Garantisi biten ürünü hangi teknik servise vermeliyim?

Vito

Kilopat
Daha fazla  
Eğer bilgisayarı yeni açtıysam yük esnasında ekranım kararıyor ve fanlar kendini en yüksek hıza alıyor. (bilgisayar uzun süre açık kalırsa genelde olmuyor).
Yaptıklarım:
BIOS Update yapmak ve pilini takıp çıkarmak.
DDU ile sürücü silip tekrar yüklemek.
Bilgisayar temizliği.
CPU macun değişimi.
RAM soketlerinin yerini değiştirmek ve uçlarını silmek.
Windows 11 ve Windows 10 kurmak.
Yeni bir PSU satın almak(Zalman GigaMax750W eski - NZXT C850 Gold yeni)
Hard disk testi yapmak.
Ekran kartı macununu değiştirmek.
Evde farklı prizler ile denemek.
Undervolt yapmak.
Eski bir ekran kartı sürücüsü kullanmak.
Bunlara rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Varsa başka önerisi olan onu da deneyebilirim. Başka deneyebileceğim bir şey yoksa teknik servise yollama tam olarak nasıl oluyor? Ürünleri tek tek satın almıştım ve garantileri bitti. Hangi teknik servise yollamalıyım ve parça parça mı bütün olarak mı yollanıyor? Ödeme işlemleri nasıl gerçekleşiyor?
Sorunun videoları da bunlar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En iyi teknik servis hangi markanındır ve nasıl veriliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC bileşenleri nedir? Ekran kartı sıkıntılı da olabilir.

PC bileşenleri nedir? Ekran kartı sıkıntılı da olabilir.

RTX 2080 Super
R7 3700X
ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi
Corsair 3600MHz 2x8 RAM
H100X Sıvı Soğutma
2 TB hard disk
500 GB 970 EVO SSD
NZXT C850 Gold PSU

Yeni güç kaynağı aldım ve sorunu çözemedim. Kalan her şeyin garantisi yok.

Ekran kartı hangi firmanın?

Hangi markanın teknik servisinin iyi olduğu bu konu da önemli değil. Ekran kartınızı teknik servise göndereceğiniz zaman markası Gigabyte olduğu için Gigabyte'ın servisine göndermelisiniz. Kalkıpta Gigabyte olan ekran kartını daha iyi diye MSI'a gönderemezsiniz. Gönderseniz bile MSI sizin ürününüze bakmadan geri gönderecektir. Resmiyette bu şekil de olmaktadır ancak MSI'ın servisin de çalışan bir tanıdığınız vardır inisiyatif göstererek sizin cihazınızla ilgilenebilir. Özel servise gönderecekseniz hangi servise gönderdiğinizin önemi bulunmamakla birlikte uzman kişilerin bulunduğu yerlere göndermenizi öneririm. Ürünü servise göndermeden önce servisi arayarak ya da mail üzerinden kargo kodunu alıyorsunuz ayrıca size servis formunu da göndermekteler. Gönderilen servis formunu çıktı alarak gerekli bilgileri dolduruyorsunuz. Daha sonrasın da bir kutuya veya varsa orijinal kutusuna cihazı koyuyorsunuz. Kutunun içine servis formunu ve mevcutsa faturayı da koyabilirsiniz ancak yoksa garantisi olmadığı için bir sorun olacağını zannetmem. Ürünü güzelce paketledikten ve kargo da hasar almayacağından emin olduktan sonra gönderiyorsunuz. Teknik servise ulaşan ürününüz sizin göndermiş olduğunuz servis raporuna göre belirttiğiniz sorunun mevcut olup olmadığı teknisyenler tarafından inceleniyor. Bahsettiğiniz sorun mevcut ise sizinle iletişime geçerek ürünün durumu hakkın da ve çıkan ücret hakkın da sizi bilgilendiriyor. Eğer ürünün onarımını kabul ederseniz teknik servisin banka hesabına parayı gönderiyorsunuz. Ödemeden sonra teknik servis tarafından gerekli onarım işlemleri yapıldıktan sonra ürününüz tekrardan size gönderiliyor. Eğer ürünün onarımına çıkan fiyatı kabul etmezseniz veya ürün onarılamayacak durumda ise herhangi bir işlem yapılmadan size geri gönderilmekte.

Ekran kartı hangi firmanın?
Videolar konu sahibine ait ise kart Gigabyte hocam.

Yani komple bilgisayarı gönderme gibi bir durum yok mu?%99 Ekran kartı sorunu bu ama belki başka bir şey de olabilir diye tamamını göndermek istiyordum.Fakat bileşenleri tek tek aldım.

En iyisi yine denildiği gibi kendi servisine vermek. Orada bakarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…