Gaming mouse oyunlara etki ediyor mu?

Arkadaşlar merhaba. Şu an normal, günlük kullanım için uygun bir mouse kullanıyorum. Logitech M330 kullanıyorum.

Valorant'ta her maç minimum 20 vuruyorum. Gaming mouse alsam, oynayışıma bir etki eder mi? Sizlere etti mi?

😂 Edebilir fakat 70-80 vurmazsınız.

Mouse sana fazladan 10 adam falan vurdurmaz. :) Ama normal farelere göre nispeten daha büyük olduğu için kullanım rahatlığı sağlıyor. Ayrıca G300S kullanıyorum. 2 yılı geçti tek bir sorun bile yaşamadım. İlk aldığım dönemler rekabetçi oyunlar da çok oynadım. Sorunlu diyenlere çok aldırmayın. Fiyatına göre gayet iyi.

Ayrıca G300S kullanıyorum. 2 yılı geçti tek bir sorun bile yaşamadım. İlk aldığım dönemler rekabetçi oyunlar da çok oynadım. Sorunlu diyenlere çok aldırmayın. Fiyatına göre gayet iyi.
Sorunlu diyenlere aldırmayın derken ne demeye çalıştığınızı anlamadım. Fare sorunlu, ben buna kafama göre karar vermiyorum ya, kullanıcı yorumlarına göre söylüyorum. Sen sorun yaşamadın diye sorunsuz mu oluyor?

Arkadaşlar merhaba. Şu an normal, günlük kullanım için uygun bir mouse kullanıyorum. Logitech M330 kullanıyorum.

Valorant'ta her maç minimum 20 vuruyorum. Gaming mouse alsam, oynayışıma bir etki eder mi? Sizlere etti mi?

Evet etkiler.
Elinize uyup uymadığı, sıkıcı görünüp görünmediği, hızlı mı yavaş mı tıklandığı, kaç DPI olduğu, kablolu mu kablosuz mu olduğu, kalitesi falan etki eder.

Ben kablosuz fare kullanıyordum GO Mobile mıydı neydi ucuzdu iş faresi gibi görünüyordu. Oyunlarda pek iyi değildi, piller zayıflayınca pil sıkıntısı çektim.
Polosmart PGM03 Dragon fare kullanıyorum şu anda kablolu.

Son düzenleme:
Sorunlu diyenlere aldırmayın derken ne demeye çalıştığınızı anlamadım. Fare sorunlu, ben buna kafama göre karar vermiyorum ya, kullanıcı yorumlarına göre söylüyorum. Sen sorun yaşamadın diye sorunsuz mu oluyor?

Ben de kullanan çok kişi biliyorum ve kronik sorunlu olduğunu düşünmüyorum. En nihayetinde giriş seviyesi bir Gaming mouse. Eksik yönleri olabilir. Ancak birileri sorun yaşadı diye de kronik sorunlu bir mouse denemez. Bu kadar alınmana gerek yok dostum herkes fikrini söylüyor.

Ben de kullanan çok kişi biliyorum ve kronik sorunlu olduğunu düşünmüyorum. En nihayetinde giriş seviyesi bir Gaming mouse. Eksik yönleri olabilir. Ancak birileri sorun yaşadı diye de kronik sorunlu bir mouse denemez. Bu kadar alınmana gerek yok dostum herkes fikrini söylüyor.
Eksik yönleri yok, sorunları var. Birileri değil yüzlerce kişi aynı sorunları yaşıyor. Alınan yok, fikrini söyleyebilirsin.

Yeteneğin varsa işe yarıyor. Ergonomi (eline oturması) ilk dikkat edeceğin şey olmalı. Eline, tutuş şekline uymazsa dünyanın en iyi sensörü, tuş anahtarı olsa boş.
Mümkünse fare sensörü 250 IPS ve üzeri olsun. Yaptığın ani hareket ve durmaları doğru yansıtır böylece.
Sağ ve sol klik kaliteli olursa tıklama hızı rekabette avantaj sağlayabilir. Önceki faremde Omron marka switch vardı. Şimdikinde optik anahtar. Çift ve seri tıklamada mekanik anahtarların debounce delay ve hamle kaybını yaşıyormuşum. Optik anahtarlı fareye geçince sürekli kullandığım tek atış yapan silahın meğer daha seri olduğunu anladım.
BF4, BF1, BF5, BF2042, R6 Siege ve Pubg'de DMR tarzı silah kullanırım. Bunun artısını gördüm.
Farede kullanılan skatezler de kayganlığı ile fareyi daha az yorularak kullanıyorum. Şu an kullandığım farenin skatezi PTFE malzemeden:
Farenin kablosu da sana direnç uygulamamalı. Günümüzde oyuncu farelerinde paracord veya türevi kablolarla kablosuz rahatlığı yaşayabiliyorsunuz. Bu konuda önceki sert örgülü fareme kıyasla yeni faremde rahatlık yaşadım.
Tüm bunlar yetenekliyseniz size artı sağlar. İşin bir de konfor boyutu var. 20'li yaşlarda fare tuğladan olsa pek takmazdım ama 40'a dayanınca bunlar daha fazla önem arzediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı