GE620DX Mavericks'teki Sorunlar

Umut Görgülü

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle tüm rehberleri izlediğimi ve fazlasıyla araştırdığımı ve konulara yabancı olmadığımı belirtmek isterim.

MSI GE620DX model dizüstü bilgisayarım var ve birçok boot sorunu yaşamama rağmen sorunu şöyle çözdüm;

Inject Nvidia GT555 [ ] > yani + yı kaldırarak
GraphicsEnabler=Yes

Bu kodlarla kurulumu yapıp, tekrar usb ile boot ettim. Mavericks rehberindeki gibi Cloverconfigurator ile boot dosyalarını aktardım yalnız boot failed hatası aldım. Bende öncesinde denediğim Dual boot rehberindeki yöntemle o sıkıntıyı aştım. Sorunlara gelirsek;

1- Görüntüde çizgiler, renkli noktalar vs. çıkıyor ara ara. Bu hangi kext ile alakalı olabilir? Sistem ATI, Intel ve NVIDIA sürücüleri silinmiş halde kuruldu ve Multibeast dahil ekran kartı sürücüsü kurulmadı.
2- GraphicsEnabler=Yes kodunu config.plist'e ekledim ama Inject olayını beceremedim. Dolayısıyla her açılışta ayarlara girip Nvidia'yı devre dışı bırakmam gerekiyor. Cloverconfigurator ile biraz kurcaladım ama hiçbirinde sistem açılmadı. Sadece Inject Nvidia true kod kısımlarını yazılım bilgim dahilinde alıp, uygun olarak ekliyorum. Ama o durumda bile etki etmiyor. Bu inject kısmını nasıl yapabilirim?
3- ML2'de direkt olarak çalışan ses kartım şimdi inatla çalışmıyor. Universal'den son sürüm, ALC892 id ses kartım, Multibeast'ten seçiyorum o da çalışmıyor. Aynı zamanda kext olarak kendim buldum attım yine çalışmadı. Neden olabilir?

Şimdilik bu 3 sıkıntı mevcut. Hali hazırda orijinal wifi kartım da uyumsuz yenisi kargoda henüz. Atheros 9285 aldım, sanıyorum sıkıntı olmaz.

Teşekkürler şimdiden.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı