ArnıldCivardagezen
Kilopat
Daha fazla
Öyle bir özellik yok. Siz çekiyorsunuz, sonra bir edit programında hızlandırıyorsunuz.Canon 700d time lapse nerden çekiliyor, 2 yıldır kullanıyorum bu özelliği görmedim.
O zaman bize başka aletlerde lazım, yoksa başında mı duracağız ? Deklanşöre basmak için bir alet mi lazım bize?Öyle bir özellik yok. Siz çekiyorsunuz, sonra bir edit programında hızlandırıyorsunuz.
Ben yapıyorum mesela. Örnek; bir vapur iskelesini güzelce gören bir yere tripod ve kameranızı kuracaksınız. İster 1 saat, ister 20 dakika... Süre size kalmış. Denklanşör kısmı içinse, video'da denklanşör kullanılmaz. Odağı sonsuza yada sabit bir noktaya ayarlarsınız, sonra kayıt tuşuna basarsınız.
Hızlandırma işlemini ise Adobe Premier'den yapıyorum.
IPhone'da oluyor, lakin (Ben de 750D kullanıyorum, zamanında 700D kullandım) 700D'nin videosu ile IPhone'un videosu arasında kalite farkı göze batar.
Kit pens ile olmaz diyip lens duryasına kapılmayın. Zira lensler, hele F2 bir lens pahalıdır. Bu nedenle elinizdekiyle deneyin.Zaman ayarlı bir kumanda alıp fotoğraf çekerek yaparsanız hafıza kartında sıkıntı yaşama riskiniz azalır. Konuya cevap yazıldığının bile farkına varmamışım. Kit lens ile olmayacak bu iş anladım ben. f/2 bir lens arıyorum şuan bu iş için. Canon 750D'de de "Minyatür Film Efekti" denilen bir özellik var. Sizin için hızlı çekime alıyor. Kutup konusuna da gelirsek, ışığın çalışma şekline bakarsak ışık kirliliğinin olmadı herhangi bir yerde bu işi başarabilmem lazım. İnternette dünya çapında yapılmış ışık kirliliği haritaları var. Onlardan yararlanmayı düşünüyorum.
Hocam kit lens ile olmaz, çünkü lensin açıklığı çok düşük. İnternette de biraz dolaştım herkes f/3.5'in bu tip bir çekim için yetersiz olduğunu söylüyor. Kamera yeterince ışık alamıyor çünkü. Çözüm olarak enstantaneyi yükseltmeyi gösterebilirsiniz ancak bir müddetten sonra yıldızlar iz bırakmaya başlayacaktır.Kit pens ile olmaz diyip lens duryasına kapılmayın. Zira lensler, hele F2 bir lens pahalıdır. Bu nedenle elinizdekiyle deneyin.
Bu nedenle ben illa kutuplarda olacak demedim. Sadece tatmin etmiyor. Bunun sebebi de ışık kirliliği.
Zaten kutuba yakın bölgelerde bu tür çekimlerin yapılmasının nedenlerinden biri de bu.