Garsonluk olarak işe başlayacak kişi için tavsiyeler

Arkadaş yorumunda oradan paranı alıp kurtul demiş gayet açık şekilde, şu anki dejenere olmuş millet ahlakını göz önüne alırsak müşteriler garsonlara düzgün davranmayı bilmiyorlar. Patronlar garsonlara köle gibi davranıyor. Dediğiniz gibi acil iş arayanlar tercih edebilir fakat uzun vadede hayattan bıktırabilecek bir meslek.

Kariyer mesleği değil zaten. Sezonluk iş bu. Hiç garsonlukta ömür boyu çalışmayı tavsiye eden oldu mu? Arkadaşın köle gibi cümleler kurması yanlış. Kendisi sanırım hiç çalışmamış böyle cümleler kuruyor. Muhtemelen yaşlarınız küçük.

Bir garson olarak söyleyeceklerimi not et.
2 yıldır kahve diyarı garsonuyum ve nargilecisiyim. Bende ilk başta tecrübesiz olarak girdim ve referans ile giriştim. Sonrasında bana o kadar çok tecrübe katan olay oldu ki; bardakları kırmak, çöpü taşırken yırtılması veya közleri masaya düşürmek... Emin ol hiçbirisini dert etmiyorlar. Önemli olan müşteri kaybının olmaması ve memnuniyeti. Öncelikle müşterilere her zaman gülümseme. Bazen yanlış anlaşılabiliyor bu yüzden sadece hafif bir tebessüm et. "tabii ki efendim / elbette efendim..." gibi cümleleri sık sık kullan sipariş alırken. Ayrıca sipariş alırken aklında tutamama olayına gelecek olursak, eline telefon al ve not uygulamasına gir. Ne söylendiyse oraya yazmalısın.
Ayrıca dediğim gibi kimse seni yargılamaz veya kırmaz, nereye girersen gir bu böyledir. İş bilmeyen insana biliyormuşcasına davranış sergilenmez. Azarlanmaz.
Sen sadece müşterilerin memnuniyetini üstte tutsan yeter. Bir de boş zamanlarında menü'ye göz gezdir. Bu en şiddetli tavsiyemdir...

Gireceğin yerde var mı bilmiyorum ama bazı içeceklerin sıcağı ve soğuğu oluyor.
Örneğin: Latte (sıcak) / ıced latte ( soğuk)
Americano ( sıcak) / ıced americano (soğuk )
Gibi gibi.
Size sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum, tavsiyelerinizi kesinlikle uygulayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı