Gece yemek yeme alışkanlığından nasıl kurtulunuz?

RatrAsi

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba iyi sosyaller, ben 18 yaşındayım. 170 cm boyunda ve 95 kiloyum ama kendimi obez gibi hissediyorum. Oturmaktan kalkmak bile zor geliyor, yani bacaklarımın kemikleri ağrıyor. Spora başlıyorum ama sürekli bırakıp tekrar dönüyorum. Bir türlü alışamıyorum. Ayrıca, gece yemek yemeye alıştım. İşsiz olduğum için de bu düzeni değiştirmekte zorlanıyorum. Hobim olan Valorant'ı oynamak başka yok. Hayatımı nasıl değiştirebilirim? Değişme ihtimalim var mı? Teşekkürler.

Merhaba iyi sosyaller, ben 18 yaşındayım. 170 cm boyunda ve 95 kiloyum. Spora başlıyorum ama sürekli bırakıp tekrar dönüyorum. Bir türlü alışamıyorum. Ayrıca, gece yemek yemeye alıştım. İşsiz olduğum için de bu düzeni değiştirmekte zorlanıyorum. Hobim olan Valorant'ı oynamak başka yok. Hayatımı nasıl değiştirebilirim? Değişme ihtimalim var mı? Teşekkürler.

Ben eğer kiloluysanız diyetten daha önemli olarak kafa yapınızı değiştirmenizi öneririm. Çünkü eğer kafanızı değiştirmezseniz diyet yaptıktan sonra aynı alışkanlıkları tekrar yapacağınız için kilolarınızı geri almanız muhtemel. Yani gece yemek yemeye alıştım demek biraz çocukça olmuş. Kilo vermek veya hayatınızı sürdürürken kilo almamak için ilk öncelikle masa başında oturmayı azaltıp ya hayatınıza hareket ekleyeceksiniz ya da beslenmenizi düzelteceksiniz. Gün içinde yeterli ve dengeli beslenmezsen, gece açlık hissin artabilir. Protein, lif ve sağlıklı yağları içeren dengeli öğünler tüketmeye çalış. Spora başlayıp neden sürekli bırakıtorsunuz? Neye alışamıyorsunuz?

Merhaba iyi sosyaller, ben 18 yaşındayım. 170 cm boyunda ve 95 kiloyum ama kendimi obez gibi hissediyorum. Oturmaktan kalkmak bile zor geliyor, yani bacaklarımın kemikleri ağrıyor. Spora başlıyorum ama sürekli bırakıp tekrar dönüyorum. Bir türlü alışamıyorum. Ayrıca, gece yemek yemeye alıştım. İşsiz olduğum için de bu düzeni değiştirmekte zorlanıyorum. Hobim olan Valorant'ı oynamak başka yok. Hayatımı nasıl değiştirebilirim? Değişme ihtimalim var mı? Teşekkürler.
Tabiki de değiştirme ihtimalin var herkes ne kadar konuşsa da senin elinde olan bir şey sonuçta elinde internet denen bir şey var motivasyon videoları değil de :D beslenme olsun faydalı bilgiler olsun araştırabilirsin hevesin olsun yeterli . Birde kendine öyle kötü yaklaşma , kötü bir hayatın olabilir ama sonuçta hala hayattayız değil mi ve hayatta zorlukları ile birlikte çok güzel bir şey .

Ben eğer kiloluysanız diyetten daha önemli olarak kafa yapınızı değiştirmenizi öneririm. Çünkü eğer kafanızı değiştirmezseniz diyet yaptıktan sonra aynı alışkanlıkları tekrar yapacağınız için kilolarınızı geri almanız muhtemel. Yani gece yemek yemeye alıştım demek biraz çocukça olmuş. Kilo vermek veya hayatınızı sürdürürken kilo almamak için ilk öncelikle masa başında oturmayı azaltıp ya hayatınıza hareket ekleyeceksiniz ya da beslenmenizi düzelteceksiniz. Gün içinde yeterli ve dengeli beslenmezsen, gece açlık hissin artabilir. Protein, lif ve sağlıklı yağları içeren dengeli öğünler tüketmeye çalış. Spora başlayıp neden sürekli bırakıtorsunuz? Neye alışamıyorsunuz?

Önceden güzel anlattığın için teşekkür ederim. Spordan hiçbir zevk almıyorum ve sevmiyorum hocam.

Tabii ki de değiştirme ihtimalin var herkes ne kadar konuşsa da senin elinde olan bir şey sonuçta elinde internet denen bir şey var motivasyon videoları değil de :D beslenme olsun faydalı bilgiler olsun araştırabilirsin hevesin olsun yeterli. Bir de kendine öyle kötü yaklaşma, kötü bir hayatın olabilir ama sonuçta hala hayattayız değil mi ve hayatta zorlukları ile birlikte çok güzel bir şey.

Bence kesinlikle, dediğin gibi, interneti kullanarak çok şey öğrenebilirim daha iyi olur. Fakat kendime biraz daha güvenmem gerekiyor düşünüyorum. Ama ben mükemmel olmak mecbur mu sizce?

Önceden güzel anlattığın için teşekkür ederim. Spordan hiçbir zevk almıyorum ve sevmiyorum hocam.

Bence kesinlikle, dediğin gibi, interneti kullanarak çok şey öğrenebilirim daha iyi olur. Fakat kendime biraz daha güvenmem gerekiyor düşünüyorum. Ama ben mükemmel olmak mecbur mu sizce?

Yani Basketbol/Futbol gibi zevk aldığın bir spor varsa onları yapabilirsin eğer yemeğinden çok kısmak istemiyorsan. Ama onlarada ilgin yoksa beslenmende değişikler yapman gerekir.

Hiç kimse mükemmel olamaz tabiki de ve evet kendine güvenmek gerekiyor , az da bir isteğin olursa ki benim gördüğüm kadarı ile var .Hemen tabiki kurtulamassın ama ileride ya da yavaş yavaş hayatını düzene koyarsın .

Hiç kimse mükemmel olamaz tabii ki de ve evet kendine güvenmek gerekiyor, az da bir isteğin olursa ki benim gördüğüm kadarı ile var. Hemen tabii ki kurtulamazsın ama ileride ya da yavaş yavaş hayatını düzene koyarsın.

İnşallah yavaş yavaş hayatımı düzenli hale getirebilirim. Ayrıca uykum çok kötü, yani sabah 05:00 gibi uyup öğlene kadar 13:00 gibi uyanıyorum. Bu değişmeli mi? Alıştım ama uyku düzenimi değiştirmek zor, ama alışmam gerekiyor gibi.

Yani Basketbol/Futbol gibi zevk aldığın bir spor varsa onları yapabilirsin eğer yemeğinden çok kısmak istemiyorsan. Ama onlara da ilgin yoksa beslenmende değişikler yapman gerekir.

Bence hafif spor yapabilirim yani her gün 30 dakika-1 saat yürüyüş mesela.

İnşallah yavaş yavaş hayatımı düzenli hale getirebilirim. Ayrıca uykum çok kötü, yani sabah 05:00'te uyanıp öğlene kadar 13:00'te uyanıyorum. Bu değişmeli mi? Alıştım ama uyku düzenimi değiştirmek zor, ama alışmam gerekiyor gibi.

Bence hafif spor yapabilirim yani her gün 30 dakika-1 saat yürüyüş mesela.
Tabiki değişmeli mesela geceye kadar uyanık kalıyorsun sanırsam oyun oynadığın için ama erken uyuyup daha erken kalkıp daha fazla aktivite yapabilirsin bana kalırsa örnek olarak söylediğin yürüyüs gibi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı