Garip e-mailller alıyorum

Alim Tekce

Centipat
Selamlar ben bir ara internetten dolandırılmanın eşiğine gelmiştim.
O olayda para falan kaptırmadım ama ara ara bu mailleri alıyorum. Bu gerçek mi?

Screenshot_20200618_084941_com.android.email.jpg

Screenshot_20200618_085004_com.android.email.jpg

Değil mi? Korkmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ne ya? Fıkra gibi. :D
Denildiği gibi bir şey yaptınız da mı korkuyorsunuz? Denildiği gibi bir şey yapmadıysanız zaten itibar etmeyin.

Gelelim E-Posta'nın niye fake olduğuna:
  • YouTube gibi dünya devi bir şirket size tehditkar bir mail yollamaz.
  • Mail'in göndericisini kontrol etmeniz gerekirdi. E-Postada YouTube yazması bir şey ifade etmiyor. Göndericiye baktığımda ipolice4825@gmail.com gibi şahsi bir gmail adresinden gönderildiğini görüyorum. YouTube size Gmail hesabıyla e-posta yollamaz.
  • YouTube'un sahibi Google'dur. Google sizi torunundan yakınan yaşlı amcalar misali gibi çevresindeki adı sanı duyulmamış kişilere şikayet etmez.
  • Bir yıl 12 aydır. Dolayısıyla 04/28/2020 diye bir tarih bulunmamaktadır. Daha bir yılın 12 ay olduğundan habersiz olanlara zaten itibar edilmemelidir.
Gelelim ne yapmanız gerektiğine... E-Postayı spam olarak bildirip göndericiyi engelleyin. Diğer yapmanız gerekenleri @26318 açıklamış. O yüzden bir daha yazmaya gerek duymuyorum. :)

Bir yıl 12 aydır. Dolayısıyla 04/28/2020 diye bir tarih bulunmamaktadır. Daha bir yılın 12 ay olduğundan habersiz olanlara zaten itibar edilmemelidir.
Amerika da ay/gün/yıl olarak yazılır tarihler hocam.
Bu arada en çok operatör adına takıldım :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı