Gamingtech Valar X hazır sistem incelemesi

Hala aklımda acaba hata mı ettim diye sorular vardı zaten o zamanlar bu sistem alınır mı diye bir konu açtım sosyalde.
Linkini atar mısınız? Aşağıda belirteceğim kısımları merak ettim de.
Bir kısım alınmaz dedi.
Bunu söyleyenleri dinlemeyip;
Bir kısım "Uzun ömürlü kaliteli parçalar var, alınır." dedi. Ben de aldım, geçtim.
Bunu söyleyenleri dinlemişsiniz. Zaten hata yapmışsınız. Uzun ömürlü, kaliteli dedikleri parçalar da "diğerleri" de aynı ömürde merak etmeyin. Siz bilmiyorsunuz diye "Galax", "Palit", "PNY", "EVGA" kötü olmuyor.
Hem de bu fiyata almışsınız. Gerçekten zoru başarmışsınız. ROG sevdası falan bu bütçelerde olmamalı.
Şimdi gene 9500 TL çöpe atmış diyenler gelir.
Siz de biliyordunuz bakın. Tam da dediğiniz gibi oldu. Afiyet olsun desek daha doğru ama hayırlı olsun.

Galax da en az ASUS kadar kaliteli bir marka.
Onu biliyorum. Galax'a laf etmedim zaten. Ancak 3060 Ti gibi güçlü bir kart 2 fan ile soğutulursa tek tük ısınabilir diye düşündüm.
Gayet güzel sistem olmuş, eline sağlık.
Rica ederim. Şu konuda da paylaşmıştım aynı sistemi konu sahibi de beğendi sanırım.

Arkadaşlar bu konuya hepinize tek bir cevap vererek kapatacağım. Şimdi kazıklanmışım ya ben eyvallah. Neyse bu sistem bana toplam 10000 TL mal oldu şimdi bu sistemi 10000 TL'den daha düşük fiyata siz toplayabilirseniz ben hata ettiğimi kabul edip özür dileyeceğim fakat hiçbiriniz toplayamadınız yok ben o paraya şöyle sistem toplarım böyle sistem toplarım dediniz yav toplarsınız. bende toplarım misal harddisk çıkar kasa ve PSU dahil bir sistem al ROG yerine Palit Galax kullan 480GB veya 512 GB M.2 yerine 250GB SATA SSD kullan vb. bunlardan artan para ile ekran kartı alırsın olur biter. Bir arkadaş ekran kartı hariç FPS bir farkı olmaz diğer parçaların demiş. Ben bu sistemi sırf oyun için toplamadım ayrıca ben CPU ve RAM'in FPS etkisi olur diye biliyordum ama demek ki yanlış biliyormuşum. Yok efenim 2060S ile 2060 arasında dağlar varmış acaba ben neden hissedemedim 2060 TAN 2070'e geçince sonuçta 2070 2060S'den iyi diye biliyorum 20 taş çatlasın 25 FPS far eder bunun için ROG yerine Palit veya EVGA falan tercih eder misiniz o tamamen kişiye kalmış burada amacım Palit, EVGA, Galax gibi markalara sallamak değil bunu da not düşeyim iyi forumlar not: Ben bu sistemi toplarken 3000 serisi kartlardan kimsenin haberi yoktu ama bazı sivri zeka arkadaşlar 3060 Ti toplamaya çalışmış onu da belirteyim. Bazı arkadaşlar da sistemin şu an fiyatı 10.795, 00 TL diye bu fiyatlara sistem toplamaya çalışmış ben sistemi 9500 aldım.

Sistem: R5 3600X/ CM Hyper 212 Black Edition/ ASUS TUF B450 PRO/ ASUS ROG STRIX RTX 2070 OC Edition Evo/ Corsair Vengeance LPX 3200MHz 8x8 16 GB/ Corsair 220T RGB airflow Gaming case/ Corsair CV650W 80 Plus Bronze PSU/ Corsair MP510 NVMe M.2 SSD 480GB/ WD Blue 1TB 7200RPM HDD.

Tabii, doğal olarak herkes sahip olduğunu savunur.

ROG Strix Evo mu varmış yav? Ben hiç rastlamadım da. "Evo" benim bildiğim ASUS "Dual" serisi üzerinden üretildi ama sizin için "ROG" mu yapmışlar? Helal olsun onlara. Gerçekten varsa atın, görmek isterim. Sisteminiz hayırlı olsun, yanlış bildiklerinizden, fanboyluğunuzdan ve kendinizi haklı çıkartma düşüncenizden kurtulmanız dileğiyle.

Bunu sizden kısa süre önce 2060S'li sistem kurmuş biri olarak söylüyorum. Ben topladığım dönemde de 3000 serisinin zamanı belli değildi ve acelem vardı fakat ben bazı kısımlarda yanlış yaptığımı fark ettim, kabul ettim ve bazı kısımlarını düzelttim. Sizin sisteminiz kötü değil, kimse de öyle bir şey söylemedi. Sadece bu incelemeyi açtığınız şu dönemde çok daha iyi sistemler olduğu için ve o zaman dahi "kaliteli" parçalar ile belki daha iyisi toplanabilecekken insanların tepkilerine şaşırmamalısınız.

CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: ASUS Dual RTX 2060 Super OC Evo
Anakart: ASUS Prime B550-Plus
Kasa: Cooler Master MasterBox TD500 MESH White (4x120mm ARGB LED FAN)
PSU: High Power 750W 80+ GOLD Performance GD
RAM: XPG Gammix D30 (2x8)GB 3000MHz
SSD: Adata SU630 480GB
Monitör: AOC 24G2U

Monitör dahil maliyeti 10.500 TL. Hala memnun olmadığım kısımları var ve pahalı buluyorum. Bunu kendim de kabul ediyorum. Size de tavsiyem biraz durup düşünmeniz.

Son düzenleme:
Hımm, özellikle arkadaşın 2070 kartı için araştırdım. Bulamamıştım. Meğer varmış, sağ olun bilgilendirme için.
Bu arada sistemde tek kötü nokta SSD ve fiyat, onun dışında kusuru yok bence. Güzel sistem, hayırlı olsun güle güle kullanın.
Öncelikle teşekkür ederim Dediğiniz gibi SSD ve fiyat üzen kısım. Ben de arkadaş gibi aynı parçaların fiyatlarına bakıp kendimi avutayım bari SSD için 2.elden satış yapıp üzerine koyarak 860 Evo düşünüyorum yakın zamanda. Onu da tamamladıktan sonra çok da üzülecek bir kısmı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…