Gaming.Gen.TR üzerinden 7500F ve RTX4070 sistem önerisi

AdRaSa

Hectopat
Daha fazla  
3 yıllık kullanmış olduğum sistem mevcut, Gaming.Gen.TR'de 6 taksit imkanını duyunca yenileme isteği doğdu. Daha çok CS2 oynuyorum ama sistem iyi olacağı için hikayelileri de oynarım.

Baktıkça karışıyor, onu yükselt bunu yükselt diyerek. Aslında çoğu aynı parça ama yanlış yapmak istemiyorum. 7500F ve 4070'li bir sistem istiyorum. İşlemci için kule tipi gerekirse onu da belirtirseniz sevinirim. 1 TB'a yükselteceğim bir de. Şimdiden teşekkürler, arada çok çok büyük bir fiyat farkı olmadığı sürece AMD grafik kartı düşünmüyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve grafik kartı sabitken aşağı yukarı yakın aralıkta fiyatlar diye belirtmemiştim. 40K 42K bandına gelebilirim yükseltmelerle birlikte

AMD olarak bu var:

NVIDIA olarak bu:

NVIDIA olarak bu:

Nvidia sistemde güncelleme olarak ne yapmak gerekli? 7500F için illa ki hava soğutma ihtiyacı var mı? Ssd’yi kendim hallederim ancak ram 32 gerekir mi ayrıca kasa iyi midir sizce

Gaminggen tercihim vade farksız taksit imkanından dolayı, teşekkür ederim yine de ilgilenip cevabınız için

NVIDIA sistemde güncelleme olarak ne yapmak gerekli? 7500F için illaki hava soğutma ihtiyacı var mı? SSD'yi kendim hallederim ancak RAM 32 gerekir mi ayrıca kasa iyi midir sizce.

Gaming.Gen.TR tercihim vade farksız taksit imkanından dolayı, teşekkür ederim yine de ilgilenip cevabınız için.

Orayı atlamışım kusura bakmayın. 7500F için mutlaka hava soğutma alın. Frekans kısarak yine biraz edersiniz ama tam performans alamazsınız. Bütçe varsa uzun vadeli kullanım için 32 GB RAM iyi olur.

NVIDIA sistemde güncelleme olarak ne yapmak gerekli? 7500F için illaki hava soğutma ihtiyacı var mı? SSD'yi kendim hallederim ancak RAM 32 gerekir mi ayrıca kasa iyi midir sizce

Gaming.Gen.TR tercihim vade farksız taksit imkanından dolayı, teşekkür ederim yine de ilgilenip cevabınız için

Sistemde bulunana A serisi anakart çok rahat şekilde R5 7500F´i besleyebilir fakat OC yapamazsınız. Kasadaki PSU aşırı kaliteli bir PSU değil ama merak etmeyin idare eder rahatlıkla esler sistemi. RAM kısmında ise 16x2 yaparsanız uzun vadede iyi olur. Soğutucu olarak Thermal Right Phantom Spirit alabilirsiniz.

Teşekkür ederim ikinize de verdiğiniz cevaplar için. En yakın zamanda sipariş geçeceğim.

İşlemci soğutucu, 32 gb ram, 1 tb ssd güncellemeleri sonucunda fiyat 43K bandına ulaştı. İşin kötü yanı şu, şimdi o sisteme 43K verene kadar şuna şunu ver diyip kafa karıştırma durumu olmadan siparişi geçmek gerekli :)

Yine karar aşamasında kaldık. Şöyle bir düzenleme yapılsa anakart, kart, işlemci soğutucu ve bellek. 4070 ile 4070 super arasında ahım şahım bir fark yok gibi okuduklarıma göre. Sistem böyle düzenlendiği zaman yükseltmeye önü daha açık gibi oldu.

@QTV

Dosya Ekleri

• 1722630755330.png
    1722630755330.png
    52 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Teşekkür ederim ikinize de verdiğiniz cevaplar için. En yakın zamanda sipariş geçeceğim.

İşlemci soğutucu, 32 GB RAM, 1 TB SSD güncellemeleri sonucunda fiyat 43K bandına ulaştı. İşin kötü yanı şu, şimdi o sisteme 43K verene kadar şuna şunu ver deyip kafa karıştırma durumu olmadan siparişi geçmek gerekli :)

Yine karar aşamasında kaldık. Şöyle bir düzenleme yapılsa anakart, kart, işlemci soğutucu ve bellek. 4070 ile 4070 Super arasında ahım şahım bir fark yok gibi okuduklarıma göre. Sistem böyle düzenlendiği zaman yükseltmeye önü daha açık gibi oldu.

@QTV

RTX 4070 2K için orta seviye bir karttır önerim RTX 4070 Super modelidir, sebebi basit RTX 4070 Super RTX 4070'e kıyasla %15 kadar daha güçlü bir karttır bu da onu 2K Yüksek seviye bir kart yapıyor. Ayrıca yükseltmeye önü daha açık demişsiniz zaten RTX 4070 Super koyarsanız yıllarca yükseltmeye gerek olmaz en az 4 yıl 2K oyun oynatır. Yükseltme işini yıllar sonra yaparsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı