiyatı berbat geldi. Ayrıca bu ürünler yerine arkadaşlarımdan Bloody B254 veya Razer Ultimate Blackwidow Stealth 2014'de alabiliyorum. B254 için 130 TL istiyor. Razer için 150 istiyor ama eski klavye oldukları için içime sinmiyor.

@199688 @Akif 'e Masterkeys Lite L hakkında kafana takılan soruları sorabilirsin. Üstteki arkadaş @Shinrai da memnun kaldığını belirtmiş. Sıfır ürün yerine ikinci el almayı kafandan elemelisin bir kere. Sonuçta kullanılmış bir ürün. Ömürleri kısalmış olabilir, ya da aldın diyelim, en fazla 5-6 ay sonra bir sorunla karşılaşma ihtimalin yüksek. Alacağın ürün hakkında kafanda en ufak bir soru işareti kalmasın. İyi araştır, öyle satın al.

İkinci el ürün almanı tavsiye etmem. Razer ile sadece arkadaşlarına hava atabilirsin. Ürünün G213 ile uzaktan yakından alakası yok. G213 modelinde Membran klavye üzerine RGB ve Bilek desteği eklenmiş. Bu modelde ise Memchanical Anahtar kullanılıyor. Mekanik Hissiyatı bakımından başarılı ve tuşları ağır değil. Malzeme kalitesi ve ağırlığı ise fiyat segmenti göz önüne alındığında başarılıdır.

Bilek desteği sorunun varsa Harici olarak satın alabilirsin. Işıklandırma konusunda bir sorunu yok. Modları ve ışık seviyesini başarılı ve yeterli buluyorum. Daha detaylı fikir sahibi olmak için inceleme videolarına göz atabilirsin. Bunun yanında teknoloji mağazalarında ürünü denemen kararında yardımcı olacaktır.

@199688 @Akif 'e Masterkeys Lite L hakkında kafana takılan soruları sorabilirsin. Üstteki arkadaş @Shinrai da memnun kaldığını belirtmiş. Sıfır ürün yerine ikinci el almayı kafandan elemelisin bir kere. Sonuçta kullanılmış bir ürün. Ömürleri kısalmış olabilir, ya da aldın diyelim, en fazla 5-6 ay sonra bir sorunla karşılaşma ihtimalin yüksek. Alacağın ürün hakkında kafanda en ufak bir soru işareti kalmasın. İyi araştır, öyle satın al.
İncelemeye kafam takıldı zaten Akif abinin değil sadece yabancı kanallardan da anladığım kadarıyla izledim. Işıklandırması ve görünüşü gerçekten çok hoş. Klavye tuşlarının basım kalınlığını anlayamıyorum izlerken. Bundan dolayı G213 ve bu klavyeyi daha önceden kullanmış veya kullanan biri varsa ondan daha detaylı dinlemek isterim. Sanırım G213 normal bir membran klavye aynı K55 gibi Masterkeys Lite L ise mekanik hissiyatına çok yakın. Bu arada dediğin gibi onlardan vazgeçtim. Klavyelere 100 milyon basım ömrü sunsa bile 80-90 milyonu 5 yılda gitmiştir.
İkinci el ürün almanı tavsiye etmem. Razer ile sadece arkadaşlarına hava atabilirsin. Ürünün G213 ile uzaktan yakından alakası yok. G213 modelinde Membran klavye üzerine RGB ve Bilek desteği eklenmiş. Bu modelde ise Memchanical Anahtar kullanılıyor. Mekanik Hissiyatı bakımından başarılı ve tuşlar ağır değil. Malzeme kalitesi ve ağırlığı ise fiyat segmenti göz önüne alındığında başarılıdır.

Bilek desteği sorunun varsa Harici olarak satın alabilirsin. Işıklandırma konusunda bir sorunu yok. Modları ve ışık seviyesini başarılı buluyorum.
Bilek desteğim var. Dandik bir Raynox klavyeye takılı kullanıyorum. Zamanında mousepad ile birlikte almıştım. Trust'un bir bilek desteği.

G213 ve K55 modellerini denedim. Onları bu fiyat aralığında tavsiye etmem. İkisininde daha önce dediğim gibi Işıklandırma ve bilek desteği dışında bir olayları yok. En önemli olan tuşları ağır ve mekanik hissiyatı vermiyor. Zaten Membran oldukları için bunu beklemek yanlış olur.

Gamepower - James Donkey - Motospeed tarzı sahte switch kullanan modellerden çok daha iyi bir hissiyatı var.

Ek olarak Gamepower markasını kesinlikle önermiyorum. Ankara'da bulunan bir internet kafede kulaklığını deneyimleme şansım oldu, hiç rahat bir kulaklık değil. Diğer bileşenlerde de kaliteli bir alternatif olacağını düşünmüyorum, o yüzden senin için en iyi seçenek Masterkeys Lite L olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı