Garantili işlemlerinde servis onarılmış parça takabilir mi?

DPCCO

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Game Developer
Merhaba,

Dell G15 5530 model bilgisayarımda görüntü kesme sorunu ile yerinde servis kaydı oluşturuldu ve işlem yapıldı. Gelen anakart teknisyen beyanı ve kendi gördüğüme göre daha önce 3 defa onarılmış bir parçaydı. İşlemler bittikten sonra bilgisayar güç verir vermez patlama sesi ile duman attı ve hızlıca gücü kestik. Teknisyen beyanı ve bana bıraktığı raporda olduğu gibi gelen anakart benim ekranımdan gelen kabloyu ve kendi üzerindeki soketi yaktı. Servis, ürünü inceleme amacıyla merkeze göndermek istedi, ancak direnerek yerinde destekle parça değişimi talep ettim ve kabul ettirdim.

Merak ettiğim konu şu; servis garantili işlemlerde onarılmış bir malzeme takabilir mi? Sonuç olarak 1 gün sonra bu sorun olsa muhtemelen kullanıcı hatası diyeceklerdi. Teknisyen acaba bilgisayarınızda başka sorun mu vardı ya getirecekken konuyu, ilk geldiğinde açık olduğu aklına geldi ve konuşmayı zaten çalışıyordu vs. diyerek toparladı. Geldiğinde bilgisayarımı açık görmeseydi sanırım bu ihale bana kalacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell bunu eskiden de yapıyordu, ben şahsen deneyimlemedim ancak XPS M1530 forumlarında bu durumun yaşandığını görmüştüm ülkemizde. Servis elinde parça olmayınca onarılmış parça takabiliyordu. Buna hakları var mı bilmiyorum ancak etik olmayan bir davranış olduğu çok açık. Geçmiş olsun.

Teşekkürler. Evet Dell'in bunu yaptığını biliyordum ama bunu parça olmayınca yapmıyor adamlar direkt bunu yapıyor. Yaklaşık 11 yıl önce Dell yetkili servisinde 1 yıl süre ile çalıştım. Doğrudan Dell'den onarılmayan malzeme gelmiyordu ki. Revizyon olduğunu da ben bu işleri biliyorum revizyon mu değil mi söyle bak ben de bunları bunları yaptım diyerek konuştum. Teknisyen daha sonrasında Rev03 olduğunu 3 kere onarım görmüş olabileceğini söyledi. Peşinden patladık zaten beraber.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…