Gastronomi okunmaya değer mi?

Nuribdk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu aralar gastronomi bölümü düşünüyordum ama bazı yerlerde çok stresli bir iş olduğunu söyleyenler var, bilemiyorum. Bu işte aktif olan varsa beni bilgilendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslekte değilim fakat meslekten çok arkadaşım var. Meslek gerçekten çok stresli ve hayatını tamamen alan bir meslek. Çalıştığınız yere göre değişmekle beraber çoğu zaman bayram, özel gün vesaire tatilleri olmuyor. Maddi olarak iyi fakat gerçekten ağır bir iş.

Ablam gastronomi okuyor. Gastronomi okuyan arkadaşı 3. sınıftan mezun olunca yazın bodrumda lüks bir otelde 70-80 bin TL arasında bir maaşla staj yapmaya başlamıştı. Ama aşırı zor ve stresli olduğundan dolayı 2 hafta falan dayanabildi. Mesleğin özeti bu kadar.

Merhaba, bu aralar gastronomi bölümü düşünüyordum ama bazı yerlerde çok stresli bir iş olduğunu söyleyenler var, bilemiyorum. Bu işte aktif olan varsa beni bilgilendirebilir mi?

Ailem bu sektördeydi bende 12-13 yaşında başladım.
Okuması zevklidir çok zor değildir.
Öncelikle zevkli ama evet zor bir meslektir. Her şey televizyonda göründüğü gibi olmuyor maalesef. Mutfakta hiyerarşi mevcut. Bu yüzden ekipteki insan elbette önemli. Bayram, hafta sonu, özel günler, 8-5 çalışmayı unutun. Yeri gelecek saatlerce çalışacaksınız. Vardiyalarınız çok değişken olacak. Ayakta olacaksınız ve ağırlık kaldırmanız gerekecek. sıcak, stres, kaosa hazır olmalısınız. Lütfen gözünüzü korkuttuğumu düşünmeyin, her yer aynı değil, bakarsınız çok iyi şartlarda çalışırsınız. Ama her madalyonun iki yüzü vardır. İşsiz kalacağınızı pek düşünmüyorum. Çilesini çekerseniz, sefasını sürersiniz. Başka sorularınız varsa alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı