Gastronomi mi Yazılım mı?

916818

Yoctopat
Herkese kolay gelsin. 21 yaşındayım bu sene üniversite sınavlarını kazandım ama bölümü seçmedim. Bir konuda çok kararsızım. Hobi olarak programlama dilleri ile ilgileniyorum ama asıl kariyerim gastronomi üzerine. Hani okul okuyup boşuna zaman sarf edeceğime kurslara yönelmeyi düşünüyorum ki şu an yazılım üzerinden güncel sektörü takip eden biri olarak, junior yazılımcılar pek rağbet görülmüyor. O yüzden sertifikalı bir kursa gideceğim. Gastronomi üzerinden mi gideyim yoksa yazılım kursuna mı gideyim karar veremedim. O yüzden sizlere sormak istiyorum şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi apayrı dünyalar desek yeri. Burada sorunun cevabı sanki size kalıyor, ikisi sizin için ne ifade ediyor ve hayatınızda ne kadar yer kaplıyor bu önemli bir metrik. Ayrıca, hobiyle bir işten para kazanmak aynı seviyede olmuyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Yazılım ve Bilişim sektörü işsizlik demek. Aynı zamanda, ünlü iş insanları ve üniversite hocaları, artık bilişim bölümlerini tavsiye etmiyor. Bilişim ve yazılım sistemlerinin yerini artık yapay zeka alıyor.

Son düzenleme:
Her şey gönlünüzce olsun. Bölümünüzü hakkıyla yaparsanız işsiz kalmazsınız merak etmeyin.

Herkese kolay gelsin. 21 yaşındayım bu sene üniversite sınavlarını kazandım ama bölümü seçmedim. Bir konuda çok kararsızım. Hobi olarak programlama dilleri ile ilgileniyorum ama asıl kariyerim gastronomi üzerine. Hani okul okuyup boşuna zaman sarf edeceğime kurslara yönelmeyi düşünüyorum ki şu an yazılım üzerinden güncel sektörü takip eden biri olarak, junior yazılımcılar pek rağbet görülmüyor. O yüzden sertifikalı bir kursa gideceğim. Gastronomi üzerinden mi gideyim yoksa yazılım kursuna mı gideyim karar veremedim. O yüzden sizlere sormak istiyorum şimdiden teşekkürler...
Hangisine daha cok ilginiz ve hangisinde daha cok yeteneginiz var ise ona gidin, Gastronomi de kotu bir bolum degil yazilim da degil.

benim önerim gastronomiden yana. yazılımı hobi olarak devam ettirebilirsin. gastronomi okuyup aşçı falan olursun mutfağa girip güzel yemekler yaparsın ve bence bu iş sana daha kolay gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı