GE63 RTX 2060 FPS Sorunu

paypo9

Hectopat
GE63 RTX 2060 modelli bilgisayarımda FPS sorunu yaşıyorum. Bugün format attım. Ama yine de düzelmedi.
4 yıl önce çıkmış Dying light'ta 30-55 FPS arası alıyorum. Hitman 2'de düşük FPS alıyorum. Nvidia denetim masasından yüksek performanslı Nvidia işlemcisini seçmeme rağmen, sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GeForce RTX2060 GAMING Z ile i5 6400 işlemci kullanmama rağmen(En kısa sürede değiştireceğim) Dying light'ı ultra 75 FPS sabit oynadım MSAA ayarı var mıydı hatırlamıyorum ama belki 8x MSAA açmış olabilirsin.

Maalesef dizüstü bilgisayarlarda RTX serisi tam bir hayal kırıklığı. Yine de bu kadar düşük FPS alman normal mi bilmiyorum ama dediğim gibi dizüstü performansları hiç beklendiği gibi değil.

MSI GeForce RTX2060 GAMING Z ile i5 6400 işlemci kullanmama rağmen(En kısa sürede değiştireceğim) Dying light'ı ultra 75 FPS sabit oynadım MSAA ayarı var mıydı hatırlamıyorum ama belki 8x MSAA açmış olabilirsin.
MSAA ayarı yok olsa bile bence bu kadar düşük FPS almamalıyım çatışmalarda 18-20 FPS'e kadar düşüyor.
Maalesef dizüstü bilgisayarlarda RTX serisi tam bir hayal kırıklığı. Yine de bu kadar düşük FPS alman normal mi bilmiyorum ama dediğim gibi dizüstü performansları hiç beklendiği gibi değil.
Çok haklısınız keşke 10 bin Tl'ye 1070'li laptop alsaydım diye düşünüyorum. Galiba bu bilgisayarı satıp RTX 2070'li bir model alacağım. Bence burada Türk donanım sayfalarının da hatası var. Her bilgisayar incelemesinde dizüstü bilgisayarlar ile masaüstü bilgisayarlar arasında fark kalmadı demelerine kandık. Şimdi bakıyorum da aralarında ciddi farklar varmış. Buradaki sayfada ''Show desktop and notebook GPUs'' seçince aradaki farkı çok ciddi bir şekilde görüyorsunuz. Yine de bu kadar düşük FPS almamda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum belki RTX'li kartlar için bu oyun optimize edilmemiş olabilir mi ?

Son düzenleme:
Kullandığınız model GE63 Raider 8SX modeli ise üzerindeki ekran kartı Q-Max değil. Yani bu konuda içiniz rahat olsun.

NVIDIA GeForce RTX 2060 with 6GB GDDR6

Performans düşüklüğünü muhtemelen yazılım kaynaklı. Temiz bir Windows + driver kurulumu ve BIOS + firmware güncellemesi ardından tekrar deneyin derim.

Kullandığınız model GE63 Raider 8SX modeli ise üzerindeki ekran kartı Q-Max değil. Yani bu konuda içiniz rahat olsun.

NVIDIA GeForce RTX 2060 with 6GB GDDR6

Performans düşüklüğünü muhtemelen yazılım kaynaklı. Temiz bir Windows + driver kurulumu ve BIOS + firmware güncellemesi ardından tekrar deneyin derim.
Merhabalar formatı yeni attım. Bios'da güncel. Drivetları da Msi Driver&App Center'dan kontrol ettim. Hepsi güncel. Ama Firmware'den emin değilim.

2019-01-28 tarihli 16P7EMS1.105 kodlu firmware'i yükleyin. Daha önce yüklemiş olsanız bile sorun olmaz.

2019-01-28 tarihli 16P7EMS1.105 kodlu firmware'i yükleyin. Daha önce yüklemiş olsanız bile sorun olmaz.

Firmware nasıl yükleniyor technopatın eski bir videosu var orada ataç filan sokuyorlar bilgisayara hala öyle mi ?

Firmware'ler exe dosyası şekildedir. Yani indirip üzerine tıkladığınız zaman direkt olarak çalışıp güncellemeyi yaparlar. İndirdiğiniz dosyayı çalıştırmak için herhangi bir ataçla resetlemenize gerek yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı