Gastronomi okunur mu?

Lunovox

Hectopat
Daha fazla  
Hiç ders çalışmayan biriyim. Bu sene 12. sınıfım mutfakla da alakam yok fakat aşırı ders çalışmadan kazanılabilecek iş imkanı olan sadece gastronomi aklıma geliyor. Ne okuyabilirim veya gastronomide iş bulabilir miyim, alışabilir miyim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim bu konuda hiçbir fikrim ve tecrübem yok ama Gastronomi ilgi olmadan okunacak en son bölümlerden birisi bence.

Çünkü yemek yapmak yetenek ve kültür kaynaşması. İkisi de yoksa boğar bence. Sınava daha bir sene var güzelce çalışın önünüzdeki süreçte kendinizi tanırsınız. En azından tanımaya çalışırsınız.

Orası sana kalmış, eğer istemediğin bir alansa hiç bulaşma. Mutfakta çalışmak zordur, streslidir, zamanla yarışırsın, şefler emir yağdırır, şeflerden azar işitirsin gibi gibi. Bunlarla başa çıkabilirim dersen oku tabi sonrasında mutfak kültürünü benimseyebilirsen seversin diye düşünüyorum.

Eğer bir baskıya maruz kalıyorsan gastronomi yerine turizim öneririm. Bu da aklına yatmıyorsa, yani ben bu değilim diyorsan, ben bunları yapmak istemiyorum diyorsan 1 sene daha uzatarak sıkı çalışıp istediğin bölüme girersin. En sağlıklısı bu çünkü.

İlgi alanı mutfak olan biri için gastronomi okumak mantıklı kendini geliştirirse iş bulur iyi para da kazanır ve bunu ilerletebilir kendi işletmesini açmak şubeleşmek gibi ama ilgi alanı olmayan biri için mantıklı değil biraz daha kendine göre bir bölüm okursan isteyerek çalışırsan her sektörde para var işini ne kadar iyi yaptına bakar kendine göre bir bölüm okumak senin için daha iyi ama karar yine sana kalmış

Yabancı dile ilgim var fakat yabancı dil bölümleri önü açık bölümler değil gibi o yüzden gastronomi okusam mı diye düşünüyorum.

Benim bu konuda hiçbir fikrim ve tecrübem yok ama gastronomi ilgi olmadan okunacak en son bölümlerden birisi bence.

Çünkü yemek yapmak yetenek ve kültür kaynaşması. İkisi de yoksa boğar bence. Sınava daha bir sene var güzelce çalışın önünüzdeki süreçte kendinizi tanırsınız. En azından tanımaya çalışırsınız.

Son düzenleme:
Yabancı dil ile ilgili yapmayı izlemeyi araştırmayı seviyorum fakat yabancı dil bölümleri önü açık bölümler değil gibi o yüzden gastronomi okusam mı diye düşünüyorum.
Yabanci dil öğrenip yine yapabileceğin güzel meslekler var sadece sana en uygun olanını seçmen gerekir freelancer çalışma, oyunlara dil yaması yapma, şirketlerde işi girip film/dizi çevirme, online çeviri sitelerinde çalışma, turist rehberliği yapma, çevirisi yapılmayan şeyleri çevirmek de olabilir anime çevirmek gibi hatta bir zaman sonra kendi web siteni açabilirsin ve benim bilmediğim daha fazla iş var bunu senin araştırman gerekir bu bakımdan iyi ama bunun da sıkıntısı yapay zekanın ilk etkileyeceği şeylerden bunu söyle çözebilirsin dil öğrenip çalışmaya başlarsın bir kaç yıllık süreç içerisinde yeni ilgi alanı keşfedip onun üzerinde çalışabilirsin işte bu durumda kendini tanıman gerekir dil üzerine çalıştıktan sonra farklı bir yere geçebilecek kadar çalışır mısın eğer ki mutfağa ilgiliyse gastronomi de iyi bir seçenek sen kendini yabancı dilde başarılı bulup seviyorsan buradan da ilerleyebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı