Gastronomi bölümünde yurt dışı imkanı var mı?

rashnikko

Kilopat
Merhaba, YKS sonuçları açıklandı ve sözelde 5600 civarında bir sıralama geldi. Eskiden beri gastronomi, tarih ve edebiyata ilgi duyardım bölüm olarak. Bunlardan en sevdiğim edebiyattı ama malum geleceği biraz zorda. Tarihte buna benzer şekilde olduğundan mantıklı gelen tek bölüm gastronomi olarak görünüyor. Gastronomi okuduğumda ileride rahat bir yaşam sürebilir miyim? Gelir durumum nasıl olur? Bu bölümden mezun olduktan sonra önüme yurt dışı imkanları çıkabilir mi? Merak ettiğim sorular bunlar, cevaplarınızı bekliyorum.

Hocam gastronomide çok yurt dışı imkanı yok
Türkiye'de ise çok güzel para kazandıklarını söyleyemem. Gastronomide daha çok tecrübeye bakarlar bu da zamanlar olur.
bunu biliyorum, tecrübe en önemli şey zaten bu sektörde. mezun olup bir yere çalışmaya başladığımda bende biliyorum maaşımın düşük olacağını ama şansım yaver giderse ve çaba gösterirsem çok ileri gitmeme olanak sağlayacak bir bölüm gibi. ne dersiniz?

mezun olup bir yere çalışmaya başladığımda bende biliyorum maaşımın düşük olacağını ama şansım yaver giderse ve çaba gösterirsem çok ileri gitmeme olanak sağlayacak bir bölüm gibi. ne dersiniz?
Aynen öyle. Yurtdışı imkanı kesinlikle var ama senin istemenle alakalı. Maaş konusunda ise tamamen kişinin kendisiyle alakalıdır, eğer araştırmayı ve uygulamayı seviyorsan öneririm. Aklındaki üniversiteler neler?

Merhaba, YKS sonuçları açıklandı ve sözelde 5600 civarında bir sıralama geldi. Eskiden beri gastronomi, tarih ve edebiyata ilgi duyardım bölüm olarak. Bunlardan en sevdiğim edebiyattı ama malum geleceği biraz zorda. Tarihte buna benzer şekilde olduğundan mantıklı gelen tek bölüm gastronomi olarak görünüyor. Gastronomi okuduğumda ileride rahat bir yaşam sürebilir miyim? Gelir durumum nasıl olur? Bu bölümden mezun olduktan sonra önüme yurt dışı imkanları çıkabilir mi? Merak ettiğim sorular bunlar, cevaplarınızı bekliyorum.

Yurtdışı imkanının en iyi olduğu bölümlerin başında Gastronomi geliyor zaten.

Aynen öyle. Yurtdışı imkanı kesinlikle var ama senin istemenle alakalı. Maaş konusunda ise tamamen kişinin kendisiyle alakalıdır, eğer araştırmayı ve uygulamayı seviyorsan öneririm. Aklındaki üniversiteler neler?
o konuda çok çok kararsızım. devlet üniversitesi daha iyi bir hava veriyor ve yanlışım yoksa tüm üniversitelere sıralamam yetiyor şuan. ama bu sıralamayla burslu şekilde vakıf üniversitesilerinede kayıt olabilirim diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım? devlet mi, vakıf mı? sizin tavsiye ettiğiniz üniversite nedir ve son olarak vakıf yada devlet üniversitesinden mezun olduğumda ileride bir farklılık yaşayacak mıyım? ( İstanbul'da yaşıyorum. )

Son düzenleme:
o konuda çok çok kararsızım. devlet üniversitesi daha iyi bir hava veriyor ve yanlışım yoksa tüm üniversitelere sıralamam yetiyor şuan. ama bu sıralamayla burslu şekilde vakıf üniversitesilerinede kayıt olabilirim diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım? devlet mi, vakıf mı? sizin tavsiye ettiğiniz üniversite nedir ve son olarak vakıf yada devlet üniversitesinden mezun olduğumda ileride bir farklılık yaşayacak mıyım?
Aslında bu bölümü okumadan da sektörde tecrübe edinerek bir şeyler yapılabilir çok zor da olsa ama sektör git gide eğitimli elemana kayıyor. Ama işe alımlarda ne olursa olsun ilk bakılan şey referans ve tecrübe, kimse kimseye o okul kötü vs. demiyor. Okulun tek avantajı, sana iyi eğitim vermesi olur, geri kalanı kişiye kalmış. Türkiyede bu bölümün düzgün olduğu bir elin parmağını geçmeyecek üniversite var, en iyisi de Özyeğin üniversitesi. Özelde okumanı öneririm. Üniversiteleri araştırırken yurtdışı programlarına, ayrıcalıklarına vs. bakmanı öneririm.

Aslında bu bölümü okumadan da sektörde tecrübe edinerek bir şeyler yapılabilir çok zor da olsa ama sektör git gide eğitimli elemana kayıyor. Ama işe alımlarda ne olursa olsun ilk bakılan şey referans ve tecrübe, kimse kimseye o okul kötü vs. demiyor. Okulun tek avantajı, sana iyi eğitim vermesi olur, geri kalanı kişiye kalmış. Türkiyede bu bölümün düzgün olduğu bir elin parmağını geçmeyecek üniversite var, en iyisi de Özyeğin üniversitesi. Özelde okumanı öneririm. Üniversiteleri araştırırken yurtdışı programlarına, ayrıcalıklarına vs. bakmanı öneririm.
çok teşekkür ederim, peki benim sıralamamda birisi özyeğin üniversitesinde yüzde kaç burslu bir eğitim hakkı kazanabilir? sözelde 5600 civarı sıralamam var, arkadaşımınsa 9000 civarı oda aynı yeri yazmak istiyor. bu iki sıralama özyeğin üniversitesinde tam burslu okuyabilir mi?

Yurt dışı imkanı kendinizi hangi mutfağa geliştirdiğinize bağlı olarak değişir

çok teşekkür ederim, peki benim sıralamamda birisi özyeğin üniversitesinde yüzde kaç burslu bir eğitim hakkı kazanabilir? sözelde 5600 civarı sıralamam var, arkadaşımınsa 9000 civarı oda aynı yeri yazmak istiyor. bu iki sıralama özyeğin üniversitesinde tam burslu okuyabilir mi?
dostum taban puanlarına bakabilirsin sıralamalar kaç bilmiyorum ama özyeğin üniversitesi ilk bin içindeydi. Sen yine de yazarsın ilk başlara, hangisi tutarsa. Sözelde sıralamalar çok oynayabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı