Garantiye gönderilen monitöre hiçbir işlem yapılmadan geri gönderildi!

mahirman

Femtopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz pazartesi günü ASUS marka monitörümde çıkan çizgiler nedeniyle teknik servise gönderdim. Monitörü satın aldığım zaman kutusundan çıkan tüm parçalarla birlikte UPS Kargo'su aracılığıyla servise ulaştırdım. Bugün ASUS müşteri hizmetlerini aradım ve cihazımın teslim alındığını, muhtemelen incelendiğini söylediler.
Ancak yaklaşık bir saat sonra UPS Kargo beni aradı ve monitörümün alıcı ödemeli olarak geri gönderildiğini, benden 600 TL talep ettiklerini söyledi. Monitörümde hiçbir kırık, çatlak veya su teması olmadığından eminim.
Bir öğrenci olarak böyle bir ücret talebine karşı ne yapabileceğimi bilemiyorum. Benzer bir durumla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim ve sakın ASUS almayın.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.jpg
    2.jpg
    114,4 KB · Görüntüleme: 38
  • 458114571_3865315757014215_4819409532145564771_n.jpg
    458114571_3865315757014215_4819409532145564771_n.jpg
    35,4 KB · Görüntüleme: 33
Geçtiğimiz pazartesi günü ASUS marka monitörümde çıkan çizgiler nedeniyle teknik servise gönderdim. Monitörü satın aldığım zaman kutusundan çıkan tüm parçalarla birlikte UPS Kargo'su aracılığıyla servise ulaştırdım. Bugün ASUS müşteri hizmetlerini aradım ve cihazımın teslim alındığını, muhtemelen incelendiğini söylediler.
Ancak yaklaşık bir saat sonra UPS Kargo beni aradı ve monitörümün alıcı ödemeli olarak geri gönderildiğini, benden 600 TL talep ettiklerini söyledi. Monitörümde hiçbir kırık, çatlak veya su teması olmadığından eminim.
Bir öğrenci olarak böyle bir ücret talebine karşı ne yapabileceğimi bilemiyorum. Benzer bir durumla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim ve sakın ASUS almayın.

Servisi arayın ve sorun olmazsa tüketici hakem heyetine başvurun, geçmiş olsun.

ASUS Türkiye'ye mail atın bir de.

Hocam durumu izah eden bir mail atıp öncesinde telefon açın. Tekrar masrafı karşılayarak tamir edilmesini söyleyin. Aksi takdirde tüketici hakem heyetine başvuracağınızı söyleyin ve masraf ödemeden mağduriyetinizin giderilmesi için tekrar gönderim yapın.

Buradakileri yapın.

Son düzenleme:
Ya hocam şok oldum biliyor musun birden aradıklarında yarın tekrar arayacağım olmazsa hem mahkemeye gideceğim hem de doa belgesi çıkartacağım.

Hocam, UPS'in istediği tutar kargo bedeli mi yoksa üründe sorun bulunamadığı için servis bakım ücreti mi?

THH'ye başvurmadan önce bunu kesinleştirmenizi tavsiye ederim.

Bir de monitörü teslim alırken, kesinlikle kutuyu açıp kontrol edin. Sıkıntı varsa tutanak tutturun. 600 TL yi ödediğinize dair fatura, fiş almayı unutmayın.

Hocam, UPS'in istediği tutar kargo bedeli mi yoksa üründe sorun bulunamadığı için servis bakım ücreti mi?

THH'ye başvurmadan önce bunu kesinleştirmenizi tavsiye ederim.

Bir de monitörü teslim alırken, kesinlikle kutuyu açıp kontrol edin. Sıkıntı varsa tutanak tutturun. 600 TL'yi ödediğinize dair fatura, fiş almayı unutmayın.

Kargo bedeli muhtemelen tamir etmedikleri için direkt geri göndermişler o yüzden bana yansıtıyorlar.

Kargo bedeli muhtemelen tamir etmedikleri için direkt geri göndermişler o yüzden bana yansıtıyorlar.

Ücreti öderken yazılı bir belge alın hocam. Belge de kargo bedeli mi servis ücreti mi belliyse ona göre tüketici hakem heyetine başvurun.

Bunu vurguluyorum çünkü, garanti süresi boyunca yetkili servis sizden kargo ücreti isteyemez. Servis bakım ücreti konusunda emin değilim ama sonuçta ürün ayıplı, tüketici hakem heyetine ayıplı üründen başvuru açarsanız bu durum içinde 600 TL'nin iadesine karar verilebilir.

Ücreti öderken yazılı bir belge alın hocam. Belge de kargo bedeli mi servis ücreti mi belliyse ona göre tüketici hakem heyetine başvurun.

Bunu vurguluyorum çünkü, garanti süresi boyunca yetkili servis sizden kargo ücreti isteyemez. Servis bakım ücreti konusunda emin değilim ama sonuçta ürün ayıplı, tüketici hakem heyetine ayıplı üründen başvuru açarsanız bu durum içinde 600 TL'nin iadesine karar verilebilir.

Tamam hocam teşekkür ederim gerçekten hala şok içindeyim neden böyle bir şey yaşandı hiçbir şekilde anlayamadım idrak edemiyorum ama en kısa sürede başvuracağım ve darlayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı