Garantide fatura şart mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. Şu anki kullandığım bilgisayarın bir faturası yok. Diyelim ki bir parça bozuldu ve garantiye göndermek istiyorum. Fatura isterler mi?
Neden olmadığını açıklayayım. Biz bu bilgisayarı babamın arkadaşının aracılığıyla bir yerden aldık. Fatura da elimize gelmedi. Babam bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığı için faturayı bizim şirketin adına keserim sıkıntı olmaz tarzında bir şey demişti ama tam olarak böyle mi dedi emin değilim. Faturasız garantiye alırlar mı?

Merhabalar. Şu anki kullandığım bilgisayarın bir faturası yok. Diyelim ki bir parça bozuldu ve garantiye göndermek istiyorum. Fatura isterler mi?
Neden olmadığını açıklayayım. Biz bu bilgisayarı babamın arkadaşının aracılığıyla bir yerden aldık. Fatura da elimize gelmedi. Babam bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığı için faturayı bizim şirketin adına keserim sıkıntı olmaz tarzında bir şey demişti ama tam olarak böyle mi dedi emin değilim. faturasız garantiye alırlar mı?
Şirket adına kesilen faturada olur. Evet çoğu firma faturasız garanti dışı bırakabilir.

Hocam, aslında firmaya bağlı bir durum. Pek çok yer istiyor. Şirket faturası da olur. Bazı yerler ise barkodla bile kabul edilebilir. Denemek gerekir.

Babanız, durumu açıklayarak arkadaşından faturayı göndermesini istesin. Belli ki el altı bir yerden alınmış kasa. Vatan gibi bir firma olsaydı, sistemde kayıtlı olduğu için faturayı direkt tekrar çıkartırlardı.

O zaman dediğim gibi babanız, arkadaşı ile iletişime geçip, faturayı göndermesini istesin. Topu direkt babanıza atın :)
Birkaç kere dedim de sürekli erteledi. Neyse garantiye gideceği zaman şirket adına çıkartıp satın alım tarihini öne çeker garanti süresi fazla olur :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı