Çözüldü Gear Down ve Power Down Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bartuu-

Hectopat
Laptopumun BIOS'una bakarken bu ayarları gördüm. Performans arttırmak için Gear down ne olmalı, Power down ne olmalı ve bu 1T 2T olayı nedir? Oyunlarda en iyi performansı veren ayarlar nedir?

Çözüm
Power Down Mode ayarını Disabled yaparsan RAM'ler sistem açık kaldığı sürece tam performansta çalışır. Enabled yaparsan RAM boştayken kendini daha az kullanır.

Gear Down Mode ayarını Enabled yapmak daha iyidir. Ancak RAM'in tekli sayı ise Disabled yapman gerekir yoksa bir üst çift sayıya yuvarlar.

Mesela elindeki RAM CL17. Eğer sen bunu Gear Down Mode Enabled yaparsan CL18'e yuvarlar. Disabled yaparsan 17 kalır.
Power Down Mode ayarını Disabled yaparsan RAM'ler sistem açık kaldığı sürece tam performansta çalışır. Enabled yaparsan RAM boştayken kendini daha az kullanır.

Gear Down Mode ayarını Enabled yapmak daha iyidir. Ancak RAM'in tekli sayı ise Disabled yapman gerekir yoksa bir üst çift sayıya yuvarlar.

Mesela elindeki RAM CL17. Eğer sen bunu Gear Down Mode Enabled yaparsan CL18'e yuvarlar. Disabled yaparsan 17 kalır.

Çözüm
İmzamda yazıyor aslında MSI Alpha 15 a3dd Ryzen 7 3750h RX 5500M 4 GB 16 GB 3200MHz CL 16 RAM 1TB M.2 SSD.
Crucial Ballistix yazdığınızı görünce masaüstü sandım o yüzden sisteminizi sormak istedim :D Laptop ise boş ver hocam uğraşmaya değmez.

Konuyu hortlatıcağım ama Power down modu enable yapınca boştayken RAM voltajı ve frekans değerleri düşer ama bu birçok stabilite problemlerine neden olabilir laptop olmadığı müddet disable yapmanızı öneririm ve geardown modu disable yapmanız RAM gecikme değerlerini düşürdüğü için anlık takılma sorunlarını çözebilir gecikme değerleri en düşük alttaki şu şekildedir.

GDM off 1T > GDM off 2T > GDM on 1T > GDM on 2t

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı