Garantisini bozmadan işlemci gücü nasıl sınırlandırılır?

kGlaxy

Kilopat
Merhaba,
Render için sistem yükselttim. Sıvı soğutucu kesinlikle kullanmak istemiyorum. Önermezseniz sevinirim.

9900x3D yeni çıktığı için testlerine rastlayamadım ama bu 7950x testini referans olarak alabiliriz. 170W+'dan 105W'a 37Bin'den 34Bin'e düşüyor çoklu çekirdek performansı (render) ve tahminimce 15 derece düşüyor. Kesinlikle değer. (9900x3D Max Cinebench R23 multicore skoru 32bin 12çekirdek 16 çekirdek farkı var çok normal. Bilerek 12 çekirdek aldım yüksek ısılarla uğraşmamak için.)

Ben de 9900x3D'yi 105W veya default TDP'si olan 120W'a sabitlemek istiyorum. BIOS hakkında hiçbir bilgim yok.
Sorunum şu ki OC UC ve UV yapmak ve PBO ayarlarını değiştirmek işlemcinin garantisini bozuyor.
Garantiyi bozmadan 105W veya 120W nasıl ayarlarım?

Anakart
ROG STRIX B850-A
İşlemci Ryzen 9 9900x3D
Hava soğ. Peerless Assassin 120 Digital

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO garanti bozmaz zaten böyle bir şey yok doğal olarak kanıtlanması gereken bir şey de yok.

Ancak manuel o.cler ve voltaj ile kendiniz oynarsanız durum değişir ve herhangi bir fiziki müdahale.
Ben AMD'nin kendi sözünü görmeden bozar bozmaz demek istemedim. Çünkü redditte PBO yaptım bozdu diyenler de var. En basit şekilde söylemezseniz anlayamazlar zaten.

Manuel OC yapsan bile bunu anlayacaklarını hiç sanmıyorum, (OC BIOS'dan yapıldığı sürece). PBO AMD'nin sunduğu bir şey zaten.
Kendi sunduğu için bozmaz diye bir şey yok. Ramlerde ürün kutusunda, tanıtımında vs. XMP deniyor ama garantiyi bozan bir şey.

Sınırların çok çok üzerine çıkmadığınız sürece PBO yaptığınız pek kanıtlanamaz.

Re: Does enabling PBO in the bios automatically void the warranty?
Benim attığım da dahil olmak üzere bunların hepsi kişisel görüşler. Bizim gibi vatandaşların yorumları. Bana bilgi lazım

PBO garanti bozmaz zaten böyle bir şey yok
Kaynak? Kaç yerde gördüm bozulacağını söyleyen. Zaten pbo oc alt başlığı bios'da. Sadece saçma olan şu ki işlemicinin gücünü azaltmak overclock alt başlığında olmaması gerekirdi.

Mesela undervolt'da garantiyi bozar. Çünkü voltajı azaltmak işlemcinin hız-voltaj grafiğini sağa çekiyor. Yani amd nin belirlediği çalışmaz sınırlara atıyor. Zaten o yüzden negatif voltaj verdikçe bir sınırda sistem veya belli uygulamalar çalışmıyor

Kendi sunduğu için bozmaz diye bir şey yok
Aynen öyle. 👏

XMP deniyor ama garantiyi bozan bir şey.
Evet expo xmp bozuyor. Adamalr bize teknoloji sunmuş ama kullanırsan sorumluluk almam demiş.

Garantiyi bozmadan 105W veya 120W nasıl ayarlarım?
Aslında turboyu da kapatsam bana yeter sanki. Turboyu kapatınca noluyor PPT'ye mi (max power) sabitliyor? Turbo nasıl kapatılır gerçi onu da bilmiyorum

Son düzenleme:
Benim attığım da dahil olmak üzere bunların hepsi kişisel görüşler. Bizim gibi vatandaşların yorumları. Bana bilgi lazım

Kaynak? Kaç yerde gördüm bozulacağını söyleyen. Zaten PBO OC alt başlığı BIOS'da. Sadece saçma olan şu ki işlemicinin gücünü azaltmak overclock alt başlığında olmaması gerekirdi.

Mesela Undervolt'da garantiyi bozar. Çünkü voltajı azaltmak işlemcinin hız-voltaj grafiğini sağa çekiyor. Yani AMD'nin belirlediği çalışmaz sınırlara atıyor. Zaten o yüzden negatif voltaj verdikçe bir sınırda sistem veya belli uygulamalar çalışmıyor

Aynen öyle. 👏

Evet EXPO XMP bozuyor. Adamalr bize teknoloji sunmuş ama kullanırsan sorumluluk almam demiş.

Aslında Turbo'yu da kapatsam bana yeter sanki. Turbo'yu kapatınca ne oluyor PPT'ye mi (Max Power) sabitliyor? Turbo nasıl kapatılır gerçi onu da bilmiyorum

PBO yapmayı zaten AMD koymuş size bir uyarı çıkıyor mu PBO açınca hayır?

Overclock yaparken o sekmeye girince size uyarı ve garanti ile ilgili bilgi veriyor. Evet.

Dolayısı ile garanti ile alakası yok. Ayrıca PBO overclock sekmesi altında değil.

Overclock sekmesine girdiğinizde o uyarıyı yiyorsunuz işte.

Daha PBO'dan sorun yaşamış birini ne gördüm ne duydum.

PBO yapmayı zaten AMD koymuş size bir uyarı çıkıyor mu PBO açınca hayır?

Overclock yaparken o sekmeye girince size uyarı ve garanti ile ilgili bilgi veriyor. Evet.

Dolayısı ile garanti ile alakası yok. Ayrıca PBO overclock sekmesi altında değil.

Overclock sekmesine girdiğinizde o uyarıyı yiyorsunuz işte.

Daha PBO'dan sorun yaşamış birini ne gördüm ne duydum.

Niye gülüyorsun ki kardeşim sen yapma o zaman hem bilgin yok hem boş boş konuşuyorsun eğlenmeye gelmişsin. Daha PBO nedir öğren sonra gel konuş. Sana diyoruz garantiyi devre dışı bırakmıyor aç AMD'ye sor o zaman. AMD servisi var bu ülkede. Madem inanmıyorsun sorabilrisin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı