Yeteneğin varsa işe yarıyor. Ergonomi (eline oturması) ilk dikkat edeceğin şey olmalı. Eline, tutuş şekline uymazsa dünyanın en iyi sensörü, tuş anahtarı olsa boş.
Mümkünse fare sensörü 250 IPS ve üzeri olsun. Yaptığın ani hareket ve durmaları doğru yansıtır böylece.
Sağ ve sol klik kaliteli olursa tıklama hızı rekabette avantaj sağlayabilir. Önceki faremde Omron marka switch vardı. Şimdikinde optik anahtar. Çift ve seri tıklamada mekanik anahtarların debounce delay ve hamle kaybını yaşıyormuşum. Optik anahtarlı fareye geçince sürekli kullandığım tek atış yapan silahın meğer daha seri olduğunu anladım.
BF4, BF1, BF5, BF2042, R6 Siege ve Pubg'de DMR tarzı silah kullanırım. Bunun artısını gördüm.
Farede kullanılan skatezler de kayganlığı ile fareyi daha az yorularak kullanıyorum. Şu an kullandığım farenin skatezi PTFE malzemeden:
Mühendislik plastiklerinden PTFE nedir sorusunun cevabını aşağıda detaylı bir şekilde bulacak aklınızdaki sorulardan kurtulacaksınız.
Farenin kablosu da sana direnç uygulamamalı. Günümüzde oyuncu farelerinde paracord veya türevi kablolarla kablosuz rahatlığı yaşayabiliyorsunuz. Bu konuda önceki sert örgülü fareme kıyasla yeni faremde rahatlık yaşadım.
Tüm bunlar yetenekliyseniz size artı sağlar. İşin bir de konfor boyutu var. 20'li yaşlarda fare tuğladan olsa pek takmazdım ama 40'a dayanınca bunlar daha fazla önem arzediyor.