Gaming 7 USB portların çalışmaması

Ben anakartın pilini değiştirdim oldu. Pili çıkardım ama bu seferde her bilgisayarı açtığımda F1 F2 tuşuna basın diyor. F2 tuşuna basınca oluyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir? @Ali Güngör

Ve arkadaşlar gerçekten Technopat' a teşekür ediyorum. Onlar sayesinde bilgisayar kurdum teşekürler @Recep Baltaş ve @Ali Güngör sayenizde bilgisayarı kurdum. Yoksa kesin yanlış yapardım bilgilerinizle ve detaylı anlatım videolarınızla kurdum ve şunu söyliyim herker bilgisayar kurabilir. (y)

Son düzenleme:
BIOS pilini çıkarttığında BIOS'ta kayıtlı ayarlar varsayılana geri döner yani değişiklikler silinir. BIOS'a girip ayarları Load Optimized Defaults olarak seçip kaydedip çıkıp yeniden başlat. USB portları çalışıyorsa, tekrar BIOS'a gir diyorsa tamam sorun yok demektir. Eğer bir sorun varsa ayarları kurcalayarak biraz daha keşfetmen gerekecek. Overclock işlemini de tekrar yaparken eski seviyenin biraz altında değerlerle adım adım gidip hem Prime95 ile, hem de genel sorun var mı diye kontrol ederek ilerlemen gerekiyor.

Dediğinizi aynen uygaladım, usb portlar sorunsuz çalışıyor ama her açtığım zaman şöyle bir ekran çıkıyor. Bide size bi sorum daha olacaktı. Ben corsair h110i sıvı soğutma aldımda fanları kasanın iç tarafına doğrumu olacak yoksa kasanın üst tarafına doğrumu olacak? @Ali Güngör

sdd.jpg
ssdd.jpg

Radyatör iç taraftadır. Fanlarda kasanın dışına doğrudur. Ama şimdi acil olarak bilgisayarı her başlattığım zaman ekranda bu görüntü çıkıyor. Bıos ayarlarıda yapılmış. Sebebi nedir? @Ali Güngör
image.jpg

@Recep Baltaş

Bende Msi Gaming 5 kullanıyorum ve kasanın önündeki usb 3 lerden bir tanesi çalışmıyor. Ben anakarta usb 3 kablosunu takarken pinlerin yamulduğunu düşünüyorum. Kasam Cooler Master CM 690 III. Finallerim bittikten sonra kasayı açık bakacağım pinlere.
Tahmin ettiğim gibi pinlerden bir tanesi yamulmuştu. 3 gün önce düzelttim. Şuan sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı