Merhaba arkadaşlar. Elimde, Strix R9 390 ekran kartı var. Ancak 2 adet fan yaprağı kırıldı ve ekrana çizgili görüntü veriyor. Tabii, sorun güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir her neyse. Ben bu kartı, Asus servisine gönderebilir miyim? Yani kabul ederler mi? Bir de eğer işlemcisinde ya da belleklerinde sorun varsa tamir ederler mi? Şimdiden teşekkürler.
Büyük ihtimalle belleklerinde problem var zaten. Teorik olarak, sorunlu bellekleri çıkardıklarında çalışması lazım kartın? Görüntü veriyor ancak dikey çizgiler var. İsterseniz fotoğraf atabilirim.
Tamir ücreti + arıza tespit ücretini ödediğin takdirde sıkıntı olmaz fakat bu ücretler çoğu zaman kartın sıfır fiyatına denk geliyor, yine şansımı deneyeyim diyorsan gönderebilirsin ama her halükarda arıza tespit ücretini alırlar.
Ücret karşılığında olduğunu biliyorum ama siz, sorun çok ciddi bile olsa tamir ederler diyorsunuz değil mi? Tabii, para karşılığı.
Bunlar fotoğraflar ve o an en hızlı şekilde yapabildiğim renk testi.
Bu arada ilk fotoğraflar için bilgisayarı 3-4 kere yeniden başlattım ve renkler değişti. Sorun sizce kartın neresinde? Bu arada bir "dengesizlik" yapıp termal macunu olmadığını unutarak, kartı çalıştırdım ancak çok ısı yapmadı.