Çözüldü Garuda Linux kurulum sırasında “kurulum başarısız oldu” hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
Ekteki fotoğraflarda göründüğü şekliyle Windows 11'in yanına (Windows başka diskte) yarısı boş olan Samsung SSD'me Garuda DR460nized kurmaya çalışıyorum fakat sürekli aynı hatayla karşılaşıyorum. “elle bölüntüle” seçeneğini mi seçmem lazım, o menü karışık geldi fazla bir şey anlayamadım.

Ekleme: Daha öncesinde Linux Mint ve Zorin OS kurmuştum ve buna benzer bir sorunla karşılaşmamıştım.

Dosya Ekleri

• IMG_0428.jpeg
    184,9 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_0429.jpeg
    266,6 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_0430.jpeg
    209,4 KB · Görüntüleme: 83
Çözüm
Hocam gerek kalmadı, dün kurulumu başardım. Sorun diskimin dinamik disk olmasıymış. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler yanlız hala bir sorum var. Ben diski başka diske kurmama rağmen Windows ile aynı diskteymiş gibi gözüküyor ve bu nedenden dolayı BIOS'da başlatma sıralamasında ayrı gözükmüyor. (Sorun başka yerdede olabilir ama ben buna bağladım.
Windows hala silinmemiş ise disk yöneticisi ile önce boş bir alan ayırın, daha sonra yine kurulum ekranına gelin ve el ile bölümlemeyi seçin, (burada anlatacaklarımdan tam emin değilim çünkü el ile bölümlemede adımlarımız farklı olabilir.)
Ayırdığınız diski seçin ve eğer artı veya bölme seçeneği var ise ona basıp 1GB ayırın ve onu /boot olarak seçin, daha sonra yine aynı şekilde diskin tamamını seçin ve /home olarak seçin ve kurulumu gerçekleştirin.

Anladığım kadarı ile diskinizin tamamını biçimlemdirip yeniden boyutlandıramamış, biz burada kendimiz yeniden ayarladık.

Windows silinmemişti, disk yöneticisini kullanarak disikimde exFAT 128 GB'lık bir alan ayırdım fakat disk yöneticisi bundan sonra takıldı. Kapatıp disk yöneticisini tekrar açtığımda bembeyaz ekranda hiçbir şey gelmiyordu. Bende bilgisayarı yeniden başlattım ve Windows bir türlü açılamadı. O çember sürekli döndü fakat hiçbir şey olmadı. Kasanın tuşuna basılı tuttuğumda yeniden başlıyor fakat sonuç değişmiyordu. Windows açılma ekranında uzun bir süre kaldı bende odadan çıktım biraz sonra geldiğimde saniyelik olarak ”“ işaretini ve mavi ekranı gördüm fakat hiçbir şey okuyamadan ekran gitti ve bilgisayarın ışıkları yanmasına rağmen bir daha görüntü gelmedi. Kasanın tuşuna basılı tutunca kapandı.

Şimdi ne yapayım, eğer sorunun kaynağı o disk ise BIOS'tan onu devre dışı bırakmamı sağlayacak bir ayar bulunur mu yoksa direk diski sökeyim mi? Format istemiyorum çok önemli dosyalar var.

Garuda kurmadan önce Windows’u kurtarmak istiyorum.

O durumda Windows'u kurtarmak çok zor olur, USB'ye yeni bir Windows ISO'su yazdırıp onu dualboot olarak kurun. Bazı BIOS'larda disk kapatılabiliyor ama bu özelliğin yeri tam olarak belli değildir, Advanced menüsünü kontrol edin.

Diski direk söksem hocam olmaz mı? SATA SSD kendim montajını yapmıştım hızlıca sökerim. Ayrıca bence asıl mesele neden bu hale geldiği. Ben işletim sistemi olan diske müdahale etmedim. exFAT olarak seçmek mi hataydı? Linux kuracağım için NTFS seçmemiştim çünkü onun Windows’un olduğunu biliyorum. Hata bu muydu?

exFAT seçilmesinde sakınca yok lakin SSD diskler için Btrfs önerilir genelde, diski kendiniz sökebilirsiniz. Windows ise kafasına estikçe bozulan bir sistem, bazen aniden güç kesilmesi veya zorla kapatılması durumunda sıkça bozulduğu görülür sizin durumunuz farklı olsa da Windows Linux'a kıyasla daha çabuk bozulur.

Son düzenleme:
Bugün bilgisayarı açtım ve sanki dün hiç yaşanmamış gibi hemen açıldı. Disk yöneticisine baktığımda ayırdığım 128 GB exFAT bölümü “Ayrılmamış” gözüküyordu. Bu sefer NTFS yaptım daha önce olduğu gibi Garuda bölüntüyü görmedi. Seçenekler arasında BTRFS yok o yüzden seçemiyorum.

Kurulum ekranında diski seçince hala hata veriyor mu? Garuda Linux kurulumda biraz sorun yaratıyor galiba. Başka bir distro deneyin isterseniz.

Kurulum ekranında diski seçince hala hata veriyor mu? Garuda Linux kurulumda biraz sorun yaratıyor galiba. Başka bir distro deneyin isterseniz.
Evet veriyor ama neden şaşırıyoruz? En başındada disk NTFS idi. Tek farkı şimdi diskin 2 bölümü olması oldu. Yanlış olmasın NTFS ve exFAT’ın yanında 3. bir seçenek vardı FAT veya FAT32 ama yanılıyorda olabilirim her ne varsa denemeli miyim?

Garuda Dragonized dağıtımını gerçekten deneyimlemek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…