Gaming monitörlerin tepkime süreleri yazılım ile artırılabilir mi?

bertony

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Monitörümü 1 ms diye aldım 5.6 ms çıktı.(MSI MAG 272C )
Şimdi ben bu durumda monitörümün tepkime süresini arttırmak için bir şeyler yapabilir miyim?
Yazılım ya da başka bir yol ile.
Monitörlerde Hz artırılabiliyor.
Fakat tepkime süresini de artırabilecek bir yol var mıdır?
MSI ekran kartımın yazılımdan 165 hzi 168'i Hz e çektiğimde 5.6 ms yerine 5.5 ms oluyor.
Fakat 170 Hz e çektiğimde MSI monitörümden 'kapsam dışında' diye bir yazı çıkarak atıyor.
Galiba yazılım ile birlikte sınır getirilmiş.
Bunu aştırmanın bir durumu olabilir mi?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Monitörümü 1 ms diye aldım 5.6 ms çıktı.(MSI MAG 272C )
Şimdi ben bu durumda monitörümün tepkime süresini arttırmak için bir şeyler yapabilir miyim?
Yazılım ya da başka bir yol ile.
Monitörlerde Hz artırılabiliyor.
Fakat tepkime süresini de artırabilecek bir yol var mıdır?
MSI ekran kartımın yazılımdan 165 hzi 168'i Hz e çektiğimde 5.6 ms yerine 5.5 ms oluyor.
Fakat 170 Hz e çektiğimde MSI monitörümden 'kapsam dışında' diye bir yazı çıkarak atıyor.
Galiba yazılım ile birlikte sınır getirilmiş.
Bunu aştırmanın bir durumu olabilir mi?

Bazı ekranlara OC yapılabiliyor ama pek önermem çünkü ekran belirli bir ısı seviyesinin üstüne çıkarsa ekran paneline kalıcı zarar verir.

Azaltmak demek istedin sanırım? Çünkü arttırmanın bir avantajı yok. :D monitöründeki OverDrive ayarlarını kurcalar mısın?

Hayır var. Şöyle ki monitörümün verebileceği Hz'i arttırdıkça tepkime süresi de artıyor.
Bu sebeple yüksek Hz bir monitörün yüksek tepkime hızı oluyor.
Ve monitörde Overdrive ayarları nerede bulamadım.

Bazı ekranlara OC yapılabiliyor ama pek önermem çünkü ekran belirli bir ısı seviyesinin üstüne çıkarsa ekran paneline kalıcı zarar verir.

Hocam dediğiniz doğruda aynı paneli 240 Hz'de de kullanıyorlar ince ayar çekerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır var. Şöyleki monitörümün verebileceği hzi arttırdıkça tepkime süreside artıyor.
Bu sebeple yüksek Hz bir monitörün yüksek tepkime hızı oluyor.

Hocam dediğiniz doğruda aynı paneli 240 Hz dede kullanıyorlar ince ayar çekerek.

Ama o ince ayarlar genelde fabrika çıkışlı oluyor ve o bile dediğim şekilde etkilenebiliyor.

Ama o ince ayarlar genelde fabrika çıkışlı oluyor ve o bile dediğim şekilde etkilenebiliyor.

İşte hocam keşke o ince ayarları son kullanıcı olarak benim de yapabileceğim bir sistem, yazılım olsa keşke...
Tabii monitörlerdeki pozitif-negatif kutup ve diğer ayarları ekran kartı otomatik yapıyor zaten.

1ms genelde MPRT tepkime süresidir. GtG için bu değer genelde daha yüksek olur. Overdrive ise belirli bir voltaj vererek görüntü iyileştirme yapabilir.

Bakabilirsiniz hocam.

Hocam teşekkür ederim fakat benim monitörümün yani MSI Gaming OSD tarafından hareket bulanıklığı önleme modu var.
Onu aktif hale getirdiğimde ise tepkime süresi değişmiyor. Biraz daha ghostingi düzeliyor ama bununla birlikte parlaklığı düşürüyor. Voltaj verip arttırmak için bir yazılım ya da başka bir şey göremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı