Çözüldü Gaming.Gen.tr'nin yaptığı şey yasal mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Tebilon alabilirsiniz.Bana psu bir yüksek model göndermişler arada 1800tl fark varken 800 istediler ve isterseniz söküp bize gönderin bizde sizin psuyu gönderelim dediler.

Tebilon alabilirsiniz.Bana psu bir yüksek model göndermişler arada 1800tl fark varken 800 istediler ve isterseniz söküp bize gönderin bizde sizin psuyu gönderelim dediler.
Valla hocam artık bakalım.

Servispoint ne diyecek arıza var mı diyecek, ekran kartında değil başka bir şeyde mi arıza diyecek bilmiyoruz. Ancak tahminim ürün arızalı/ayıplı çıkacak.

Daha sonra Gaming.gen.tr diğer insanlara dediklerini derler sanırım bana da. "stokta ürün kalmadı" diyecek, "para iadesi yapalım" deyip 9 bin lira göndermek isterler bende MSI'a konuyu devir edip misli ile ürün değişimi isteyeceğim. Ya aynı ürün ya da bir üst modeli artık bakalım.

Yok vermeyeceğiz illa parayı verelim derlerse direkt mahkemeye vereceğim avukata salarım vekaleti uğraşsınlar orada her türlü mağdurum zaten şu anda.

Ağa şuna baksana 9 bin lira bile değil. Ben 23-24k'yı peşin vereceğim hasarlı ürün çıktı biz size 8 bin liranızı geri verelim diye saçma bir şey olamaz. Yasal olması daha saçma zaten neyse emsalleri vardır hallolur.

Screenshot_964.png

Son düzenleme:
Ne değişik bir durum. Teknobiyotikten bilgisayar almıştık ekran kartı bozuk çıkmıştı. Yolladık bilgisayarı kendileri test yaptılar ekran kartının bozuk olduğunu tespit ettiler. Yeni bir ekran kartı takıp hemen yolladılar bilgisayarı. Gaming.gen resmen işi nasıl uzatacağını şaşırmış.

Arkadaşım değişim talebinde bulun. Firma ile düzgün bir şekilde iletişime geç. Bağırıp çağırmak sizi haklı çıkarmaz. Bilinçli ve medeni olduğunuzu gösterirseniz daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşırsınız. 10 yıllık satış sektörü tecrübeme dayanarak söylüyorum. Her daim sakinliğinizi koruyun ve mağdur olduğunuzu ve bu durumu nasıl daha iyi bir şekilde çözüme kavuşturabiliriz diye iletişime geçin. İnanın çok bilmişlik size birşey kazandırmaz.

Bana da arızalı ürün gibi gelmedi. PSU sorunlu olabilir veya bağlantılarını iyi yapmamış olabilirsin.

Hakkını ara tabii ki ama arızalı olduğundan emin olmadan bunu yaparsan boşuna uğraşıp vaktini harcarsın. Şimdiye kadar emin olmak için bir şey yaptığını söylememişsin. O yüzden başka bir kart takmanı veya kartı başka sorunsuz bir PC'de denemeni öneririm.

Komple sistemi geri ve gitsin. Sonuçta sen orada o ürünü komple sistem olarak almissin. Kartı harici olarak almamissin. Iade etmek istiyor isen ille de sistemi ver gitsin. Nasıl istersen öyle yap. Sadece kart için ugrasiyor isen fatura üstünde ne yazıyor ise alacagin tutar o.

Ne değişik bir durum. Teknobiyotikten bilgisayar almıştık ekran kartı bozuk çıkmıştı. Yolladık bilgisayarı kendileri test yaptılar ekran kartının bozuk olduğunu tespit ettiler. Yeni bir ekran kartı takıp hemen yolladılar bilgisayarı. Gaming.gen resmen işi nasıl uzatacağını şaşırmış.

Hocam bende değiştireceklerini düşünüyorum ancak araştırdığım da birçok kişiye böyle yapılmış. Adam şikayetvar'da ki yorumuma gelip bunu soruyor bana. "Bana stok yok dediler, para iadesini yaptılar" dediler. İnsanlar bu durumdan gerçekten mağdur olabilir. 8.300 TL ekran kartının faturası kesilmiş , alacağım iade bu olsa kafayı yerdim. Ancak almam da zaten.

Arkadaşım değişim talebinde bulun. Firma ile düzgün bir şekilde iletişime geç. Bağırıp çağırmak sizi haklı çıkarmaz. Bilinçli ve medeni olduğunuzu gösterirseniz daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşırsınız. 10 yıllık satış sektörü tecrübeme dayanarak söylüyorum. Her daim sakinliğinizi koruyun ve mağdur olduğunuzu ve bu durumu nasıl daha iyi bir şekilde çözüme kavuşturabiliriz diye iletişime geçin. İnanın çok bilmişlik size birşey kazandırmaz.
Tabii ben sakinim zaten ancak haklarımı söyleyerek devam ediyorum ve sadece bu durum yasal mı, normal mı bunu merak ettim. Yoksa sert bir tavırla bağırıp çağıran birisi değilim.

Bana da arızalı ürün gibi gelmedi. PSU sorunlu olabilir veya bağlantılarını iyi yapmamış olabilirsin.

Hakkını ara tabii ki ama arızalı olduğundan emin olmadan bunu yaparsan boşuna uğraşıp vaktini harcarsın. Şimdiye kadar emin olmak için bir şey yaptığını söylememişsin. O yüzden başka bir kart takmanı veya kartı başka sorunsuz bir PC'de denemeni öneririm.

Bilemiyorum ancak firma ile yazışırken sorun var ancak biz yapamayız yetkili servise gitmesi gerekiyor dediler. Yabancı MSI forumdaki yetkili arkadaşta PSU'da sorun var gibi voltaj alamıyorsun dedi. Bekleyip göreceğim sonucu.

Komple sistemi geri ve gitsin. Sonuçta sen orada o ürünü komple sistem olarak almissin. Kartı harici olarak almamissin. Iade etmek istiyor isen ille de sistemi ver gitsin. Nasıl istersen öyle yap. Sadece kart için ugrasiyor isen fatura üstünde ne yazıyor ise alacagin tutar o.

Arızalı çıkarsa değerinde veya misliyle değişim isteyeceğim cevaplarını bekliyorum olmazsa komple sistemi geri verir başka bir siteden zarar fiyatına alırım artık ne diyelim yapacak bir şey yok.

---

Ufak bir not:

Ve arkadaşlar şunu söylemek istiyorum birkaç arkadaş konuyu anlamadan, okumadan direkt yorumlara koşmuş gibi.

Benim bana göre yasal mı? dediğim olay şu.

Sen gidiyorsun bir "hazır sistem" satın alıyorsun.

Bunların içerisinden bir parça ürün hasarlı çıkıyor diyelim. O ürünün tekli fiyatı 20 bin lira ancak "hazır sistem" kampanyalı olduğu için faturaya 9 bin lira yazılıyor. Bunda sorun yok eyvallah zaten ucuz olduğu için "hazır sistem" satın alıyoruz.

Daha sonra bu ürün hasarlı olduğu için değişim talep ediyorsun ancak firma sana "elimizde stok yok, para iadesi yapalım diyorlar" ve sana geri 9 bin liranı veriyor. Ancak mevzu şu ben bunu sistem olarak satın aldıysam, sistem olarak iade etmem gerekiyor. Anlatmak istediğim bu bizde o kadar kafasız değiliz tabii 9 bin liraya aldıysam 20 bin lira talep etmiyorum düzgün okursanız konuyu anlayabilirsiniz teşekkürler.

Ve benim yaşadığım sorunları SS'lemiştim. Buraya bırakayım.

Bilgisayar siyah ekran verince rest atıyordum ve ortaya bu görüntü çıkıyordu.

1.png

LoL client açılırken otomatik hız aşırtma(oc) yapıyordu ancak volt 0 olarak gözüküyor PSU arızası olabilir demişlerdi.
2.png

Burada ise LoL yükleme ekranı geçince overclock düzeliyordu. Yani tamamen benim onayım olmadan, bios da turbo modu kapalı iken kendi başına yaptığı şeylerdi.
3.png

Burada sürekli ekran kartını aktifleştirmem gerekiyordu, görmüyordu.
4.png

Aktifleştirdiğim de ise uyarı veriyordu.
5.png

Burada ise GPU-Z ile overclock yaptığı anları görebilirsiniz.
6.png
Screenshot_965.png

Son düzenleme:
Merhaba.

Yeni aldığım hazır sistemde arıza durumu yaşadığım için, ekran kartını "Gamin.Gen.tr" firmasına gönderdim.

Yaşadığım sorun: AMD Adrenalin otomatik hız aşırtma yapıyor

Neredeyse 2 hafta oldu "Gaming.Gen.tr" ekibi ürünü "ServisPoint" isimli bir yetkili servise göndermiş.

Birkaç arkadaştan sürekli "bizimde ürünümüz arızalı" geldi "fatura üzerinden aynı miktar para ödemesi yaptılar" dediler.

Resmen bir dolandırıcılık söz konusu.

Ekran kartının aslı değeri 20 bin TL, hazır sistem olduğu için ortalama 9 bin TL civarı fiyat yazıyorlar.

İade olarak da 9 bin lira geri veriyorlar.

Bu durumun aynısını yaşarsam komple sistemi iade almaları gerekmiyor mu? Sonuçta komple sistemi satın alıyoruz, ve sistem de bir sorun çıkıyor.

"Şikayetvar" sitesine açtığım şikayete gelen bir yorum:

Eki Görüntüle 1889703

Dediğin gibi bir durum olsa insanlar enflasyondan korunmak için düzenli olarak sistem satın alıp iade ederdi 😂. Tabii ki yasal zaten ürünü satın alırken garanti ve sözleşme şartlarını inceleseydin görürdün.

Dediğin gibi bir durum olsa insanlar enflasyondan korunmak için düzenli olarak sistem satın alıp iade ederdi 😂. Tabii ki yasal zaten ürünü satın alırken garanti ve sözleşme şartlarını inceleseydin görürdün.

Dostum mevzuyu anlamadınız sanırım yine açıklamıştım birkaç kişiye de.

Hazır sistem aldıysam, bir problem durumunda hazır sistem iade etmem gerekiyor.

23-24K'ya aldıysam, 23-24k iade almam gerekiyor.

Parçası arızalı çıktı diye sadece onun ücretini almak istemiyorum.

Zaten iade niyetim yok aşırı zam yemiş tüm sistemler başka sitelerde 30k'nın üstüne çıkmışlar ya aynı değerde ekran kartı değişimi ya da misli ile bir üst model isteyeceğim arıza durumunda. Ancak hala sonuç çıkmadı belki işlemcide , belki anakartta problem var bilinmez ancak 2 haftadır beklemekten sıkıldığım bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı