GE60 MSİ GPU sıcaklığı 90 Derece

sametcicekkk

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar

Bir sorum olucak: Arkadaşımda GE60 MSİ gamebook var. Bugün onunla bi kaç oyun oynadık bazı oyunlarda GPU sıcaklığı 94 e kadar çıktı.

Bu arada iki fan var GPU 94 CPU 86 civarındadır. Fanları hızlandırdığımızda GPU 86 CPU 80 seviyelerine indi. Bana bu sıcaklıklar biraz fazla geldi. İnternette ki incelemelerde bazı markaların 75-85 seviyesinde olduğunu görmüştüm (Bilgisayar 2 aylık fanlarda felan bi sıkıntı yok her modelde böyle sanırım oyun performanslarını baktık biraz).
1)Bu sıcaklık değerleri normal midir?
2)Bu sıcaklık değerlerine çıkması performansı etkilermi?
3)Bu sıcaklık bileşenlere zarar verir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kesinlikle normal değil. Yeni nesil bir ekran kartının 90 dereceye gelmesi şaşırttı beni açıkcası. Bende Lenovo Y50-70 dizüstü bilgisayar var. Ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor. CPU 83' ler de falan geziyor. Bence servise vermelisiniz. Bu arada değerlere hangi programla bakıyorsunuz?

Ne yaptın sen hocam. Aida64 ile bakıp tekrardan sıcaklık değerlerini yazar mısın? Ve gerçekten o sıcaklıktaysa direk servise yolla.

GTX 970M ekran kartı var sanırım bu kartın etkiside yüksek olabilirmi çünkü bi kaç programdan baktık MSİ ın kendi programlarından baktık GPU 91-87(CloorBoost aktif iken) CPU 83-76(CB Aktif iken) internette videolarındada o dereceler gösteriyor cihazda bi sorun yok tüm modeller böyle sanırım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı