Gastronomi mi iletişim fakültesi mi?

mkataturk

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2020
Mesajlar
465
Makaleler
1
Çözümler
1
İstanbulluyum İstanbul'da özel bir üniversitede gastronomi mi okumak daha mantıklı olur yoksa Hacettepe'de iletişim fakültesi okumak mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Sevdiğin bölümü okuman senin yararına olur. Ben Gastronomi okuyorum ve memnunum. Uygulamalı derslerimiz çok zevkli oluyor.
 
Sevdiğin bölümü okuman senin yararına olur. Ben Gastronomi okuyorum ve memnunum. Uygulamalı derslerimiz çok zevkli oluyor.
Hocam özel üniversiteleri burslu okumayı düşünüyorum. Sevdiğimden ziyade geleceği nasıl diye bakıyorum. Zaten her iki bölüm de benim için istemeyeceğim bir bölüm değil. Nerede okuyosunuz?
 
Gastronomi bölümünü tavsiye etmem, hocam. Mutfak stresli bir bölüm ve herkes stresi kaldıramaz. Bağırmalar, küfürler, kavgalar hava da uçuşur ve her insan çekemez.
 
Hocam gastronomi için niye bu kadar olumsuz yorum yaptınız? Sözelde geleceği parlak nadir bölümlerden.
Bence neye ilgin varsa onu oku ikiside bence çok güzel ve gastronominin geleceği kesinlikle var bence yemek sektörü asla bitecek bir yer değil ileride kendini geliştirip iyi paralar kazandıktan sonra kendi dükkanını açıp reklamını yaparsın mastercheftekiler gibi mesela.
 
Merhaba @mkataturk. Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimlerini tercih döneminde biraz araştırmıştım. Orayı terk eden biri bölümü sıkıcı bulup önermemişti, diğer kişi de Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimlerinde daha çok Gazetecilik öğretiliyor demişti. Sinema veya Grafik Tasarımına ilginiz varsa İletişim Bilimleri bölümünden pek hoşlanmayabilirsiniz. Kamu açısından bakarsak İletişim Bilimleri bölümünün Memur ve (Pedagojik Formasyon gereken) Gazetecilik Öğretmenliği olarak atamaları fena değil.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hakkındaki bilgim daha az çünkü İstanbul'da birçok vakıf üniversitesinde tam burslu okunabiliyor ve taban sıralamaları değişiklik gösteriyor. Kamu açısından bakarsak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün (Pedagojik Formasyon gereken) Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği olarak atamaları iyi görünüyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı