GDM ekranında Wayland seçeneği yok

runit

Kilopat
Makaleler
1
Selamlar. Arch uzerinde GNOME kullaniyorum, Wayland yuklu ancak GDM ekraninda GNOME ve GNOME Classic secenekleri bulunuyor sadece. GNOME yazana tiklayinca varsayilan olarak X11 ile aciliyor. X11'i devre disi birakip, nasil Wayland'i varsayilan yapip baslatabilirim?

Sadece Gnome'u seçip başlatıp ve alttaki komutu çalıştırın:
Bash:
echo $XDG_SESSION_TYPE
"wayland" çıktısı aldıysanız zaten Wayland çalıştırıyorsunuzdur. GDM ayrıca Wayland diye belirtmiyor.

Sadece Gnome'u seçip başlatıp ve alttaki komutu çalıştırın:
Bash:
echo $XDG_SESSION_TYPE
"wayland" çıktısı aldıysanız zaten Wayland çalıştırıyorsunuzdur.

x11 ciktisi aliyorum.

GDM ayrıca Wayland diye belirtmiyor.

Ubuntu'da belirtiyor.
Screenshot from 2021-07-12 00-16-51.png

#WaylandEnable=false
Bende üstteki satır böyle:
WaylandEnable=true

GDM paketini indirip dosya içeriğine baktım, 61-gdm.rules dosyasının dizini değişmiş sanırım. Aşağıdaki komutu dene bakalım. Sonra sistemi ya da GDM'yi yeniden başlatırsın.

Kod:
sudo ln -s /dev/null /usr/lib/udev/rules.d/61-gdm.rules

Dosya içeriği aşağıdaki şekilde, Nvidia sürücüsü algılanınca Wayland pasifleştiriliyor.

Kod:
# disable Wayland on Hi1710 chipsets
ATTR{vendor}=="0x19e5", ATTR{device}=="0x1711", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"
# disable Wayland when using the proprietary nvidia driver
DRIVER=="nvidia", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"
# disable Wayland if modesetting is disabled
IMPORT{cmdline}="nomodeset", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"

GDM paketini indirip dosya içeriğine baktım, 61-gdm.rules dosyasının dizini değişmiş sanırım. Aşağıdaki komutu dene bakalım. Sonra sistemi ya da GDM'yi yeniden başlatırsın.

Kod:
sudo ln -s /dev/null /usr/lib/udev/rules.d/61-gdm.rules

Dosya içeriği aşağıdaki şekilde, Nvidia sürücüsü algılanınca Wayland pasifleştiriliyor.

Kod:
# disable Wayland on Hi1710 chipsets
ATTR{vendor}=="0x19e5", ATTR{device}=="0x1711", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"
# disable Wayland when using the proprietary nvidia driver
DRIVER=="nvidia", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"
# disable Wayland if modesetting is disabled
IMPORT{cmdline}="nomodeset", RUN+="/usr/lib/gdm-runtime-config set daemon WaylandEnable false"

Yine ise yaramadi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı