Gazete internet sitesi trafiği nasıl yükseltilir?

Aslı027

Yoctopat
Daha fazla  
Ben bir yerel gazetede çalışıyorum. Çalıştığım gazetede internet sayfası editörlüğü yapıyorum. İletişim bakanlığına bağlı basın ilan kurumuna tabii çalışıyoruz aynı zamanda. Bu kurum dedi ki günlük trafiğiniz 25 binin altına düşerse ilan hakkınızı elinizden alırım. İlk 4 ay çok iyi yerlere getirdim siteyi çok çok iyiydi ama bu 3 Kasım'daki Google güncellemeden sonra trafik oldukça düştü ve şu an işin içinden nasıl çıkabilirim bilmiyorum. İşverenlerim hem beni sorumlu tutup hem de aba altından sopa gösteriyorlar beni işten çıkarmakla üstü kapalı tehdit ediyorlar. Kaldı ki işsiz kalmam demek şu durumda benim için çok çok kötü zamanların başlaması demek. Trafiği nasıl yükseltebilirim neler yapabilirim bana bilgi verebilecek birileri var mı acaba aramızda. Site adresini de aşağıda paylaşıyorum.

Şöyleki yerel bir gazete olduğumuz için öyle ekstradan personel çalıştırma lüksümüz yok ve ben aslında SEO eğitimi Google vs gibi eğitimlerde alıyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ki benim aslındaki hedefim danışmanlık yapabilecek duruma gelebilmek ve burası da benim için çok çok iyi bir basamak. Şimdi burası benim sınavım ve bu sınavı alnımın akıyla vermeliyim. Bir trafik alıp da keşfete düşebilsek gerisi gelecek aslında. Ama Keşfete düşmekte sorun var ki keşfete belirli bir trafikle düşebiliyoruz. İşte tüm mesele o keşfete düşecek trafiği sağlayabilmemde:)

Editörseniz trafikten sizin sorumlu olmanız fazla saçma sitenin ismi bile gaziantepdogus site baştan sonra acemice tasarlanmış yardımcı olma konusuna gelince bugün akşam saatlerine kadar yol haritası çizip atmaya çalışırım lakin dediğim gibi sizin yapabileceklerini fazla sınırlı mevzu diğer pozisyondaki elemanların siteye katkısı sizin yapabilecekleriniz ile bu sayıyı ne kadar yükseltebileceğiniz.

Hani bana yardımcı olacaktınız :(

Son düzenleme:
İyi bir editör nasıl olunur?

İmlâ ve yazım kurallarını bildiğinizden emin olun.
Yazdığınız metinlerin yazım ve imlaya uygun olduğunu yazdığınız yazıların yazı fontlarının sade ama göze çarpacak bir yazı stili kullanın.

Editörlükte önemli olan şeylerden biride bir haberi aktarma biçiminizdir, kimi haberi sadece ve özet bir halde anlatmanız gerekirken kimi haberde ayrıntılara değinmeniz gerekmektedir. haberleri düz bir şekilde değil kendi yorumlarınızıda katarak anlatın lakin bunun sizin yorumunuz olduğunu belirtin, yorumlamanızı halktan yana kullanın.

Göze çarpacak lakin clikbait olmayacak şekilde yaratıcı haber başlıkları kullanın.

//////Yazdığınız yazıların kapladığı yer ve şekilleri önemlidir, buna yazacağınız yazının uzunluğu karar vermelidir kısa bir yazı için kullanıcının faresini sağa götürmeye zahmet etmesine izin vermeyin örnek verecek olur isek.

Technopat adminleri virgül eksikliğinden ötürü bir kullanıcıyı daha banladılar kullanıcılar durumdan mağdur olmakla beraber disipline edilmiş bir formun içinde bulunmaktan memnun gibiler tabii bu gibi durumlar gülünücek konular açmakla beraber forum mizahına bir şey katabilmekte.

Gördüğünüz üzere yazı fazla kısa oldu lakin Türkçe etkili bir şekilde kullanılmış halde bunu yukarıda belirttiğimiz kurala göre değişirirsek.

Technopat adminleri, eksikliğinden ötürü bir kullanıcıyı daha banladılar kullanıcılar bu durumdan mağdur olmakla beraber.
Disipline edilmiş bir formun içinde bulunmaktan menun gibiler tabii bu gibi durumlar gülünücek konular açmakla beraber.
Forum mizahına bir şey katabilmekte.

Sağlacakla kalın.
Editör bla bla bla.

Kullanıcının okuduğu haberden dikkatini dağıtacak bir haberi kullanıcının haber okurkenki haberinin yanına koymayın, bu durumda önemli bir haberi haber metninin sonuna koymanız.
Daha sağlıklı olacaktır.

Haberi gerektiği uzunlukta tutmanız bir haber için çok önemlidir. bunu haberin içeriğine göre yapın bir haberde cinayetten bahsediyor iseniz çok uzun tutmamakla beraber okuyucunun merak ettiği kısımları açıklayıp haberi bitirmeniz sağlıklı olur veya bir hava durumu haberi, bu durumda yapmanız gereken şey gerekli bilgiyi verip haberi sonlandırmanız iyi olacaktır.

Okuyucularınızın ilgisini öğrenme bunu sizin değil site adminin yapması gerekmekte sizin de bu bilgiye göre haber akışınızı yönlendirmeniz gerekir admin olacak arkadaşın haber sitesine giriş yapılan (ağırlıklı) bölgeyi size bildirmesiyle beraber hem haberlerinizi hem de tutumunuzu değiştirebilirsiniz.

Kitlenize kendinizi sevdirin. haberini yaptığınız durumu kitlenizin bakış açısıyla lakin yapmacık olmayacak şekilde yorumlayın.

Güncel olununuz ,gündemi takip güncel haberleri sitenizin göze çarpan yerlerinize ve haberlerin sonuna koyunuz.

Yayınladığınız her haberi okuyucuya empati kurarak yayınlayıp düzenleyiniz.

gerçekten bunları kendimi okuyucu yerine koyup yazdım yazdıklarımı yaparak daha iyi bir yere gelmeniz dileğiyle son olarak başına / attığım yerde siteden ötürü arzuladığım biçimde olmadı, örneğinizi ss olarak aşağı bırakacağım
blabla.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı